Jaki błąd? Muzę dodałem nową, ale to nie znaczy, że ta z podstawki jest całkowicie usunięta. Wywaliłem tylko wujowe kawałki, fajne zostały.Cytat:
Zamieszczone przez Turumbar and death
Wersja do druku
Jaki błąd? Muzę dodałem nową, ale to nie znaczy, że ta z podstawki jest całkowicie usunięta. Wywaliłem tylko wujowe kawałki, fajne zostały.Cytat:
Zamieszczone przez Turumbar and death
Przerobiłem już pół setki tur Polską i jakichś większych błędów (jeżeli nie liczyć paru literówek w spolszczeniu) nie stwierdziłem. :) Wywaliło mnie tylko dwa razy, ale nie było problemów ze wznowieniem gry. Mam za to pytanie czy mogę użyć pliku na normalną rekrutację z tej paczki --> http://www.sendspace.pl/file/5bba8a7b1797156e542f2cd i czy nie będzie to wywoływało błędów?
Zmiana pliku export_descr_buildings wymaga nowej kampanii i usunięcia map.rwm.
Nie działą na savy.
Blood_187 spróbuj na tym unit zagrać bitwę z ulepszonymi miecznikami pieszymi. http://www.sendspace.pl/file/dc35489df38dd49711cb199
Na pancernych nie wywala. Wywala chyba na ulepszonych piastowskich miecznikach pieszych, jak zauważyłeś.
Ten plik nie działa na savy. Nowa kampania konieczna.
Załóżcie katalog logs w katalogu moda i zgłaszajcie błędy. Może je się uda wyeliminować. Dzięki Blodd ta tekstura jest chyba zrypana i powoduje ctd.
Proszę o pomoc, zgłaszajcie treść logs powodujących ctd. Będą w katalogu logs.
Może uda się je wyeliminować i ograniczyć. Grajcie i testujcie.
Skoro nowa instalka została wydana to chyba wreszcie pogram sobie w BC, oczywiście z megasubmodem bo od jakiegoś czasu próbuje wrócić do M2TW. A BC kusi mnie od dawna. Tylko problem z pobraniem instalki V mam lekki problem.
,,Błąd" jest w cudzysłowie czyli mówi tak naprawdę, że to nie jest błąd; w poprzedniej wersji Megasa była tylko nowa muza u mnie także się trochę zdziwiłem, kiedy zastałem starą nutę z medka.Cytat:
Zamieszczone przez wino
Nie spinaj się, odwalacie kawał dobrej roboty i szanuje to.
PS: Ktoś może wiedzieć jak naprawić ten bug z podstawowego belluma odnośnie drzewka genealogicznego u arogonii.
Ile waży ta najnowsza instalka? Bo nie wiem ile powinna mieć.
Może ktoś wrzucić najnowszą instalkę (V) na jakiś inny serwer? Bo nie wiem jak innym ale mi z tego serwera się pobiera w tak szybkim tempie, że nie wiem czy przed świętami się uda pobrać tą instalkę. Na razie sobie odpuszczę tego moda bo nie mam czasu w tygodniu tyle bo pobrać submoda z tego serwa. Przez 4 godziny pobrało się 300MB, po czym jak zostawiłem na kilkanaście min. kompa i sobie poszedłem, to po moim powrocie ujrzałem czarny ekran, a jak poruszałem myszką to okazało się, że przerwało pobieranie. Nie wiem czy to wina mojego neta ale wszystko inne chodzi normalnie. Może jednak zobaczę jutro po szkole jak z tą prędkością pobierania będzie. Może będzie szybciej i uda mi się pobrać. Ehh.
Jak znasz jakiś serwer, na który bez dzielenia pliku można wrzucić 650 MB to daj namiary to wrzucę :) Opcja dzielenia nie wchodzi w grę, bo potem ludzie nie umieją tego połączyć.
Ile waży? 645688854 bitów
Ahaaaa. To chyba będę musiał spróbować w tygodniu i liczyć, że mnie serwer polubi i się szybciej ściągnie. Na razie więc zainstaluje BC i będę miał nadzieję, że jutro się szybciej będzie pobierać megasubmod.
Nie wiem czy to istotne dla megasubmoda, ale na wszelki wypadek raportuję, że nie działa. Gra się nie uruchamia. Log błędu:Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Kod:22:13:36.468 [system.rpt] [always] CPU: SSE2
22:13:36.468 [system.rpt] [always] ==== system log start, build date: Feb 25 2008 version development ===
22:13:36.484 [system.io] [always] mounted pack packs/data_0.pack
22:13:36.484 [system.io] [always] mounted pack packs/data_1.pack
22:13:36.484 [system.io] [always] mounted pack packs/data_2.pack
22:13:36.484 [system.io] [always] mounted pack packs/data_3.pack
22:13:36.484 [system.io] [always] mounted pack packs/data_4.pack
22:13:36.484 [system.io] [always] mounted pack packs/localized.pack
22:13:39.781 [script.err] [error] Script Error in mods\BellumCrucis6/data/export_descr_buildings.txt, at line 488, column 113
Hidden resource condition, unrecognised hidden resource 'alania'
Na jaki plik zmieniłeś i czemu?
Nie mam pojęcia co za plik wgrałeś.
Testowany był ten z instalki.
Przywróć ten co był to się uruchomii.
Działać powinny też export_descr_buildings z dodatków do Megasubmoda.
Napewno usunąłeś map.rwm z kampanii Full i Light ?
Dodatki różne do Megasubmoda: http://www.sendspace.pl/file/a2bab86b9040bcb2035578b
Te pliki buildings powinny działać.
Ten co wgrałeś pewnie nie miał wszystkich jednostek albo coś takiego.
Zawsze należy mieć kopię pliku jaki zmieniasz, właśnie na wypadek jakby nowy nie działał.