Re: Kingdoms Grand Campaign Mod 4.3
Kobrax :arrow: tak, potrzebujesz czystej wersji gry. Możesz mieć tzw switch mody nie ingerujące w pliki gry. A przede wszystkim system musi widzieć instalację podstawki i dodatku, więc jeśli np formatowałeś partycję systemową, zmieniałeś Windowsa, etc - to potrzebna Ci reinstalacja gry z dodatkiem.
TitanicxD :arrow: plik map.rvm skasowany, a uac control w systemie wyłączony?
Kurde. Na kompie mam czystą wersję gry, mam tylko Third Age i Falcom Total War 3 : The Total Conquest z modów. Formatu nie robiłem, windowsa też nie zmieniałem. W podstawkę i dodatki mogę grać normalnie. Pozostaje mi chyba tylko reinstalacja więc na razie sobie chyba nie pogram w tego moda:(
Dzięki za pomoc , ale problem zażegnany :P.
Dzięki Kobrax za screena z filmikiem dzięki, któremu dowiedziałem się, że jestem idiotą...Tam dowiedziałem się, co trzeba zrobić i zainstalowałem 3.0, potem według kolejności reszte i nie wiedziałem ,że 4.2 trzeba w głównym folderze... Na koniec 4.3 i wszystko śmiga!
Jedyny problemik to taki, że z menu gry wywala, ale jak szybko ogarniam i wchodzę do gry(w sensie mapa) to jest pięknie ładnie!
Pozdrawiam.
Jak ci w menu szaleje to ściągnij fix menu do moda.
http://www.twcenter.net/forums/showt...ownload-Thread
Tu masz tego fixa. Musisz zlecieć do 2 posta, tam jest on umieszczony.
Aktualizacja pierwszego posta, dziękuję za sugestie odnośnie aktualizacji szlachetnym Jack_Fuck i Kobrax :D Niech gra wam się lekko i przyjemnie ;)
Witam, czy mógłby mi ktoś przedstawić jak wywalić garrison script? Jestem kompletnie zielony, link w 1 poście tematu nie działa. Jakby też ktoś miał to bym prosił o jakieś spolszczenie do tego moda:D. Z góry dzięki.
Stronę wcześniej napisałem jak samemu wywalić ten skrypt.
Cytat:
Zamieszczone przez Asuryan
Powtórzę się - nie jest trudno samemu usunąć sobie garnison script w tym modzie: Wystarczy skasować wszytko od ";england/london/London_Province/Power_Centre" do "end_monitor" by pozbyć się garnizonu z Londynu - i tak, analogicznie, można postąpić z każdą stolicą. W razie czego oczywiście dobrze jest sobie gdzieś zrobić kopię tego pliku przed rozpoczęciem zmian.
Jak już mówiłem jestem zielony nie mam pojęcia gdzie i skąd to coś usunąć, poza tym to chyba nie działa tlyko na stolice, ponieważ stolicą Francji jest akurat Paryż, a ja dla przykładu po moim rozpoczęciu przygód z tym modem atakowałem Marsylie, mieli oddział milicji i katapultę, a gdy zaatakowałem nagle zrobiło się prawie pełne miasteczko.
Wstaw campaign_script na sendspace to Ci usunę garrisson_script, nie mam tego moda ale campaign_script powinien być w data/world/maps/campaign i imperial_campaign. Skopiuj na pulpit plik campaign_script spakuj Winrarem wstaw na sendspace i daj link na forum, usunę to.