Zmiksowałem i testuję. Na razie mogę powiedzieć, że nie ma konfliktów między tymi modami, natomiast nie widzę zbyt wielu zmian, AI trochę się ożywiło ale na tym koniec. Może potrzebuje jeszcze więcej tur :)Cytat:
Zamieszczone przez Grogmir
Wersja do druku
Zmiksowałem i testuję. Na razie mogę powiedzieć, że nie ma konfliktów między tymi modami, natomiast nie widzę zbyt wielu zmian, AI trochę się ożywiło ale na tym koniec. Może potrzebuje jeszcze więcej tur :)Cytat:
Zamieszczone przez Grogmir
Myśle że potrzeba wiecej tur, aby uwidoczniły sie zmiany. Daj znać czy są jakieś zauważalne różnice. Ja powolutku gram jeszcze starą kampanię Rzymem na wersji 0.3 tego moda, tak mnie to wciągnęło, że szkoda mi zaczynać od nowa a sytuacja robi sie z tury na ture coraz ciekawsza.
Wyszła wersja 0.5e,f,g z kilkoma małymi łatkami :)
Changelog v0.5g:
- Decreased power of Cavalry in melee (I made an error in one of the last versions and added mistakenly to HP of them)
- Resolved issue with Naval Battles in the Increased Size version
- Lowered power of transport ships in Increased Size version to balance the increased number of troops in them
Changelog v0.5f:
- Tweaked morale so that Barbarian units (prevalently) don't rout at too low casualties (less than 33%)
- Tweaked certain shortcomings in the morale that made units rout when they shouldn't
- Increased fatigue reduction on walking so that units can return to fight earlier after a pause
- Tweaked balance of high level Roman troops
- Lowered cost and upkeed of Pike units that were set too high
- Reduced Minor faction trait bonuses and gave them 2 positive/1 negative trait like Major factions.
- Activated political system for playable Minor Factions (requires new campaign to use politics if you are playing as a minor faction).
- Changed imperium levels for AI so that very small AI factions can only field 2 armies. This is to prevent swarming of the larger empires.
- Reduced land unit replenishment (now 50% of vanilla values).
- Altered Campaign AI task generators and personalities to improve AI behavior.
- Increased agent movement so that when they are embedded in an army that army can still use Forced March.
- Added new Hellenic and Thracian temples. Also, new top tier ports and temples for some Hellenic factions.
Changelog v0.5e:
- Tweaked morale so that Barbarian units (prevalently) don't rout at too low casualties (less than 33%)
- Tweaked balance of high level Roman troops
- Lowered cost and upkeed of Pike units that were set too high
- Reduced Minor faction trait bonuses and gave them 2 positive/1 negative trait like Major factions.
- Activated political system for playable Minor Factions (requires new campaign to use politics if you are playing as a minor faction).
- Changed imperium levels for AI so that very small AI factions can only field 2 armies. This is to prevent swarming of the larger empires.
- Reduced land unit replenishment (now 50% of vanilla values).
- Altered Campaign AI task generators and personalities to improve AI behavior.
- Increased agent movement so that when they are embedded in an army that army can still use Forced March.
- Added new Hellenic and Thracian temples. Also, new top tier ports and temples for some Hellenic factions.
Przypominam, że obecnie na TWC mod jest dostępny w dwóch skalach ludzi w oddzialach :) Jak komuś niestraszne oddziały po 250-300 ludzi to niech śmiało ściąga ;D
To jakoś się potem odznacza w grze? (Ilość wojsk?) Bo dla mnie 300 ludzi to za dużo. Laptop mi nie dźwignie.Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
Masz dostepne dwie wersje, zwykła i powiększone oddziały ;) Oczywiście jak masz te wieksze jednostki zawsze możesz rozmiar oddziałów zmniejszyć z ultra na np średnie i pewnie by było jak w zwykłej wersji :)
Pierwsze 3 wskazówki uskuteczniałem, niestety bez skutku. Śmierć generała, szarże kawaleri, okrążenie. Nic nie potrafiło przełamać morale rzymskich żołnierzy. Ale grąłem na very hard. Może to wynikało z tego? Jakiś ukryty bonus dla AI?Cytat:
Zamieszczone przez Krzepki
Czy jak wezmę kampanię na poziomie very hard to bitwy również będą tak ciężkie do wygrania?
@Ja bym z chęcią grał z powiększonymi oddziałami, ale nie wiem czy mój komp to pociągnie. 400 ludzi w oddziale? Bez przesady.
Ciekawe. A wersja na Steam to jak rozumiem ma tylko "zwykłe"?
Jestem ciekaw czy zrobią coś z AI podczas oblężeń bo ono ciągle jest w opłakanym stanie.
Sytuacja z przed chwili, rozpocząłem kampanie Baktrią, atakowałem miasto, które na mapie kampanii wyglądało jak wioska barbarzyńska, lecz na mapie bitewnej była to osada grecka, drabiny, które zostały zbudowane były zbyt niskie, przez co nie mogłem ich podprowadzić. Musiałem spalić bramę co jest również problemem, gdyż wojska wroga stały w otwartej bramie, której spalić się nie dało jak i przejść przez nią.
Cytat:
Zamieszczone przez smooqu
Kampanię możesz rozpocząć na VH, ale po odpaleniu się wejdź w opcje gry i tam masz poziom trudności bitew :)
Dzięki, chyba sobie zagram pierwszą kampanię od dłuższego czasu :)