Jedyne co tobie leciało to glut z nosa. Nie rozumiesz relacji pieniądza. U schyłku tzw. komuny twój tatuś przynosił do domu jakieś 500-600 zł, 20 lat później około 700-800 zł. Dziś może z 1000-1200 zł.
Wersja do druku
Jedyne co tobie leciało to glut z nosa. Nie rozumiesz relacji pieniądza. U schyłku tzw. komuny twój tatuś przynosił do domu jakieś 500-600 zł, 20 lat później około 700-800 zł. Dziś może z 1000-1200 zł.
Jeszcze jeden taki tekst i dostajesz osta.
Ty nie jestes glupi lecz zalosny.Kazda wypowiedz konczysz osobistymi popisami.Czyzbys tylko w ten sposob sie mogl dowartosciowac :lol: >Nieistotne jak widze z czerwonym_betonem polemika jest jak klaskanie jedna reka:bezcelowe ;) Zegnam trolla ;)Cytat:
Zamieszczone przez krwawa_rozprawa
A ty wiesz, że w Polsce stacjonowały wtedy wojska ZSRR?Cytat:
Ale na początku byli w mniejszości, potrzebowali czasu by urosnąć w liczący się związek.
Wiem, i to coś zmienia? Bo nie rozumiem, przecież nie od razu zrodziła się Solidarność zrzeszająca całe rzesze robotników.Cytat:
Zamieszczone przez kujon333
Kolejne bajania
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/walesa-w ... omosc.html
Czytając ten artykuł zamieszczony przez Ciebie ExNowy, tak się zastanawiam o jaką demokracje tak naprawdę walczył L. Wałęsa? Dziwi mnie też jego stwierdzenie, że zabrakło mu czasu, że gdyby wygrał to Polska wyglądała by obecnie inaczej. Ciekawie tylko co by zmienił, wydaję mi się, że żyje on już przeszłością, w której był na ustach wszystkich. Teraz żyje w cieniu tamtych wydarzeń, i chyba nie potrafi się odnaleźć w nowej rzeczywistości.
Stwierdzenia pana Wałęsy, ja już dawno zdążyłem się do tego przyzwyczaić...Z przyczyn mi nieznanych, zamiast siedzieć cicho i spokojnie po tym co zrobił za czasów swojej prezydenckiej kadencji, a raczej jak znany polski historyk powiedział, - to czego nie zrobił. Stara się usilnie przypomnieć o swojej osobie, a potem zdziwiony jest reakcją części ludzi? A może już tylko chodzi o to, nie ważne jak mówią, grunt żeby mówili?Cytat:
chochlik20
Może pragnie wrócić do wielkiej polityki, znów zaistnieć? Mam nadzieje, że nie, bo tylko swoimi nieprzemyślanymi słowami całkowicie zrujnuje nie tylko swój wizerunek - człowieka, który obalił komunę ale także Polski w świecie.Cytat:
Zamieszczone przez Eutyches
On niczego nie obalił, z tego co sobie przypominam ;) Jedyne co mu wyszło genialnie i świadczy że ma fenomenalne wyczucie sytuacji, że potrafił podpiąć się pod zmiany jakie zachodziły w ówczesnej Polsce...To wszystko co przyniosło efekty w postaci "Solidarności" miało swoją genezę dużo wcześniej...Cytat:
chochlik20
---
Proste pytanie ci zadam, dlaczego kamery telewizyjne pojechały do Trójmiasta a nie do Szczecina w pewnym momencie strajków w latach osiemdziesiątych? ;) Stare i już wyświechtane zagadnienie, ale ile ma w sobie treści i interpretacji :D
----
edit:
zedytowałem sobie posta, jakby co ;)