Parametry blaszaka podaj.
Wersja do druku
Parametry blaszaka podaj.
intel core duo E4600 2,4
ram 2gb ddr2
GF 8800gt 512
Mam dokładnie taki sam problem jak kolega powyżej. Nie mogę ustawić grafiki na ultra i mam zablokowane wygładzanie krawędzi.
Procesor: I7 860
Karta Graficzna: GeForce 260GTX
RAM: 8GB
System: Windows 7 Ultimate
Empire i Napoleon chodzą na ultra.
Witam, gram na takim oto sprzęcie:
AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4400 +
Geforce 8600 GTS
2 GB RAM
Win Xp
I mam takie pytanie, czy to jest normalne że na najniższych detalach jakie są możliwe przy grze 1vs1(obojętnie czy SP czy MP) na duzej kasie i duzych jednostkach gra dość konkretnie przycina, oprócz tego samo uruchomienie gry trwa z 2 min a podczas intra zacina sie dzwiek ? Dodam , że zaktualizowalem dzisiaj sterowniki do karty i Directxa.
W Twoim przypadku ram i grafa stanowią według mnie problem.
Sunzi-za dużo nieobiecuj sobie po 8800gt-ewentualnie stery najnowsze zapodaj.
Generalnie chodzi o to, żebym mógł ustawić sobie ilość ludzi na ultra... a karta sprawuje się nie najgorzej. Planowałem dokupić 2gb ramu, ale fundusze nie starczyły, no cóż, czekam na jakiegoś moda zwiększającego ilość wojsk.
2 GB dla XP spokojnie wystarczy.
Więc domyślam się, że problem leży w karcie graficznej... Dobra, czyli jest tak jak myślałem, dzięki za pomoc :)
Też mam jakość bardzo wysoką zablokowane (poszczególnie ultra) oraz wielkość oddziałów ultra zablokowane :/.
Geforce 9600 GT, 4GB RAM(mój komputer pokazuje 3,25, XP więcej pewnie nie obsługuje), XP SP3, AMD Phenom 9650 Quade core 2,31GHz.