-
Poprawcie mnie - grę rozpoczynamy od 395 roku n.e. Wtedy istniała konstrukcja, ale opierająca się głownie na drewnie. Tutaj mamy efekt nawet z XII wieku, gdyż świątynia była ciągle przebudowana. A w trailerze wygląda jak ta XI wieczna..
Aha, A ten posąg przypominający kolosa rodyjskiego? Nie przypominam sobie czegoś takiego w Konstantynopolu..
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...veral_look.JPG
-
Cieszmy się, że nie ma minaretów, bo i do tego mogło dojść.
-
Mogło... :devil:. Ja wobec coraz to "lepszych" materiałów o Attyli zdecydowałem się dokupić brakujące DLC-eki do Romka. Z zakupu sprzed premiery nie rezygnuję (choćby z tego powodu że mam go dostać w formie walentynkowego prezentu :P) ale jak widzę Romek jeszcze długo nie pójdzie w kąt...
-
Może będziemy palić Bibliotekę Aleksandryjską oraz świątynie pogańskie..w końcu po edykcie cesarza Teodozjusza w 391 r. n.e było wesoło..
-
A tak po za tym ten filmik to połączenie trailerów z Roma 2,tylko inaczej zostali ubrani ...
-
Wśród wielu ciekawych elementów zastanawiają mnie cuda. Te światowe pokroju piramid, a i te lokalne np.: Rzym. Wymienią je i dorzucą w miejsca brakujące coś nowego czy kompletnie usuną. Bo w pozostawienie starych nie wierzę, chociaż... ;)
Być może ta podrasowana Świątynia Mądrości będzie jednym z cudów świata?
-
-
-
Do murów nie ma się co czepiać. Dobrze je zrobili. Ciekawe jednak, jak AI poradzi sobie z przeprawą przez fosę...:cool:
-
[QUOTE=KLAssurbanipal;317955]Mam nadzieję, że dadzą ten wielki hełm, ponieważ będzie się on wyróżniał na tle innych, dawał trochę unikatowości Sasanidom.
KLA a czy ten pierwszy hełm czasem nie był raczej tylko ceremonialny/paradny? Bo wygląda na trochę "niepraktyczny".
Masz może jakieś info o nim, na czym wzorowany jest model. Wiem, że na twcenter w jakimś modzie kiedyś był, ale nie kojarzę źródła skąd pochodzi pierwowzór. Swoją drogą zabawnie wyglądają "Sasanidzi" jadący po asfalcie na drugim zdjęciu :)