Re: Pytania początkujących moderów
Mam wielką prośbę. Czy mógłby ktoś wrzucić link do downloadu wypakowanego medka? Unpacker mi nie działa (gdy uruchamiam go i klikam ,,Y'' zapisuje się ono w linijce a nie powoduje żadnych skutków - aplikacja po prostu działa jak notatnik. Odnośnie plików to potrzebne by mi były unit cardy, a we wszystkich linkach jakie do tej pory znalazłem zamieszczone są tylko pliki tekstowe. Z góry dziękuję za pomoc
Cytat:
Zamieszczone przez Żakuj
Mam wielką prośbę. Czy mógłby ktoś wrzucić link do downloadu wypakowanego medka? Unpacker mi nie działa (gdy uruchamiam go i klikam ,,Y'' zapisuje się ono w linijce a nie powoduje żadnych skutków - aplikacja po prostu działa jak notatnik. Odnośnie plików to potrzebne by mi były unit cardy, a we wszystkich linkach jakie do tej pory znalazłem zamieszczone są tylko pliki tekstowe. Z góry dziękuję za pomoc
Musisz użyć pliku unpack_all.
Właśnie tego pliku używałem. Problem w tym że zapomniałem kliknąć enter :lol:. Tak więc w bardzo skomplikowany sposób zaradziłem mojemu problemowi.
1. Dlaczego w moim modzie mała mapa w kampanii jest cała czarna (poza moimi prowincjami) ? Pamiętam, że kiedyś sobie z tym jakoś poradziłem, niestety od bardzo dawna nie tykałem medievala, a że utraciłem stare pliki, to teraz mam problem.
2. Który plik odpowiada za nazwy prowincji?
Cytat:
Zamieszczone przez Regulus
1. Dlaczego w moim modzie mała mapa w kampanii jest cała czarna (poza moimi prowincjami) ? Pamiętam, że kiedyś sobie z tym jakoś poradziłem, niestety od bardzo dawna nie tykałem medievala, a że utraciłem stare pliki, to teraz mam problem.
1. Źle przekopiowane tekstury.
2. descr_regions_and_settlement_name_lookup
Witajcie ! Mam problem z dodaniem Cossack Musketeers do Polski. Czy ktoś może mi pomóc z plikiem battle_models ??
Cytat:
za edycje nazw prowincji i nazw miast ten: imperial_campaign_regions_and_settlement_names
zmieniasz to co jest po nawiasie
Czy miał już ktoś problem z brakiem mongołów w grze? Wiem że w WWmwE miał być taki problem, ale rozwiązania nie podali. Gram na własnej modyfikacji mapki Zgrzybka (nie tykałem skrajnie wschodnich prowincji bo już limit prowincji wyprztykałem) A mongołów brak. Na czystym retroficie są a na tym z moją mapką i moim roosterem jednostek już nie:/ Wie ktoś gdzie w ogóle szukać błędów? Zaczne dłubać z koordynatami w campaign_script ale watpię żeby o to latało bo mod Zgrzybka ma taki sam układ skrajnie wschodnich prowincji jak ja a w MMbZ mongołowie się pojawiają...