Re: Poszukiwani zastępcy do KO.
Kończę swoją przygodę z ko. Przynajmniej na razie. Główne powody to brak czasu oraz chęci (już mi to nie sprawia aż takiej frajdy, a często wręcz męczy). Już od dawna nad tym myślałem, jednak wcześniej zdecydowałem się zmniejszyć po prostu liczbę kampanii do trzech. Teraz nawet nie daję rady ogarnąć trzech kampanii, więc muszę zrezygnować (każdą turę właściwie opóźniam :/ ).
Po hasła do moich państw pisać na pw i gg, jeszcze będę tu zaglądał jakiś czas.
A państwa są takie:
*Dania i Polska w mko30- oba jako jedność w ścisłym sojuszu, choć można znaleźć dwóch graczy. Polska ma sytuację stabilną, myślę, że Kijów i Biz uznają umowy, które jeszcze niedawno z nimi zawarłem, zatem Polsce zostanie wojna ze słabymi Niemcami. Polska ma kilka armii, ale niestety minus w skarbcu. Dania moim zdaniem jest w baaardzo dobrej sytuacji. Wojna z Francją nad którą ma przewagę, a której miasta pochłania zaraza. Dania ma bardzo dużo prowincji, silną i liczną armię i duży przychód. Nic tylko brać. ;)
*Anglia w mko33- bardzo silne państwo. Zajęta cała Brytania i pół Skandynawii. Przygotowane wojska na desant na Hiszpanię prowadzoną przez mg. Od południa sojusz z Francją, od wschodu pakty stalowe z Litwą i Polską. Ogółem też nic tylko brać, bo tutaj naprawdę jest super sytuacja.
*Niemcy w wko34- tutaj sytuacja średnia. Ostatnio porażki w wojnie z Francją i Anglią, ale już idzie wsparcie Polski, która podbiła Danię oraz silnych Węgier. Do tego podbite północne Włochy i zniszczone Mediolan i Wenecja. Na pewno da się coś ugrać. W razie czego Mefisto (Francja) jest gotów do rozmów dyplomatycznych. Podsumowując- nie jest łatwo, ale nie jest najgorzej.
Danię i Anglię nic tylko brać. Niemcy dla bardziej doświadczonego gracza, choć w razie czego pewnie Domen pomoże. ;)
Na koniec chciałem wszystkim podziękować za wspólną grę i przeprosić za różne spiny jakie tutaj były. ;)
Jak jakieś pytania to pisać.
Pozdro
Na mnie też już przyszła pora i niestety muszę zakończyć.
Nie mam czasu na granie, na komputerze też spędzam bardzo mało czasu a dochodzą mi egzaminy zawodowe i treningi tak więc muszę oddać swoje 2 ostatnie KO postaram się robić w nich tury do czasu aż ktoś się nie znajdzie do obsadzenia.
MKO XXXIII Bizancjum - jedno z najpotężniejszych państw w grze sporo armii sytuacja dobra.
WKO XXXIV Polska - sytuacja średnia da sie jeszcze pograć i coś zdziałać.
Uwaga !
Nie bd wchodził na forum praktycznie wcale tak więc o tym jak tury bd do mnie przychodzić informować mnie na GG :)
DZIĘKI ZA WSPÓLNĄ GRĘ ! :D
Trochę mi szkoda waszego odejścia , i chciałbym aby wszystko u was było dobrze , przynajmniej lepiej niż KO . Bo ja myślę że KO się już powoli rozpada , i mi też od ostatnio się odechciewa , ale jeszcze zostanę , poczekam może coś się zmieni .
Mamy znowu Imperium Ligurii do wzięcia w mko23. Bardzo silne państwo w prawie wygranej wojnie z Bizancjum.
Wolna jest chyba Kastylia i Maurowie (albo przynajmniej jedno z tych dwóch) w MKO 33.
Niestety ale Oddaje wszystkie swoje KO. Nie ma sensu zebym na sile robil tury i opoznial caly czas. Cala zabawa z gry uszła ze mnie :\ Dzięki wszystkim za wspólną grę. Porobie jeszcze nie ktore turki ale raczej rzadko bede wchodzil na forum.
Oto lista KO(po hasla do mnie lub mg):
Wko33- Litwa(sytuacja dobra)
Wko34-Egipt(sytuacja bardzo dobra)
mko23-Gruzja(sytuacja bardzo dobra)
Mko 25-bizancjum(sytuacja srednia)
Bc17/18(narazie nic sie tam nie rusza wiec nic nie wiadomo)
Rome2-tez zastopowane.
Thank you, See ya soon...
No szkoda Adi, jakby wróciła ci ochota na grę to nie zastanawiaj się tylko wracaj. ;) Zresztą nadal możesz robić tury w części KO, jeśli chcesz.
Co do tych wolnych frakcji:
Dla początkującego gracza polecam Litwę w WKO 33. Wojna ze słabszym już Kijowem, ale prowadzonym przez doświadczonego gracza, więc można się podszkolić, a jeśli się przegra to nie będzie wstydu. Ktokolwiek wygra w tej wojnie (Litwa albo Kijów) może liczyć na sojusz z moją Polską, w tej chwili zresztą obie frakcje mają pokój z Polską (Kijów ma sojusz a Litwa pona ale zagwarantowałem nie mieszanie się w ich wojnę, więc nie musicie się obawiać ataku). Litwa w tej KO należy do "mocarstw regionalnych" - nie jest tak silna jak "potęgi światowe" (Egipt, Francja, Polska, Bizancjum), ale mieści się zaraz w drugiej od czoła grupie najsilniejszych państw (razem z Sycylią, Kastylią, Gruzją i Węgrami). Istnieją więc dobre perspektywy i duże możliwości dla Litwy.
Chyba, że Adi ma jakieś zastrzeżenia - spytajcie go, czy możecie przejąć jego frakcję (bo może Adi nie chce, żeby jakiś świeżak przejął Litwę).
Jakiż zbieg okoliczności z otrzymaniem tury w mko25 i pierwszymi stratami... Adi nie umie przegrywać, ot cały ambaras. To nie pierwszy raz.