To normalne, że szybkie i własne bitwy nie działają? :)
Wersja do druku
To normalne, że szybkie i własne bitwy nie działają? :)
Miałem zamiar sobie ściągnąć tego moda, pograć sobie w coś nowego - ale jak czytam w miastach praktycznie nie można nic rekrutować :x to sobie podarowałem. Z modem po niemiecku bym sobie jakoś poradzić grałem w Reconquista i jakoś problemów nie miałem. Poczekam sobie na patcha, który poprawi rekrutacje - możliwość rekrutowania - pikinierów,milicji miejskiej, milicji strzeleckiej, dopiero go sobie ściągnę i będę cieszył się grą :)
Mod jest....Gigantus w nim maczał palce i nie tylko, warto zerknąć w credits, to często swoista rekomendacja...nie przeszkadza język niemiecki..dlaczego? Zainstalujcie, a sami się przekonacie... :D
Można rekrutować, są patche, multum zmian, do tego jeszcze podochodziły pliki sugerowane przez grających...Cytat:
Miałem zamiar sobie ściągnąć tego moda, pograć sobie w coś nowego - ale jak czytam w miastach praktycznie nie można nic rekrutować :x to sobie podarowałem.
Jedyny mankament to wielkość mapy, fakt to wojna 30- letnia, ale....To juz kolejny mod gdzie Gigantus udowadnia, że jest niepośledni w tym co robi, obojętne na tematykę modyfikacji :)
edit:
Zaktualizowałem pierwszego posta, odnośnie linków, miłego pobierania :D
Mod zapowiada się interesująco. Szczególnie te wozy (to musi siać masakrę).
Nie ma szansy na jakieś spolszczenie? Na języku niemieckim znam się tyle co na fizyce kwantowej, czyli praktycznie w ogóle.
Byłbym wdzięczny! :)
Lepiej szukaj zangielszczenia na stronie moda niż oczekuj spolszczenia (bo się go nie doczekasz). ;)
Mod bardzo mi się podoba ale ta szarża husari jest jakaś taka powolna.
Specjalnie, byś mógł się napawać jej widokiem i przeciwnik wiedział co się właściciwe stało. :)
Mam problem z tym modem. Zainstalowałem go wraz ze wszystkimi patchami i trzema hotfixami i nadal, gdy wybieram frakcję, którą chcę grać, nie mogę rozpocząć kampanii bo dostaję crasha (wywala do pulpitu). Wywala po załadowaniu się. Ma ktoś jakiś pomysł?
Sprawdziłem logi :
13:56:22.500 [system.rpt] [always] CPU: SSE2
13:56:22.500 [system.rpt] [always] ==== system log start, build date: Aug 3 2007 version bld-medieval2-kingdoms-104 (45562) ===
13:56:22.515 [system.io] [always] mounted pack packs/data_0.pack
13:56:22.515 [system.io] [always] mounted pack packs/data_1.pack
13:56:22.515 [system.io] [always] mounted pack packs/data_2.pack
13:56:22.515 [system.io] [always] mounted pack packs/data_3.pack
13:56:22.515 [system.io] [always] mounted pack packs/data_4.pack
13:56:22.515 [system.io] [always] mounted pack packs/localized.pack
13:56:24.296 [script.err] [error] Script Error in mods/1648/data/export_descr_unit.txt, at line 5080, column 38
missile range of 308 is impossible with projectile mortar_shot (max range 308)
13:56:26.500 [game.script] [error] Condition parsing error in data/descr_faction_standing.txt, at line 1633, column 28
faction type not recognised
13:56:26.500 [game.script] [error] Condition parsing error in data/descr_faction_standing.txt, at line 1639, column 28
13:56:26.500 [game.script] [error] Condition parsing error in data/descr_faction_standing.txt, at line 1651, column 28
13:56:26.500 [game.script] [error] Condition parsing error in data/descr_faction_standing.txt, at line 1663, column 28
13:56:26.500 [game.script] [error] Condition parsing error in data/descr_faction_standing.txt, at line 1684, column 28
13:56:26.500 [game.script] [error] Condition parsing error in data/descr_faction_standing.txt, at line 1686, column 38
faction name not recognised
13:58:28.828 [script.err] [error] Script Error in mods/1648/data/world/maps/campaign/imperial_campaign/descr_strat.txt, at line 11149, column 1
The character record Kurprinz Franz Albrecht is set as faction heir but is not in the family tree.
13:58:28.843 [script.err] [error] Script Error in mods/1648/data/world/maps/campaign/imperial_campaign/descr_strat.txt, at line 11473, column 1
The character record Kurprinz Volker is set as faction heir but is not in the family tree.
13:58:28.968 [script.err] [error] Script Error in mods/1648/data/world/maps/campaign/imperial_campaign/descr_strat.txt, at line 14052, column 1
The character record Böhmischer Adeliger Georg Friedrich is set as faction heir but is not in the family tree.
13:58:29.000 [script.err] [error] Script Error in mods/1648/data/world/maps/campaign/imperial_campaign/descr_strat.txt, at line 15169, column 1
The character record Diözesanadministrator Lancelot is set as faction heir but is not in the family tree.
14:00:11.093 [data.invalid] [error] Insufficient video memory to load requested texture set.
Ma ktoś jakiś pomysł?
Wie ktoś czy będzie spolszczenie do tego moda?
Jak zaczniesz je robić, to przyspieszysz powstawanie spolszczenia.