Tura XVI:
,,Panie, most jest wielką i stworzoną w solidny sposób konstrukcją. Nagłe zniszczenie go jest niemożliwe...''
// Nie można zniszczyć mostu łączącego Tor Eldoir z Albionem.
Wersja do druku
Tura XVI:
,,Panie, most jest wielką i stworzoną w solidny sposób konstrukcją. Nagłe zniszczenie go jest niemożliwe...''
// Nie można zniszczyć mostu łączącego Tor Eldoir z Albionem.
Młody Tamer po tych wszystkich wydarzeniach przeszukał ślad stolicy znalazł resztki ładunków wybuchowych, które nie zmieściły się na łodzie.
Wydał rozkazy by zamontować i wysadzić wzmocnienia na przedzie mostu, jeśli się nie zawali, to będzie nadzieja jak orki wbiegną na niego pod ich ciężarem runie.[1000g wykorzystane te które nie zostały wykorzystane przy wcześniejszej próbie]Cytat:
Jeśli nie można zburzyć mostu, to go osłabimy.
Rację żywnościowe zostają zmniejszone by mogły wystarczyć na dłużej.
Także pojawiło się zarządzenie
[Liczę że nie tylko włócznie staną do obrony miasta, i obroną będzie w wąskim punkcie.]Cytat:
Każdy Asur jest zobowiązany do OBRONY Miasta. Bitwa będzie prowadzona przy moście, tam nasze włócznie będą silne. Ze względu na brak wystarczającej ilości włóczni w zbrojowni, Ci którzy opanowali sztukę walki inna bronią mają zgłosić się po tą broń. Niech Asuryan nas chroni
Gubernator dostał rozkazy w liście z dochodami na zebranie obrony z ludności ludzkiej, populacja Asurów stanie do OBRONY z zasady specjalnej. Jeśli mój plan z łodziami się powiodł i załoga wróci w tej turze. Chcę wykorzystać ich jak i orły do OBRONY. Po obronie orły i 3 oddziały szermierzy [czy ilu tam ich przeżyło] zostaną rozwiązane
Listy z Aktualki:
List z wiadomością dla AsurówCytat:
Królu Feniksie
Witaj Panie źle się dzieje na Albionie. To moja wina bo zaufałem Jaszczuroludziom, Wielkiemu Kroq`garowi, który mnie zdradził. Wyznał że miał taki plan od samego początku. Teraz moja duma i pewność w sojusznika odbiją się na MOICH BRACIACH I SIOSTRACH. Proszę o pomoc, Panie gdyż sam nie dam rady. Jedyna frakcja mam przyjazna to Ludzie z Imperium Sigmara, lecz oni sami teraz mają problemy. Proszę o wsparcie nawet najmniejsze. Także chciałbym by kolejny list był przeczytany w każdym mieście na Ulthuanie.
Z poważaniem Księże Torendil, pokorny sluga
Cytat:
Witajcie moi bracia i siostry.
Jestem Książę Torendil, pochodzę z Caledoru, lecz teraz moim nowym domem stał się Albion. Proszę was o pomoc w ratowaniu nowego domu , nowego miejsca, gdzie Asurowie będą żyć. Proszę was o wsparcie na różnych szczeblach od militarnych aż po gospodarcze. A was książęta o wsparcie mnie w boju. Gdyż Sojusznik zwany Kroq'garem zdradził. Jestem teraz w impasie. Walczę na froncie a dwia miasta Tor Eldoir i Twierdza Lenog w najbliższym czasie zostaną oblężone. Więc błagam was wszystkich o pomoc nie dla mnie lecz innych Asurów.
Książę Torendil z Albionu
List do lorda Teclisa
List do Wiecznej KrólowejCytat:
Lordzie Teclisie
Witaj, pewnie już słyszałeś o zdradzie Kroq'gara, chcę cię prosić o wsparcie w mojej sprawie i pewną odpowiedź.
Zacznę od pytania.
Czy Lord Mazdamudi powinien się dowiedzieć że jego sługa i największy Generał, bratał się z tymi których powinien zwalczać, a mordował nie winne istoty? Sam prorok Soteka pewnie był świadkiem tych czynów.
A teraz moja prośba. Chciałbym prosić cię o wsparcie tych mistrzów miecza, oni są naszą elita i w większej ilości mogli by przechylić szale.
Torendil z Albionu
List do Lorda ImrikaCytat:
Wieczna Królowo
Witaj, chcę ci przekazać że stosunki nasze z Fey znowu się poprawiły. Tamer'Dargo mój przyjaciel uczy ich taktyk Jaszczuroludzi, gdyż obrońca Ładu Kroq'gar zdradził, i chcę zniszczyć Fey. Proszę cię o pomoc w walce z nim.
Torendil z Albionu
Cytat:
Panie Mój
Witaj Lordzie Imriku. Miałem w planach odwiedzić Caledor, lecz planu lubią się zmieniać. Chciałem przybyć i ponownie usłyszeć jak to się stało że twoim przyjacielem stał się ten dumny Smok. Marzę by też moc poznać swego drucha, lecz martwię się że może takiej okazji nie być. Na Albionie nie ma smoków. Ehhhh. Ale mam inne zmartwienia i list też piszę w celu prośby o moc. Proszę cię o wsparcie mnie militarne i gospodarcze. Chciałbym wyposażyć moich braci w broń z Ithilmaru. Tu na wyspie nie znalazłem potrzebnych zasobów by go pozyskać, i co jest problemem wtej chwili. Czy mógłbyś mnie wspomóc oddziałami lub chociaż tym wspaniałym orężem?
Książę Torendil
Tura XVI:
,,Listy wysłane, Panie. Mniemy nadzieję że chociaż jeden z nich dotrze na czas...''
// Wojska obrońców Twierdzy Lenog:
Rancor:
1x Mistrz Wiedzy Tajemnej Hoetha,
1x Mistrzowie Miecza,
Orły wysłane na misję ze statkami.
Imperium:
1x Gubernator Lenog jako Generał Imperium,
4x Szermierze,
3x Włócznicy z tarczami,
2x Halabardnicy,
4x Kusznicy.
Armia Norski:
1x Halgir Salfdensen jako Wódz Norski
3x Grasanci,
3x Włócznicy grasantów,
2x Konni Grasanci,
2x Czempioni Grasantów.
Jak coś mistrz wiedzy tajemnej razem z mistrzami chodzi ;). Ale pokazna armia
Poprawione.
Chcę skorzystać z zasady specjalnej
Kuszę o orły mają pilnować by nikt nie zbliżył się do miasta. Jeśli to będzie Jaszczuroludz zabić odrazu. Orły patrolują ok kuszę polują.