Re: Pytania początkujacych moderów
Witam.
Przedstawię swoją sytuację. Otóż w RTW gram od jakiegoś czasu i widziałem już parę modów. Obecnie mam zainstalowane EB w wersji 1.1 z patchem 1.2 oraz TGAW 2.1. Po przetestowaniu obu doszedłem do wniosku, że żaden z nich nie trafia w mój gust, i postanowiłem sam pobawić się w edytowanie gry. Niestety do tej pory całe moje doświadczenie ogranicza się do zmian wartości w export_descr_unit :P
Pierwsze moje pytanie, na które po przewertowaniu całego tego tematu nie znalazłem odpowiedzi: W jaki sposób mogę przerzucić skórki jednostek z TGAW do podstawki?
Cytat:
Zamieszczone przez Skwierczu
Pierwsze moje pytanie, na które po przewertowaniu całego tego tematu nie znalazłem odpowiedzi: W jaki sposób mogę przerzucić skórki jednostek z TGAW do podstawki?
Nie wiem co to TGAW, ale to pewnie tak jak dodawanie nowej jednostki. Po prostu kopiujesz pliki z folderów TGWA do podstawki RTW. Zobacz do tego poradnika viewtopic.php?f=248&t=5732
Jak można dodać wygląd np. budynku zarządcy czy koszarów do mapy bitewnej?
Dodałem barbarzyńcą wyższy lvl miasta i wszystko jest ok z tym, że zamiast budynków są parki z drzewkami ;)
Wystarczy, żeby wyglądałyby tak jak te z poprzedniego lvl.
przy przenoszeniu jednostki z moda do moda okazało się że nie mam takiego skeleton, który wpisuje się w descr_model_battle , próbuje dodać inny ale jednostka jest zdeformowana. Co zrobić?
Jak dodać do I i II kampani w The great ancient world III. Reformy Mariusza ? i więcej kasy dla Rzymu .
Może da się napisać event że Republika zamienia się w Cesarstwo ?
Jak sam edytuję np. Z disabled na enabled remofrmy Mariusza , wchodzę do menu klikam Kampania I i wyskakuje"Proszę wybrać przedmiot z listy" co może być nie tak ?
Nieważne co zrobię w Descr.strat to wywali mi bład o przedmiocie z listy.
Nawet jak dodałem 10000 denarów dla Kartaginy to wywaliło błąd "Proszę wybrać przedmiot z listy"
Czy jest jakieś zabezpieczenie kampani przed edycją ?
czy ktoś mógłby być tak miły i podał mi link do poradnika jak zmienić kulturę frakcji? kiedyś Tiberius podał mi link w temacie ''jak stworzyć frakcje'' tylko że tego tematu nie moge znaleźć [ wyparował czy jak? ]
viewforum.php?f=248 spróbuj tam coś znaleźć w poradnikach do modowania Rome.
http://translate.google.pl/translate...-in-BI&act=url
Jak wolisz po angielsku to z boku w prawym górnym rogu masz przelacznik. Bi czy rome a nawet Mediewal II - jeden ... nie wiem co. Silnik :lol:
Poradnik jest o tworzeniu nowej kultury a zmiana jest nieco łatwiejsza choć w sumie obejmuje chyba wszystkie te pliki co dodanie nowej czy tam jeden mniej.
@Flesz
On napisał wyraźnie jak dodać skiny a nie całe jednostki. Ja mam taki problem, że jak chce dodać skina to powinienem wsadzić nowy plik graficzny do folderu "textures" czyli do podfolderu "models_unit" a ten z kolei nie istnieje.
Witam czy da się powiększyć mapę i jeśli tak to w jaki sposób? żeby wzystko było np. 2 razy większe
Czy da się jakoś zmienić, w trakcie rozpoczętej gry, frakcję, którą się gra? Załóżmy, że zacząłem grę frakcją X, ale po jakimś czasie znudziłem się i chciałbym pograć frakcją Y, bo np. wydały mi się ciekawe jej poczynania w grze, lub po prostu chciałbym sprawdzić od wewnątrz, co tam u nich słychać. :) Powinno to być chyba możliwe, skoro zrobiono nawet hot-seata do Rome.