Re: Avatar - kontrowersje na temat filmu
Widziałem gdzieś fajne zestawienie fabuły w punktach co do Pocahontas i wyszło, że na 30 tylko 3 różnią się. Ja bym na miejscu Disney'a żądał kasy za plagiat :)
A co do oscarów to bardzo dobrze, że nie otrzymał ich bo to kino słabe - nic nowego, no może to 3D jeszcze ratuje, ale to i tak plagiatowe :P
Nie wiem dlaczcego, ale od pierwszego wejrzenia spodobało mi się to zdjęcie :D
Na widok tego, obudził się we mnie hormon sadysty xD
Aaaa! Co za tragedia! Oby u nas nie zrobili czegoś takiego, bo to by jeszcze gorzej wyszło! :|
Co do tego trailera, jak usłyszałem ten głos, to mało nie spadłem z krzesła. W kinie lubię oglądać filmy w oryginale, widziałem avatara jeszcze po rosyjsku i powiem, że tam był przynajmniej głos lepiej dobrany, przecież ten aktor ma dość niską barwę głosu, a tutaj mamy o wiele wyższą. To głównie mnie razi, w ogóle nie rozumiem, po co tłumaczyć ten film na tak "twardy" język, to w ogóle nie współgra z filmem.
Ja film obejrzałem 2 razy, raz za free a raz za kase. Nie rozumiem tylko czemu na tym filmie nie było pokazanych żadnych scen kiedy Navi tłukli się z RDA tak, że aż flaki latały ;D chyba chcieli zarobić więcej kasy i wpuścić do kin potencjalnych widzów w wieku 12 - 16 lat których by stracili :lol:
Za 2 razem już nie mogłem z wytrzymać mało nie usnąłem, warto oglądać 2 raz dla ostatniej walki i nic pozatym ;)
Edit:
Btw, oglądał ktoś The Hurt Locker w Pułapce Wojny ?
Ja oglądałem i jest dużo przyjemniejszy w odbiorze niż Avatar, kiedy oglądałem THL w żadnej chwili nie odczuwałem nudy, a na Avatarze już tak. Film (THL) dobry i ciekawy ale czy aż tak dobry by zdobyć tyle Oscarów ? Wg mnie lepszy od Avatare jeśli chodzi o fabułę, a te trzy Oscary dla Avatara są wpełni zasłużone ale na nic więcej nie zasłużył.
Jak balować, to na maxa - idź. :wink:
Cytat:
Zamieszczone przez ThorGal77
Btw, oglądał ktoś The Hurt Locker w Pułapce Wojny ?
Ja oglądałem i jest dużo przyjemniejszy w odbiorze niż Avatar, kiedy oglądałem THL w żadnej chwili nie odczuwałem nudy, a na Avatarze już tak. Film (THL) dobry i ciekawy ale czy aż tak dobry by zdobyć tyle Oscarów ? Wg mnie lepszy od Avatare jeśli chodzi o fabułę, a te trzy Oscary dla Avatara są wpełni zasłużone ale na nic więcej nie zasłużył.
W zadnej chwili nie odczuwaleś nudy? To jest niemożliwe odlądająć THL, ciagle gadka i pare akcji z bombami i nic wiecej. Szkoda gadać. Ale są gusta i... ;)
Sześć oskarów dla THL, to zwykły przekręt, na potrzeby Wielkiej i Cudownej Ameryki :lol: :lol:
PS. Jak uważasz, że nie mam racji z tym przekrętem to pogadaj z KLA, on ci wyjaśni ze szczegółami ;)
Ale na pewno ciekawsze niż pierdoły o kulturze Navi ;) a "gadka" była ciekawsze niż ta w Avatarze.
Na THL nigdy bym nie poszedł do kina ale skorzystałem z "innych" możliwości obejrzena i nie żałuję bo jak już wcześniej mówiłem całkiem fajny. W każdym z filmów są słabsze i lepsze strony, moim zdaniem w ogólnej ocenie Avatar jest lepszy od THL, choć na pewno go nie deklasuje tylko pokonuje ;)
Według mnie wywalenie tyle kasy w ten film to istna głupoty, człowiek nie wie czy masę skupić i podziwiać efekty specjalne czy fabułę... i po co było czekanie aż 10 lat?
Ostatnio zaobserwowałem przerost treści nad fabuła w filmach, masa efektów, które sprawiają, że z ciekawego pomysły robi się klapa, po co w takim razie aktorzy? Zamiast nich możemy dać wygenerowane komputerowo postacie...
Rasa obcych w tym filmie przypomina mi Indian północnoamerykańskich, scena w którym dosiadają konio-podbnych stworzeń, żywcem przeniesiona z jakiegoś westernu... Właśnie przez takie filmu przestałem chodzić do kina... Jeśli ktoś lubi klimaty sc-fiction niech znajdzie sobie coś innego do oglądania.