Jeszcze nie przeszło przez Senat, poczekamy zobaczymy co z tego wyniknie.
Tak swoją drogą wiać, że Południowcy w drugiej wojnie o niepodległość mieli rację
Wersja do druku
Jeszcze nie przeszło przez Senat, poczekamy zobaczymy co z tego wyniknie.
Tak swoją drogą wiać, że Południowcy w drugiej wojnie o niepodległość mieli rację
Gdyby ktoś 10 lat temu mi powiedział, że w przyszłości będą kapitalistyczne Chiny i socjalistyczne USA, popukałbym się w czoło. Rzeczywistość potrafi jednak zaskakiwać...
co do edukacji seksulnej- jest to większe zło niż brak dostępu do takich np środków wczesnoporonnych- nielegalne w UE są tylko w Polsce i na Malcie, więc są przemycane do Polski. sprawa opisana w najnowszej Polityce. paranoja katolandu już tak was nie razi?
Jakoś dla mnie to nie jest paranoja, tak jak i z aborcją etc :D Bo wiesz, to, że gdzieś tam coś tam jest dostępne a w Polsce nie to jeszcze nie paranoja.
Na tym właśnie Glaca polegają rozbieżności poglądowe. To co nas może razić, inni uważają za normalne.Cytat:
co do edukacji seksulnej- jest to większe zło niż brak dostępu do takich np środków wczesnoporonnych- nielegalne w UE są tylko w Polsce i na Malcie, więc są przemycane do Polski. sprawa opisana w najnowszej Polityce. paranoja katolandu już tak was nie razi?
problem tkwi właśnie w narzucaniu tych poglądów innym. czy to w UK, czy w u nas. jakaś większość wyznająca taki a nie inny system wartosci przy pomocy panstwa moze bardzo łatwo uznać tą mniejszosc za patologię, przestępców.
Glaca, a z drugiej strony nie ma czegoś takiego jak uniwersalny system poglądów, co do których wszyscy byliby zgodni. Prawo i pewne zasady to nie jest jakieś widzimisię.Cytat:
problem tkwi właśnie w narzucaniu tych poglądów innym. czy to w UK, czy w u nas. jakaś większość wyznająca taki a nie inny system wartosci przy pomocy panstwa moze bardzo łatwo uznać tą mniejszosc za patologię, przestępców.
Poza tym Glaca akurat poruszyłeś temat tak etycznie skomplikowany, że tu chyba nie ma mądrego, który by to załatwił, bo tu co nie wprowadzisz to będzie źle. Swoją drogą z tym katolandem to nie do końca Cię rozumiem, bo uważam że to kolejny stereotyp. Ja jako pełny ateista wcale nie czuję się prześladowany przez państwo z tego powodu (jestem prześladowany jak każdy inny :D a właściwie to okradany, ale to inna sprawa zupełnie).
A nie czujesz się prześladowany przez część społeczeństwa kiedy otwarcie wyznajesz, że jesteś ateistą ? Poza tym określenie 'katoland' nie koniecznie miało się odnieść do prześladowania kogokolwiek za inne niż katolickie poglądy. Chodzi też o atmosferę jaka unosi się w naszym społeczeństwie. Dla mnie np. 'katoland' dobrze podchodzi pod symbol wszechobecnej polskiej hipokryzji i rozdwojenia moralności.Cytat:
Poza tym Glaca akurat poruszyłeś temat tak etycznie skomplikowany, że tu chyba nie ma mądrego, który by to załatwił, bo tu co nie wprowadzisz to będzie źle. Swoją drogą z tym katolandem to nie do końca Cię rozumiem, bo uważam że to kolejny stereotyp. Ja jako pełny ateista wcale nie czuję się prześladowany przez państwo z tego powodu (jestem prześladowany jak każdy inny :D a właściwie to okradany, ale to inna sprawa zupełnie).
A ja powiem, że to katolicy są bardziej prześladowani. Gdzie nie wejdę, widzę komentarze które mnie obrażają. Ateiści to mają lajcik moim zdaniem.