EDU Kama Megasubmod 2
Dodam, że na samym początku jak nie wykonałem jeszcze żadnych kroków ani nie wydałem nic ze skarbca w zestawieniu płac i dochodów w kolejnej turze miałem być stratny o 420 sztuk złota.
Wersja do druku
EDU Kama Megasubmod 2
Dodam, że na samym początku jak nie wykonałem jeszcze żadnych kroków ani nie wydałem nic ze skarbca w zestawieniu płac i dochodów w kolejnej turze miałem być stratny o 420 sztuk złota.
Poinstalowałeś wszystko chyba poprawnie.
Wydatki to rzecz normalna. Przeczytaj manuala do Bellum i poradniki. Wiesz np. jak działa money script? Teraz jest nowy, za 4 prowincje kasuje 120 bizantów.
Mam 37 turę i nic już nie mogę zbudować, jestem zadłużony a mam wojnę z nowogrodem a żołnierzy za mało.Mam w posiadaniu, Gdańsk, Olumieniec, Halych, Kraków, Płock, Gniezno i Wrocław, wszędzie jakoś pobudowałem farmy a mimo to zawsze po każdej turze ubywa mi część pieniędzy, czasem mało a czasem prawie połowę skarbca mi zabiera.
Czytałeś manuala do Bellum? Czytałeś poradniki? Wiesz jak działa money script i za co zabiera kasę?
Może po prostu za dużo budowałeś, nie da się tak non stop budować na początku (później zresztą też), może prowadziłeś zbyt długie oblężenia? Może miałeś za dużo wojska z którego nie korzystałeś? Ja jak zaczynałem Polską w BC 7.0 z Megasubmodem to rzucałem część wojsk na oczywistą rzeź, byleby padli kogoś tam zabijając, uznałem, że lepsze to niż rozwiązywać oddział, a nie chciałem mieć zbyt dużej armii. W BC 6.3 na początek za to trzeba było zdecydowanie połowę armii rozwiązać.
Może porekrutuj kupców, porozstawiaj w dobrych miejscach, powinni się zwrócić z nawiązką w ciągu kilku rund. Powodów do takiej sytuacji finansowej może być bez liku. Trzymaj w miastach dowódców którzy zwiększają dochód, na kilka rund zwiększ podatki żeby się odbić od dna, bierz okup za wygrane bitwy, zaatakuj jakieś miasto tylko po to żeby je splądrować..
Mi się wydaje, że mi nie działa skrypt odpowiedzialny za darmowe utrzymanie pewnej ilości jednostek w miastach i zamkach.
W Megasubmodzie do BC 7.0 nie ma darmowego utrzymania jednostek w miastach i zamkach. Tylko w fortach stałych są dwie darmowe jednostki. Fort stały kosztuje 5000 i można takie budować generałami. I to nie skrypta a zmiany w pliku EDB (budynki) i EDU (jednostki, tu odpowiedni atrybut). Pilnuj wojska, za dużo drogich jednostek, zrujnuje każdego.
Janusz, jesteś takim nieogarem, że szkoda z Tobą dyskutować.
może to kwestia koloru jednostek w miastach i zamkach, bo to nadal pokazuje, że jednak te darmowe jednostki tam są :P, jak ktoś się nie wczyta w ustawienia, to może go to zmylić.
Kolor darmowych w fortach jest fioletowy, w zamkach i miastach pokazuje na beżowo, czyli że nie są darmowe. Ludzie albo namodziliście w plikach albo czas udać się do okulisty.