Teoretycznie powinien działać, bo pliki się nie podmieniają, chociaż nie wiem jak to wpłynie na nowe przeliczanie autorozstrzygnięć bitew, które też jest w modzie major factions dla frakcji AI.
Wersja do druku
Teoretycznie powinien działać, bo pliki się nie podmieniają, chociaż nie wiem jak to wpłynie na nowe przeliczanie autorozstrzygnięć bitew, które też jest w modzie major factions dla frakcji AI.
Kilka rzeczy a raczej submodów się teraz będzie krzaczyć albo będę niekompletne - Bullgod chociażby z ikonkami, mod na agentów... Minie trochę czasu zanim wszystko się znowu poukłada.
Do Bullgoda wyszedł już dodatek z auxilią. Regionalnych zdaje się jeszcze brakuje, ale z pewnością ktoś je zrobi.
Agenci, o ile masz na myśli szanse sukcesu ich akcji, są teraz zbędni. 0.9 znacznie je obniżyło. Nie mam teraz czasu ani chęci by dłużej pograć i zobaczyć jak z balansem poszczególnych akcji, ale coś w tym zakresie zrobiono.
A dałbyś linka na te nowe ikonki z auxillią???
http://www.mediafire.com/download/05...uxiliaries.rar
Stworzony przez autora auxili równolegle z jednostkami i wydany jako oficjalny. Wg opisu należy wypakować do głównego folderu gry. Nie używam niczego na interfejs, to nie wiem czy to standard w tego typu modach, więc piszę na wszelki wypadek.
Jeszcze 0.9e nie rozpakowałem, a tam już kolejna drobna poprawka. Widać nie tylko Selea wyznawał filozofię publikacji patcha co kilka godzin.
Dzięki za info;)
Hej.Kiedy można spodziewać się wersji 0.9 na steam?
wersja 0.9 jest już na Steam,
http://steamcommunity.com/sharedfile...rchtext=divide
Aaa to jest to... SUPERRR :D
Moje wrażenia z gry na nowym patchu - uwarunkowana kulturowo rekrutacja - rewelacja ; rozwiązanie idiotyzmu z agentami - super, wycieczkowe floty - jest ich dużo mniej, nie wiem czy to zasługa DeI czy C.A. wreszcie ruszyło łepetyną? AI wydaje się nieco mądrzejsze, komputer czasami podejmuje walkę zamiast zginąć z jakąś nacją z armiami wymierającymi pod lasami i górami. Gra się lepiej - warto założyć nową kampanię.
Są też niestety minusy nowej łatki - rozwiązania bitew z automatu.... - dramat jakiego jeszcze nie było, łatka miała to poprawić a... pogorszyła i to znacznie. Teraz dwie moje pełne armie i z dobrym dowódcą oraz mocnymi jednostkami nie dają rady jednej armii komputera o słabszej bojowości od każdej z moich armii. Dopiero trzy moje wygrywają bitwę choć ponoszą znaczne straty... - Kamo - błagam Cię zasygnalizuj do chłopakom od plików.
Może poprawią jeszcze bardziej zasięg flot? Flota wojenna może dostać śmiało dwukrotnie większy zasięg a zaokrętowane armie jakieś 60% jej zasięgu (Już poprawionego). Flota pokonywała w starożytności około 4-6 razy większą odległość na dobę od armii lądowych.
Zagrałem około 100 tur Rzymem na kilku submodach i wreszcie kampania zaczyna wyglądać na grę strategiczną, świetny pomysł z dygnitarzami czy jak tam teraz się zwą, brakuje mi nieco tego kopa który dawali championi do szkolenia ale jest już świetnie bo wcześniej bez submodów na agentów grać się nie dało.
Ogółem- łatka na duży plus, poprawa rozstrzygnięć z automatu jednak KONIECZNA!!! Zasięg floty to taka moja sugestia, da się grać tak jak jest. Kto nie przepada za walką na mapce bitewnej niech póki co nie angażuje się bardzo w kampanię. 3:1 żeby wygrać bitwę w polu to stanowczo przesadzone.
EDIT:
Jeszcze jedna sprawa - gra wczytuje się teraz znacznie dłużej niż wcześniej.