Bo Jadwiga była królem Polski, nie królową :)
Wersja do druku
Może i była. Bo chyba wcześniej w jej czasach tego nie odmieniali. Ale teraz boli strasznie.
W sumie Jadzia mocno taka sobie. Model brzydki, właściwie jeden z najbrzydszych kobiecych. No i wolałbym jakiego faceta. Tym bardziej że w mini kampanii dali Wiedeń. Czyli walczymy tam z turkami?
Jak dacie radę to dajcie obrazki z tej mini kampanii.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Nasza Polska jest bardzo silna. A dzięki strategicznemu stawianiu dzielnic można dużo napsuć krwi innym nacją.
Ale sąsiedzi nas nie lubią. W dwóch grach. Jak tylko postawiłem miasto blisko innej nacji to zaraz miałem wojnę.:eek:
Ta zamiana karty czerwonej na dziką, dla mnie to wspaniały bonus, bo ja głównie używam pomarańczowych i zielonych.Cytat:
- Unikalna umiejętność Polski o nazwie złota wolność pozwala zdobywać nowe terytoria, a nawet kraść te należące do innych cywilizacji, dzięki budowie fortów lub dzielnic wojskowych. Polska potrafi również przekształcać miejsce na doktrynę wojskową w miejsce na dziką kartę, co daje jej dodatkowy atut na polu kultury.
- Przy wykorzystaniu złotej wolności Jadwiga umożliwia rozprzestrzenienie Twojej religii na pobliskie miasta, gdy zyskasz terytorium innej cywilizacji. Relikwie należące do Jadwigi zapewniają dodatkowe premie do wiary, kultury i złota.
- Sukiennice, czyli miejsce handlu tkaninami, zapewniają premię do produkcji związaną z zagranicznymi szlakami handlowymi oraz złoto za wewnętrzne szlaki handlowe.
Zaś sukiennice to w zasadzie dopełnienie mojego stylu gry. Znaczy ja karawany używam głównie między swoimi miastami, znaczy moje tery są zazwyczaj bezpieczne.
Główny problem jest niestety z Husarią, bo wymaga ona technologi najemniczej (jeśli dobrze widziałem), tak że w swojej rozgrywce wcale się nią nie nacieszyłem...
Jadwiga była KRÓLEM to nie jest błąd. :) W jej czasach odmieniali, ale panowała samodzielnie do momentu ślubu. Oj historia się kłania. ^^
A od momentu ślubu była?
Jadwiga była królem Polski niespełna dwa lata chociaż i przez ten okres ze względu na swój młody wiek trudno mówić w jej przypadku o rządzeniu.Natomiast po ślubie z księciem Jagiełłą jej rola przeistoczyła się w rolę ówczesnych królowych.
Co będziemy się spierać. Jadźka była żoną Jagieły czyli jednego z największych naszych władców. Do gry została dodana tylko z powodu parytetów.
2 lata, haha to cały jej dorobek. Nie znam żadnych jej osiągnięć z czasów kiedy była królem.
Czy to ważne czy miała osiągnięcia? Była królem i to jest fakt. :)
Jadwiga była królem Polski jak szczupak jest król wód.
W tej wersji gry, stawiają na dowartościowanie czarnych (Kongo) i kobiet... Więc już lepsza ta Jadwinia, niż Anna Jagiellonka;) Osobiście, wolałbym gdyby dali Łokietka:cool:
Według mnie Chrobry czy Sobieski też by nie byli złym rozwiązaniem, nie mówiąc już o Batorym.