Popieram.
Wersja do druku
Popieram.
Trzymajcie linka do podforum WKA v2.0 gdzie będziemy potrzebowali waszej pomocy przy tworzeniu aplikacji. Doświadczenie i wiedza zebrana na WKA będą dla nas bezcenne ;)
http://forum.totalwar.org.pl/forumdi...?614-WKA-v-2-0
Zasady Kampanii nadal wymagaja jeszcze ostatnich szlifów. Postaram się je zaktualizować w ciągu 48h.
Sprawa związana z zapisami.
Proponuję, żeby każdy z Graczy, którzy zgłoszą się do WKA, przed losowaniem wysłał na adres kampanii mail z samym nickiem w tytule.
Takie wstępne potwierdzenie zaangażowania nie zaszkodzi. Po losowaniu odeślę każdemu ze zgłoszonych mailem jego arkusz nacji na turę wstępną.
Może warto dać możliwość pobawienia się Arkuszem uniwersalnym osobom które się zgłosiły?
Mogłyby w temacie dotyczącym arkusza zadawać pytania jeszcze przed startem kampanii....
Dobre pomysły.
PS: teraz z Niesem prowadzimy prowizowaną kampanię, celem wychwycenia błędów w Arkuszu. Niestety, Nies sprokurował mi utratę prowincji... :/
Jest zabawnie. ;) Myślę, że udostępnienie uczestnikom Arkusza do zabawy, planowania różnych scenariuszy np. pod kątem generowania źródeł przychodu, może być niezłe hehe
wpadł mi przed chwilą fajny pomysł wzbogacający naszą kampanię i dający możliwość zwiększenia liczby grających w kampanii. Zapisy nie musiałyby ograniczyć się do 32 osób
Moglibyśmy wprowadzić pretendentów do tronu :) Bogata nacja jeżeli byłoby ją na to stać mogłaby wystawić na swój koszt armię innej nacji ( sterowaną odtąd przez nowego gracza) która próbowałaby przejąć ziemię i ustanowić swoją władzę
Nie miałaby budżetu i musiałaby działać szybko by stworzyć sobie przyczółek. Mogłoby dojść do bratobójczych bitew gdzie po jednej stronie stałyby legalne armie danej nacji a z drugiej buntownicze sterowane przez gracza który chciałby wkroczyć na arenę.
Może w jakiejś kolejnej wersji kampanii można by o takim rozwiązaniu pomyśleć :)
Wypełnienie Arkusza - raz na tydzień - zajmuje jakieś 5 minut. Oczywiście, można kombinować, przeliczać sobie, czy bardziej Ci się opłaca wybudowanie dróg, czy kopalni, czy może zainwestowanie w rozwój prowincji (żeby a. mieć większe wpływy z podatków albo b. wybudować port i prowadzić handel morski).
Opcji jest całe multum, myślę, że nawet wybrednych singlowców to zadowoli. Bo np. masz dylemat czy zainwestować w armię lądową, czy może jednak powołać do życia flotę (w prowincji na 5 poziomie) żeby ochronić swój port i tym samym handel morski, albo żeby zablokować wrogi port i doprowadzić innego gracza do ruiny.
Drogi są ciekawe, bo umożliwiają zwiększenie handlu. Ale nieodłączną cechą handlu są dobre relacje z partnerem handlowym. Więc trzeba będzie bardzo rozsądnie wybierać sobie cele ekspansji. Już widzę te rodzące się bloki sojuszy. :)
Zachar, jak zbieżemy 20-25 graczy, to będzie ogromny sukces.
Hej
Jak już się bawicie w tą WKO może też zastosujcie jakieś wydarzenia fabularno-losowe. Np: powódź w prowincjach, zaraza w jakimś obszarze itp. Można też zaczerpnąć z autentycznych zdarzeń w tym okresie. Zabawa będzie fajniejsza i urozmaicona.
Zdarzenia losowe pojawiające się w grze są naprawdę losowe, natomiast ich pojawienie się w Kampanii nigdy tak traktowane nie będzie i może ja po prostu rozsadzić ze względu na poczucie krzywdy i chęć udowodnienia MG że gra "na kogoś"