Dopiero ściągam tego patcha, więc mam nadzieję, że to co mówisz dzieje się jedynie na legendarnym poziomie trudności, sprawdź na innych.
Wersja do druku
Dopiero ściągam tego patcha, więc mam nadzieję, że to co mówisz dzieje się jedynie na legendarnym poziomie trudności, sprawdź na innych.
Problem w tym że gram na bardzo trudnym nie legendarnym, chyba że na nim też jest ograniczenie kamery :(
Włącz na szybko nową kampanię z jakimś mniejszym poziomem trudności lub pojedynczą bitwę. Te ograniczenia kamery powinny być tylko na legendarnym, ale jak mówię nie mam tego patcha, a nie czytałem całego changeloga.
Parę testów zrobiłem i tak: ograniczenie kamery zaczyna się już na bardzo trudnym :cry:
Wie ktoś jak zdobyć achievmenta "dominacja na polu bitwy"? Wydawało mi się że muszę zająć wszystkie specjalne budynki podczas bitwy, ale to nie zaliczyło. Jest na to inny sposób, czy aczik po prostu nie działa jak niektóre przed patchem?
Witam. Mam pewne pytanie, może Wy będzie w stanie odpowiedzieć na nie. Otóż rozpoczynałem ze swoim kolegą nową kampanie w trybie współpracy, kiedy rozwinąłem listę rodów zauważyłem na niej ród Ikko-Ikki. Co prawda nie dało się go wybrać a sama nazwa jak i mon rodu były nieco ciemniejsze od pozostałych. Teraz w mojej głowie rodzi się pytanie, dlaczego Ikko pojawiło się na liście? I następne, dlaczego nie da się nimi grać? Myślicie, że to może ma związek z jakimś DLC czy raczej to tylko błąd?
Szykuje się DLC z Ikko Ikki. W multi możesz zobaczyć nowe jednostki mnichów (są zablokowane jeszcze), nową zbroję oraz bonusy wybierane awatarowi z dopiskiem "wymaga dodatek Ikko Ikki".
Ja mam jeszcze takie pytanie. Czy zbroje losowe można dostać tylko po grze rankingowej, czy też po takiej samemu założonej?
@Chaak
dominacje na polu bitwy zdobywasz przy min. 3 budynkach specjalnych, może po prostu miałeś mniej, u mnie działa to w porządku
co do zbroi wydaje mi się że z listy też ale nie jestem pewien, rzadko cokolwiek dostaję.
Ja mam takie pytanie - po rozwoju umiejętności brak kary przeciwko włóczniom u avatara, pkt. walki jednostki wroga liczą się te podstawowe, tak? Tyczy sie to tez jazdy z yari?
Mam następujące pytanie do osób grających w kampanie multi - czy w Shogunie 2 da się ustawić rozgrywanie wszystkich bitew ręcznie z drugim graczem (AI w bitwie prowadzone przez drugiego gracza) tak jak w kampanii multi NTW?
Tak, da się zdobyć zbroję z tej samemu założonej - sam tak miałem
To ja mam chyba jakiś problem z odznaczeniami bo mam z nimi 3 bugi:
Nie mogę dostać armii w ukryciu
Nie mogę dostać dominacji na polu bitwy a miałem 5 budynków i to nie raz
Po wygraniu oblężenia jako atakujący dostałem odznaczenie za 10 wygranych jako obrońca, od tamtego czasu gram głównie oblężenia ponieważ mnie to zaintrygowało ale wciąż nie mogę dostać tego drugiego a na 99% wygrałem już 10 bitew po obydwu stronach
Da się ale tylko w trybie rywalizacji, pewnie dlatego że w kooperacji można by było się specjalnie podkładać, za to można tam przekazywać sobie jednostki co bardzo mi się podoba