Do trucia musisz rozwijać przebiegłość. Na trzecim albo czwartym poziomie będziesz miał perk dedykowany zatruwaniu wojska.
Wersja do druku
Do trucia musisz rozwijać przebiegłość. Na trzecim albo czwartym poziomie będziesz miał perk dedykowany zatruwaniu wojska.
@Samick Ok, dziękuję za informację :)
Witam co to jest "zabójcza broń" znajdująca sie w karcie statystyk jednostki pomiędzy "obrażenia od broni" a "pancerzem" ? Hoplici mają sztuk 2 - wiele to daje ?
Wie ktoś w jakim budynku się rekrutuje Kohortę Evocatii? Bo w Encyklopedii Total War brak tej informacji...
To jeszcze dla pewności dokańczając pytanie z wątku 137 o poligon. Mianowicie na starcie są dwa punkty rekrutacynjne - ten od razu rozwijany w Italii na koszary legionowe i ten "zapasowy" pod Brundisium. Jak wiadomo po osiągnięciu technologii poligon rozwija się do dawania bonusów typu +5 do walki lub obrony w zwarciu. I tu pojawia się pytanie czy ten jeden bonus po zbudowaniu otrzymuje tylko jednostka zrekrutowana już po rozbudowie poligonu, czy też można tam wrócić innymi oddziałami tak by je odpowiednio podszkolić do osiągnięcia owego standardu. No i czy też po wybudowaniu analogicznej struktury w brundisum jednostka z Italii można otrzymać tam drugi bonus szkoleniowy by dziłałał razem z tym uzyskanym w italii?
Z góry dzięki za ewentualną pomoc, mógłbym sam się skapnąć ale szkoda marnować wielu tur i czasu by okazało się po fakcie że nie da się osiągać tej podwójnej korzyści i zamiast tego w Brundisum bardziej opłaciła by się jakakolwiek inna budowla publiczna bądź handlowa :).
Tylko dla nowych jednostek. Stare można tylko dozbroić w prowincji z żelazem.
Witam, mam pytanie odnośnie wskaźnika rozwoju. Gram Rzymem, mam już ok 100 regionów, ale na pewnym etapie zauważyłem, że dla każdej prowincji wskaźnik rozwoju wynosi 0%. To jest normalne i wynika np. z osiągnięcia określonego poziomu imperium czy to jakiś bug ?
Po prostu rozwinąłeś się na maksa, czyli powstały wszystkie parcele. Dla miasta bez murów to 3+1 i dla stolic prowincji czyli tych z murami to 5+1 (to jeden to port).
Ok już kumam. Port wyjaśnia sprawę :)
Od kilku tygodni jestem posiadaczem Edycji Cesarskiej: Czy jest jakaś możliwość kontroli protektoratu, bo podbiłem Isumbrów, zabrałem im Genuę dla siebie, resztę zostawiłem jako protektorat, sam Mediolan. Toczę obecnie wojnę z Kartaginą i przydałby się jakieś posiłki, utrzymują całą pełną armię, która stoi bezczynnie. Wypowiedzieli wojnę Massali, ale ograniczyli się do wysłania czempiona. Gram na VH.