Tryb będziesz mógł zmienić dopiero w następnej turze.Cytat:
Zamieszczone przez Senior
Nie miałoby to sensu, gdybyś doszedł sobie do wroga forsownym marszem i zmienił na zwykły by go od razu zaatakować.
Wersja do druku
Tryb będziesz mógł zmienić dopiero w następnej turze.Cytat:
Nie miałoby to sensu, gdybyś doszedł sobie do wroga forsownym marszem i zmienił na zwykły by go od razu zaatakować.
Jest jeszcze przy śmierci dowódcy i przy zdobyciu Rzymu.Cytat:
Zamieszczone przez dawid621
klikasz na armie i tam gdzie masz zdolności twego generała powinieneś mieć nad tymi zdolnościami "replace"Cytat:
Na bunty - zadowolenie mieszkańców - ma wpływ bardzo wiele czynników. Polityka podatkowa, obecność innej kultury, decyzje po zdobyciu innych regionów w tej prowincji, obecność wojsk w miastach prowincji, cechy specjalne postaci, nędza, świątynie, edykty.Cytat:
Zamieszczone przez szwejk
Krótkie pytanie - koszary wybudowane w jednym regionie prowincji mają wpływ na całą prowincję, czyli mogę mieć w Rzymie koszary legionistów, a w Neapolu koszary sprzymierzeńców i w całej Italii będę mógł rekrutować oba typy jednostek? Dodatkowo, czy jeżeli wybuduje 2x takie same koszary to będę miał więcej slotów do rekrutacji, czy zawsze są 3?
Grogomir jak odblokujesz pewną technologię (nie pamiętam nazwy) to dostajesz 1 slot do rekrutacji więcej a tak to chyba tylko te 3 sloty masz przynajmniej u mnie tak było miałem 2 identyczne koszary w jednej prowincji stworzyłem nową armię i tylko po 3 mi szkoliło
Jak zbuduje się koszary w jednym regionie to jednostki można rekrutować w całej prowincji na 100%. Co do slotów to ja miałem koszary w Rzymie i Arminium i miałem 4 sloty a techów nie miałem za wysokich, ale nie jestem całkowicie pewien.
Jak się nie chce mieć wojny domowej(gram Rzymem) to trzeba pilnować żeby z innych domow nie mieli wysokiego wpływu czy wysokiego gravitas??
Zdaje się, że kluczowe jest utrzymywanie wysokiego porządku publicznego i balansu pomiędzy frakcjami (możesz mieć największy wpływ, ale różnica nie może być zbyt wysoka).
Up: Z tego co wyczytałem w poradach w grze, senat nie lubi jak mamy za duże lub za małe wpływy, więc trzeba chyba zachować umiar w podbijaniu wpływu. Ciekawi mnie jednak czy jak wygramy wojnę domową to zostajemy cesarzem?