-
Re: Szybka pomoc - STEAM
Mam taki problem:
Grę zainstalowałem z płytki, wpisałem kod, niby do tej pory działa ale:
- Na sekundę przed pojawieniem sie okna ze wszystkimi tytułami total war (u góry) włącza się okno z jakąś instalacją (10 kroków tylko tyle mogę przeczytać )
to okno z 10 krokami pojawia się na tak krótko że nie jestem w stanie nic przeczytać.
Następnie na dużym oknie z tytułami napisano mi że gra jest ie zainstalowana lub się aktualizuje.
Pobrałem juz aktualizacje i nic się dalej nie dzieje.
Pomóżcie.
-
Czy spotkaliście się już takim problemem?
-
Siemka, nie wiem co sie stało, a mianowicie gdy chce odpalić Rome 2 TW w steamie i naciskam Graj ( to przed uruchomieniem sie tego okienka gdzie m.in jest Mod Manager) ale własnie w tym problem że to okienko nie chce się włączyć i nic sie nie dzieję, a gdy naciskam ponownie graj to wyskakuje mi Steam-Błąd: Nie udało się uruchomić gry (aplikacja jest już uruchomiona).
Proszę o w miarę szybką pomoc ;)
-
Widocznie jest uruchomiona. Tajemna wiedza mnichów, jaką nabyłem poprzez medytowanie i rozmowy z nimi ukazała mi drogę do zbawienia Ciebie. Użyj magicznej kombinacji ctrl+alt+del i zabij proces o nazwie Rome2.exe (czy coś takiego, rozpoznasz po dużym zużyciu zasobów PC:)).
-
Witajcie, mam problem z grą przez swoją głupotę (tak myślę). Godzinę temu instalowałem jakąś aktualizację do gry, włączyłem ją i widziałem, że mogłem rekrutować jakieś nowe jednostki, ale nie miały one nazwy (pomyślałem, że jeszcze nie zaktualizowali spolszczenia). Wyłączyłem grę i zmieniłem w opcjach na angielski. Zaczęło mi pobierać patch 1GB, nie mogłem tego zatrzymać to wyłączyłem steam i właczyłem (podczas pobierania), pobieranie się wznowiło, to szybko włączyłem język polski i jest ok, nic nie pobiera, ale gry włączam grę i w launcherze klikam uruchom, to okno z czerwonym tłem trwa w nieskończoność. Proszę, błagam, nie mówcie mi, że muszę przeinstalować grę na nowo, bo poza samą instalacją z płyty będę miał pewnie z dobre 5GB patchy jak nie lepiej !
PS Problem rozwiązany, po usunięciu folderu z C:\Users\Nazwa użytkownika\AppData\Roaming\The Creative Assembly\Rome2\
-
Witam.. wie moze ktos dlaczego po odpaleniu Romka i pokazaniu sie ekranu startowego gra ciagle mi sie wczytuje ..juz odlaczylem wszystkie mody i nie podstawka tez nie dziala ..prosze o pomoc
-
Co prawda jest sobota i już prawie północ, więc teoretycznie mógłbym robić coś przyjemniejszego, ale co tam. Czego się nie robi dla kolegi w potrzebie? ;)
Zebrane z oficjalnego forum:
1. Spróbuj na czas odpalenia gry wyłączyć antywirusa, może ją blokować. Nie zapomnij go aktywować po wyjściu z gry!
2. Sprawdź spójność plików przez steam, czyli prawym myszki na nazwie gry w bibliotece steam, właściwości, pliki lokalne i tam masz odpowiednią opcję. Po wykonaniu zadania zamknij steam i zaloguj się ponownie.
3. Zmiana nazwy folderu Rome2 w tej ścieżce:
Użytkownicy\Twoja nazwa\AppData\Roaming\The Creative Assembly\Rome2
Jak znajdziesz, zmień nazwę na jakąkolwiek inną np. Marengo to równy gość 8-) Odpal grę, jak nie pomoże przywrócić poprzednią nazwę folderu.
4. Zmiana wersji językowej gry, czyli otwórz steam, wejdź we właściwości Rome 2, zmień język np. na francuski. Zamknij steam i otwórz ponownie. Przeprowadź sprawdzenie spójności plików gry. Wróć do polskiej wersji językowej.
5. Sprawdź czy nie masz jakichkolwiek modów zainstalowanych ręcznie w data lub zasubskrybowanych. Usuń wszelakie. Możesz udać się do wskazanego w punkcie 3 folderu, wejść tam, otworzyć kolejny o nazwie logs i w środku powinien być plik tekstowy modified. Otwórz go i zobacz jakie mody były ostatnio użyte. Usuń wszystkie. Jak nie pomoże, reinstaluj grę.
6. W tej samej ścieżce, znajdź folder fx_cache i usuń wszystko ze środka.
7. Usuń cały folder Rome 2 w AppData, wcześnie robiąc kopie zapisów gry. Odpal Rome 2, folder odtworzy się, skopiuj uratowane save'y do folder save_games. Ewnetulanie, w razie dalszych problemów usuń ponownie cały folder, bez kopiowania zapisów. Może to one są źródłem problemu?
Nie przejmuj się, nie tylko Ty masz taki problem. Może używasz złego moda :P
[spoiler:rsb1wkql]No i po co tu zaglądasz, nudzi ci się? :lol:[/spoiler:rsb1wkql]
-
witam ..dziekuje za wczorajsza pomoc odnosnie mojego problemu ale nie dzila mi gra mimo ze probowalem wszystkiego co napisalem , jako mozliwosc problemu .. nie wiem co jest grane ...gralem gralem wylaczylem kompa i zalanczajac na drugi dzien nie potrafie odpalic gry ... co jest nie tak ...
-
@up, odznacz wszystkie mody i sprobuj jeszcze raz uruchomic gre. Ja mialem identyczna sytuacje a winny temu byl mod armoured hoplites i niestety za sprawa tego moda moja kampania Atenami poszla sie kochac.
-
juz tak zrobilem i nic nie pomoglo ..reinstalizacja tez nie..Napoleon dziala mi bez problemu