Wbrew temu co ci się wydaje, rozegranie takiej bitwy to mniej niż 5 minut.... chcesz to ci omówię na disco
Wersja do druku
Wbrew temu co ci się wydaje, rozegranie takiej bitwy to mniej niż 5 minut.... chcesz to ci omówię na disco
Symulacje zrobiłem, fakt za pierwszym razem chaos ale odpowiednie zapiski i jest jak to ogarnąć
Meh, honorowy wojownik walczy na lądzie.
Dla mnie to za bardzo skomplikowane imo. Wolałbym symulacje bitw morskich przeprowadzanych przez MG na podstawie jego obiektywnego zdania :D Jeżeli MG uzna, że 2 okręty I z doświadczonym admirałem pokonują 1 okręt II ale bez admirała to taki jest wynik bitwy. Okręt nie koniecznie musi być zniszczony, ale może być też tylko uszkodzony.
Jak widać doszła mapa z oddaniem ukształtowania terenu, możliwe że wcześniejsze niektóre opisy mogą się różnić delikatnie, lub mocniej. Jak coś poproście o ponowny opis, jeżeli jest to wymagane
Marcel, naprawdę super pomysł. A rozwiązania wynikającego z jego realizacji wcale nie muszą być wiążące dla MG - bo jeśli jeden gracz ma słabszą flotę, ale super pomysły i świetnie napisze plan przebiegu starcia, a drugi gracz silną flotę, ale potraktuje temat po macoszemu... to wiadomo że MG może zastosować odpowiednio wysokie modyfikatory premiujące bardziej aktywnego i pomysłowego z graczy.
Tak tu masz rację. A co do mapy dopiero zauważyłem że akweny nie są opisane, więc w turze 5 będzie poprawka i kilka rzek zmieni bieg ;p
Okej. Nie ma sprawy w jakichś bonusach fabularnych. Warto jednak brać pod uwagę realizm i grywalność. A to, że ktoś ma silną flotę, nie bierze się z kosmosu tylko z tego, że poświęcił inne rzeczy, albo mocno się wysilal i kombinowal. Nie widzę powodu, by takiego gracza karać. Ja po prostu lubię widzieć jak długofalowe wysiłki i skupienie na czymś przynoszą efekt.
Co do systemu: symulacja bitwy i tak trwa nieporównywalnie mniej niż rozegranie bitwy lądowej w tw warhammer, a daje wrażenie obiektywizmu. Ważne to bedzie szczególnie przy starciach gracz z graczem.
Ej czy tylko ja mam podstawowy Gold z handlu czyli te 100/125g?
Posiadam parę rzeczy, którymi mogę handlować, ale nie wiem ile to warte i czy ten ktoś je chce...
No powinieneś mieć opisane co ile ci daję. Dziś będę prawdopodobnie robić podsumowanie z handlu to uzupełnienie to tym którzy tego nie mają