Bajka. :) Może wreszcie będzie mi dane powalczyć o ten tytuł.
Rozumiem, że nie będzie ograniczeń w doborze nacji?
Wersja do druku
Bajka. :) Może wreszcie będzie mi dane powalczyć o ten tytuł.
Rozumiem, że nie będzie ograniczeń w doborze nacji?
Jedyny zakaz, którego zapomniałem dodać to zakaz używania 2x tej samej nacji w turnieju aż od finału - w finale jest dozwolone użycie tej samej nacji, którą używałeś wcześniej w poprzednich meczach. Czyli np. 1 mecz grałeś Ardiajami - jeśli do finału dojdziesz, to w finale możesz użyć jej ponownie, wcześniej nie ;)
Po turnieju zagralismy jeszcze 2 bitwy 2vs2
https://www.youtube.com/watch?v=0lPzxg8HFdY
https://www.youtube.com/watch?v=dc9ny2kbBYc
Może na następnym czwartku zagralibyśmy coś ciekawszego? Może jakaś bitwa historyczna, przeprawa przez rzekę, oblężenie - coś dla urozmaicenia. Z tego co wiem, dawniej na czwartkach rozgrywane było sporo tych bitew historycznych
I w istocie będzie - tym razem zapraszam państwa na Czwartki z Antykiem na kilka skirmishy + do tego specjał = Bitwa pod Ilipą, czyli Krwawe Manewry Scypiona.
Nareszcie :P
Witajcie. Dziś zapraszam na parę skirmishy, a wraz z nimi będzie bitwa historyczna pomiędzy Rzymem, a Kartaginą. Zasady na bitwę historyczną:
-Rzymianie mogą korzystać z jednostek przed reformą Gajusza Mariusza (w tym wypadku: Socii Hastati, Hastati, Principes, Triarii, Socii Extraordinarii (jako pomocniczy), jazda pomocnicza, Equites, Socii Equites, Socii Equites Extraordinarii, Welici, Leves, Vigiles, Piechota pomocnicza, Procarze Balearscy)
-Kartagina może władać wszystkimi jednostkami poza jazdą kampańską.
Mapa - Gadira, Łąka, 0.074, 0.599
Główne zasady na dzisiejszy czwartek:
-Zakaz artylerii
-Max 5 tych samych jednostek
-Max 8 mieczy
-Max 6 jazdy (konni strzelcy w limit jazdy)
-Max 6 strzelców
-Max 1 słoń/rydwan
Zapraszamy.
Jak bylo ?
Przyznam, że same bitwy były niezłe, ale na historycznej było ciężko, gdyż Kartagina zdołała wziąć za słabe armie.
Ja się nie załapałem bo coś romek nie chciał mi chodzić. :mad: Za to pograłem w AoW3. Na ts byłem i podsłuchiwałem. Historyczna wyszła tak średnio. Za to na koniec zagrałem 2na2 i wygrałem po raz pierwszy od 3 tygodni.