Aż tak dobrze to nie ma. Zależy kogo członków rodziny nie tak łatwo pozabijać. Można zabójcom szanse na zabicie obniżyć w pliku descr_campaign_db muszę sobie przypomnieć jak to się robiło.
Wersja do druku
Aż tak dobrze to nie ma. Zależy kogo członków rodziny nie tak łatwo pozabijać. Można zabójcom szanse na zabicie obniżyć w pliku descr_campaign_db muszę sobie przypomnieć jak to się robiło.
Zmień wartość <assassinate_base_chance float="25"/> w wyżej wspomnianym pliku np. na 15
W poście nr 1 jest link do najnowszego Instalatora dla Megasubmoda od Wino z 24.03.2013, zawiera muzykę i opcję wyboru submodów do instalacji.
Instalka w stosunku do tego MEGASUBMODA dodatkowo ma chyba 3 drobne poprawki literówek w spolszczeniu, głębszą szarżę i darmowe jednostki dodane jako opcja (tu są w standardzie), muzykę przepuszczoną przez program MP3Gain i zawiera najnowsze poprawki Aramegila, a w nich ulepszenie pancerza dla naszych włóczników, mieli jeden upgrade teraz mają dwa i oszczepników słowiańskich (nie mieli upgradu a go dostali) oraz poprawki godeł straży generalskiej dla kilku innych jednostek.
Także jak ktoś ma wgranego obecnego MEGASUBMODA to nie musi na siłę spieszyć się z zakończeniem trwających kampanii - instalka ma tylko drobne poprawki nie mające dużego wpływu na grę.
Czy w tej najnowszej wersji z instalka, jest wersja submoda Mietka77 z ograniczonem rekrutacji czy bez?
A opis czytał? Nie. To niech przeczyta.
Ograniczona rekrutacja wg pomysłu Mietka77 i jego autorstwa dostosowana do najnowszego megasubmoda, będzie dzisiaj raczej dołączona do Instalki w drugim poście tematu o Instalce megasubmoda (jako osobny plik). Super się gra z ograniczona rekrutacją, trzeba wosjko szanować i niekiedy rekrutować słabsze jednostki lub/i najemników.
A jakie jednostki zmienia submod Aramegila?Pytam bo mam i nie widzę zmiany w żadnej jednostce
viewtopic.php?f=367&t=12871&p=283883#p283883 w tym temacie w poście nr 2 jest Ograniczona rekrutacja do Bellum wg pomysłu Mietka77, polecam.
EliminatorT Najnowszy submod z Instalki Wino z 24.03.2013 nie dodaje żadnych nowych jednostek, co było zapowiadane. Dodaje tylko ulepszenie pancerza dla EE spearmen Włóczników z zamku, mieli jedno ulepszenie, mają dwa ulepszenia, oraz dodaje ulepszenie pancerz słowiańskim oszczepnikom. Poprawia orły na piastowskie w jednostkach generalskich, inne zmiany opisał Wino. Poza tym patrz 4 posty wyżej na Twoim ostatnim postem, pisze dokładnie o tym co ja tu powtórzyłem + inne zmiany.
Może byście rozdzielili możliwość rekrutacji wojsk sensownie, bo grając Kastylią wystarczył jeden budynek w zamku żeby móc szkolić 99% rodzajów wojsk, to trochę bezsensu, reszta dawała im więcej doświadczenia, a we własnej bitwie też nie zauważyłem za wiele jednostek które wraz z czasem mogły dochodzić. Co to za sens, że na początku w miastach można szkolić, nie wiem 5-7 jednostek? To też obniża wartość zamków, w miastach zawsze była głównie tylko badziewna milicja. Fajnie by było jakby np. najlepszą piechotę- feundlanych rycerzy można było robić w późniejszych poziomach garnizonów np. tylko od fortecy i pierwszego poziomu garnizonu który się otwiera wraz z jej powstaniem, a nie zwykłęgo zamku jak teraz, może to byłoby trochę nie historyczne ale grywalność znacznie by zyskała.