Bohaterowie mocy u Twierdzy ujawnieni. Są to:
Warmongers -Podżegacze wojenni pragną tylko walki i krwi. Ich trening i dzienne myśli są ukierunkowany w stronę bitwy. Prowadzą oni swoje oddziały z pędem i siłą. I są pewnie najśmiertelniejszymi bohaterami Ashan, prowadząc grupę źle uzbrojonych wojowników. Ich główne umiejętności to: Szał Krwi, Okrzyki Wojenne, Atak. Barbarians - Barbarzyńcy są typowymi orkijskimi bohaterami, nawet jeśli kilku z nich jest innej rasy. Ich umiejętności są dobrze zbalansowane, chociaż są oni dowódcami, polegającymi bardziej na swoim szczęściu niż Podżegacze czy Wodzowie. Ich główne umiejętności to: Szał Krwi, Okrzyki Wojenne, Działania Wojenne. Chieftains -Wodzowie są energicznymi przywódcami, często wybieranymi na generałów podczas podróży i na dowódców, kiedy budowana jest nowa osada. Ich większa skłonność do negocjacji niż do zabijania jest czymś bardzo rzadkim pośród Orków. I nawet jeśli są często niedoceniani, zdarzało się, że dokonali przełomu w historii swojego ludu. Ich główne umiejętności to: Szał Krwi, Działania Wojenne, Obrona. http://www.tawerna.biz/uploads/image...ght_Female.jpg http://www.tawerna.biz/uploads/image/STR_Might_Male.jpg
13-04-2015, 22:29
Il Duce
Nie wiem jak dla Was ale dla mnie za bardzo "wschodnio" wyglądają, jakoś nie przypomina mi to starej dobrej barbarzyńskiej twierdzy.
14-04-2015, 06:20
Ituriel32
To przez te nakrycia głowy wschodem pachnie. W sumie wyglądają lepiej niż rycerze.
14-04-2015, 09:45
Kobrax
Poczekam pewnie chwilkę poczytam pierwsze recenzje jak wyjdzie i wtedy jak kasa będzie to kupię. VI kupiłem i żałuję. Nie pograłem nawet w nią, bo kupiłem by grać na multi ale się nie dało z Arroyem grać z nieznanych powodów :( Poza tym nawet samouczka nie przeszedłem bo mnie AI na końcu w balona zrobiło :( Chyba spróbuje od początku przejść ten samouczek i pograć jakieś scenariusze czy coś. Jak ktoś chętny na wspólną kampanię to pisać na steam :)
EDIT. Kiedy premiera?
14-04-2015, 18:46
Arroyo
Premiera? Sam nie wiem, celuję, że we wrześniu. A co do Orków. Spójrzmy na to inaczej, odcinając się od trójki. Od Heroes V jest to całkiem inny świat, całkiem inne obyczaje etc. O ile w Heroes V mieliśmy genialnych Orków ze stepów Ranaaru (tak się nazywała kraina orków Gotaia i Kuroqua), to w szóstce byli Orkowie z wysp Pao (tam też zdołał zwiać Kunyak - oswobodziciel swojej rasy). Teraz przyszedł czas najwyższy na trzeci szczep Orków. Jak mieliśmy wręcz idealnie pasujących do swoich obszarów Czarodziei ze Srebrnych Miast, tak teraz mamy Orków z pustyni Sahaar. Strzelam, że chodzi o pustynię na południu od Srebrnych Miast. Wg mnie idealnie wpasowują się w klimat terenów pustynnych, znanych w tamtym rejonie.
Ktoś mi wytłumaczy, czemu w dobie 3D nie chcą wprowadzić heksów? Przecież to by fajnie urozmaiciło rozgrywkę. Ale zameczek bardziej na plus niż minus, chociaż dużo zależy czy budynki nadadzą mu fajny klimat;)
04-06-2015, 17:48
Henryk5pio
Zameczek wygląda fajnie, a od tej wielkiej bramy/barbakanu dzieli go trochę zbyt duża odległość i pewnie pojawi się tam most, albo jakieś mury czy inne budynki. Czuć jakoś powiew Heroes III z tego obrazka, nie wiem czemu, ale tak mi się jakoś kojarzy, nawet pomimo tego czerwonego dachu.
A co do hexów, powinni z powrotem wprowadzić taką siatkę jaka była w Heroes III, byłoby to na plus dla całej sytuacji taktycznej na polu bitwy.