Mody pod Kingdomsa to od paru lat standard. Tak przy okazji jakie masz plany na rooster Pomorza ?
Wersja do druku
Mody pod Kingdomsa to od paru lat standard. Tak przy okazji jakie masz plany na rooster Pomorza ?
Przecież zamieszczałem niedawno screeny z jednostkami księstw polskich :) Pomorze chyba się jakoś od innych nie wyróżniało, może poza szybszym przejmowaniem nowinek z zachodu, tak jak Śląsk. Na razie te jednostki są wspólne dla wszystkich księstw, ale będę musiał stworzyć kilka nowych, mających takie same nazewnictwo, ale wykorzystujących inne modele, by oddać różnice regionalne. Wszystko może się jeszcze zmienić, jeśli macie jakieś sugestie co do tego jakie powinno być nazewnictwo czy typy jednostek, to się nie krępujcie :)
Ale Pomorzanie to chyba nie byli Polakami :D ale byli Słowianami. (Przynajmniej tak słyszałem ;) )
EDIT: Tak apropo żeby nie pisać kolejnego posta. Czy da się zmienić jakoś odtwarzacz moda w M2TW? Chodzi mi żeby modyfikacja zamiast otwierać się na podstawce, otwierała się na kingdoms. Wie może ktoś czy tak się da?
Tak po prawdzie to chyba nigdzie nie istniało wtedy pojęcie "naród" jako takie :) A na pewno poczucie przynależności do takowego było znacznie mniejsze, niż dzisiaj.
@MDiego
Wszystko się da, ale trzeba zrobić osobny folder w katalogu "mods"stworzyć nowe pliki .cfg i .bat, pewnie będie też brakowało kilku plików. Najłatwiej chyba byłoby ściągnąć BareGeomoda i wkleić do jego folderu zawartość tej modyfikacji.
Jeszcze apropo tej nowej nazwy co myślicie o "Heart of Europe" (Serce Europy)? Tak mi wpadło do głowy podczas przeglądania mapy ;) Trochę trudno znaleźć coś, co by np. łączyło wszystkie frakcje, trudno te sprecyzować zasięg terytorialny mapy.
"Serce Europy" mi osobiście w Średniowieczu kojarzy się z Papiestwem. Może "Na przecięciu szlaków" język dowolny:D
Też niezłe. Przypadkowo odkryłem, że jednak mam jeszcze jeden wolny slot frakcji :) Może macie jakieś propozycje, jakie państwo należałoby umieścić w moim modzie?
Ale ,,Serce Europy" to jest taka książka o Rzeczpospolitej ;) więc jest to wg. mnie ładna nazwa.
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/231766/serce-europy
A to co napisałeś u góry kompletnie nie pojmuję :D
A państwo to może (jeśli nie ma) Moskwę albo Nowogród. Wiekowo by się chyba zgadzało.
Moskwa miała wtedy niewielkie znaczenie, a Nowogród jest.
A np. Chanat Krymski? Chociaż ono chyba powstało po Złotej Ordzie. A mógł byś wypisać jakie są już państwa? (Tak wiem że na 1 str. jest rozpiska ale chyba nie cała)
Jest cała :P