U mnie nic się nie pobiera.
Wersja do druku
U mnie nic się nie pobiera.
Poszukałem, to czasami się nie pobierały narzędzia do modowania ?
Narzędzia do modowania zostały udostępnione na TWC.
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=463622
Odpaliłem w końcu, fakt oczekiwanie na kolejną turę może irytować ale co tam ogólnie jest "szlycznie",miła dla oka grafika choc przecież gra juz leciwa ,duzo przestrzeni ,funkcje czytelne no i aż gęsto od bajerów wszelakich . Gra wielowymiarowa,nie tylko wojna i trupy ale tez zacna dyplomacja ,handel,rozwój... oj coś mi sie zdaje ,że kolejny killer w moich zbiorach z serii TW.
Zastanawiam się tylko jaki jest sens logowania sie przez net chyba to nie kwestia bezpieczeństwa czy walki z piratami skoro bez problemu mozna ściagnąć całą serię, dziwne.
Pewnie z Napoleonem ten sam myk?
Nie, Napoleon instaluje się z płyty i tylko ściąga aktualizacje, tak samo Szogun 2. Empire zaś domyślnie instaluje się z netu, choć z płyty też można, jak się wie jak...
Dobra, ja się w wasze dyskusje nie mieszam. Ja tylko zadaję pytania(jestem początkujący)
-Jakiś czas temu znalazłem info, iż gentelmani kradną technologię. W jaki sposób, i od czego zależy szansa na powodzenie misji?
-jak mam 2 uniwerki, to mogę opracowywać 2 technologie narz?
-w jakie drzewko rozwoju bić najpierw Rzeczpospolitą?
-jak mam 1 port, to lepiej rozwijać go handlowo, czy militarnie?
-jakiś czas temu widziałem temat o taktyce gry Rzeczpospolitą, lecz nie mogę go teraz znależć. Poda któś link?
Włażąc do uniwerku państwa któremu chcesz ją ukraść i wybierając interesującą Cię technologię oraz czekając na początek swej tury. Po pierwsze to to państwo musi znać tą technologię (przedtem wynaleźć/ukraść/dostać w ramach dyplomacji), po drugie im wcześniejsza technologia tym łatwiej ją ukraść, no i im lepszy dżentelmen. Dżentelmen chyba też podnosi zadowolenie w mieście do którego go wstawisz (nie wiem czy w ETW, ale w NTW na pewno) no i może się pojedynkować z obcymi dżentelmenami/hulakami. Szansa na kradzież pierwszego rodzaju technologii przez świeżego niewykształconego dżentelmena wynosi 7%.Cytat:
Zamieszczone przez KisielPolski
Tak. W opcjach technologii wybierasz uniwerek na którym chcesz opracowywać daną technologię.Cytat:
Zależy od preferencji. Ja najpierw lecę w naukę, by jak najszybciej ulepszyć uniwerki, co skraca czas wymyślania w nich technologii - a potem w militarne - szczególnie piechoty i artylerii.Cytat:
Militarnie. Handlowy niby umożliwi Ci handel morski i wysłanie statków na punkty handlowe, ale militarny da lepsze okręty. A za pryz (obce okręty zdobyte w bitwie) też ładnie się kasy zgarnia. Każdy następnym możesz rozwijać handlowo.Cytat:
viewtopic.php?f=15&t=8362Cytat:
Ok, al plantecje da się budować poza Ameryką? No i jak duży przychód dają morskie bazy handlowe( znaczy: warty zajęcia?).
Poza Ameryką da się jeszcze stawiać plantacje w Indiach. A czy warto zdobywać punkty handlowe - to zależy. Hiszpanią przy trzech galeonach i jednym indianman mam przychód 806 z jednego puntku, czyli nawet nie pokrywa mi kosztów utrzymania pozostawionych tam statków. Szwedzi przy dwóch indianmanów mają 442 przychodu. Im więcej słabszych okrętów handlowych na jednym punkcie - tym większy z niego przychód... ale bez mocnych statków go nie utrzymasz, chociażby z powodów piratów. Poza tym by czerpać dochód z punktu handlowego, musisz mieć przynajmniej jeden port handlowy, no i wystarczy że flota wroga zacznie się bawić w korsarzy na obojętnie którym miejscu szlaku handlowego (ścieżki biegnącej od punktu handlowego aż po sam port handlowy do którego trafiają dochody) - a szlag je natychmiast trafi.