Wersja pudełkowa którą kupiłem jest na steam... Będzie się dało na niej zagrać w waszego moda?
Wersja do druku
Wersja pudełkowa którą kupiłem jest na steam... Będzie się dało na niej zagrać w waszego moda?
Spróbuj zastosować następującą metodę:
- przenieś folder z zainstalowanym modem obsługiwanym przez medieval.exe (podstawka) do folderu mods w katalogu głównym Medievala.
- wypakuj te, przygotowane przeze mnie pliki w folderze z modem https://drive.google.com/file/d/0B-9...ew?usp=sharing
- użyj tej aplikacji, w celu dodania moda do listy funkcyjnych modów steama https://drive.google.com/file/d/0B-9...ew?usp=sharing
- możesz uruchomić moda bezpośrednio launcherem w folderze, prawdopodobnie również launcherem steama*
* jeśli launcherem steama ( nie wiem nawet czy coś takiego jest, żadnej praktyki ), to wcześniej możliwe, że trzeba wykonać następującą operację. Otóż należy zamienić nazwy plików .exe medieval2.exe na kingdoms.exe, kingdoms.exe na medieval2.exe. Wcześniej przygotowując BACKUP.
Nie mam steamowej wersji, więc robię to po omacku.
Edit:
Do folderu z modyfikacją w folderze mods skopiuj .cfg moda WWmwE-2.5.cfg czy innej modulacji, usuwając wcześniej Configuration.cfg ( jako, że Configuration.cfg to plik gotowy pod WWmwE 2.0)
Korzystając z aplikacji, w celu dodania do funkcyjnej listy, koniecznie zaznacz Medieval II. Wówczas nie będziesz musiał zamieniać nazw .exe.
A czy ten mod wymaga Medieval 2 total war kingdoms czy wystarczy zwykły medieval 2 total war?
Wystarczy podstawowy Medieval 2, zaktualizowany do patcha 1.03.
o k**** a ja specjalnie kupiłem złotą edycje bo myślałem że mój stary medieval jest już bezużyteczny lol
Kingdomsy też są grane także mogą ci się przydać.
W dodatku większość modów jest na dodatek.
Dokładnie,nic straconego ;)
Płyta jednak pęknięta i nie da się zainstalować więc pozostaje mi wierzyć że uda się z wersją na steama :/
Idill`a po otworzeniu twojej aplikacji wyświetla mi się error (aplikacja nie widzi medievala na moim kompie)
Napisz co dokładnie zrobiłeś.
Wszystko działa na 100%. Nie mam tylko pewności czy przynosi oczekiwany rezultat. Czy uda się uruchomić moda.
Aplikacja jest pod steama.
"This app was designed for steam users of kingdoms so that it is easy to add mods to the launcher and be able to play them. It will allow to add new mods remove old mods, edit the order of mods in the launcher."
To dotyczy drugiego linka, wspomnianej aplikacjii.