Re: MEDIEVAL II TOTAL WAR - dyskusje ogólne
Tylko raz zdarzylo mi sie ze Rebelianci oblegali moja osade :!:
A to bylo tak:
Francuska armia z Generalem oblegala moje miasto wiec wyslalem zabojce,ktory wykonal swa misje z powodzeniem a w nastepnej turze cala armia przemienila sie w buntownikow ;) wciaz utrzymujac stan oblezenia.
Po zniszczeniu danej frakcji ich armie teoretycznie przechodzą pod kontrole rebeliantów. Lecz w praktyce faktycznie te armie nic nierobią oprócz stania w miejscu nawet z kilkunastokrotną przewagą to zapewne jest jakaś forma bugu. Jednakże to dotyczy tylko tych armii zbuntowanych po zniszczeniu frakcji do, których należały.
Grajac w kinga rozwalilem Szkocje i zostaly z 4 armie rebeliantow ;d Zniszczylem wszystkich do okola oni caly czas stali xD
Hm wie ktoś czy w medku da się zwiększyć ilość jednostek w odziale tak jak w Napoleonie ?
Ustawienia kamery > skala jednostki. ustaw na Olbrzymia
Chodzi o to, żeby jednostek było jeszcze więcej. W napoleonie można ustawić 300 - 400 jednostek w oddziale, grzebiąc w plikach. Czy tutaj też jest to możliwe ?
Jest możliwe w pliku "export_descr_unit" można ustalic ilośc ludzi w oddziale.
Gram polską. Na strategiczny zamek najechała mi Anglia. Oni ponad 2200 ludu (3 armie) ja 780. Nie chciałem poddać się bez walki więc zabrałem się do obrony. Wszystkie 3 armie były wyposażone w kilka moździerzy, konnica zlikwidowała problem. Wymagał to ogromnej synchronizacji, klawisz pauzy był aż czerwony :D. No więc trzy armie zostały bez artylerii więc z taranem skierowały się ku bramie, tam ich też zaskoczyłem konikami i rozbici zapomnieli o taranie (i tu bug bo jak jest trochę trupów pod bramą, to ta się nie zamyka) Zaczęło się oblężenie murów no i po jakiejś godzinie (w realu) udało mi się objąć prowadzenie, dobijałem przeciwnika podniecony, że wygrałem bitwę niemożliwą i, że zajęło mi to 1,5 h zegarowej a tu słyszę pik i gra wywala do pulpitu :shock: . Nie muszę chyba opisywać moich uczuć, laptop prawie wylądował za oknem ;(. :shock:
1. zużyłeś baterie
2. przegrzałeś laptopa ...