Czy jest jakiś sposób na irytujące zachowanie jazdy, a mianowicie, jadą sobie misie na przeciw oddziału i nagle, tuż przed szeregiem stają, i nic ,dają się w dodatku rozstrzelać...
Wersja do druku
Czy jest jakiś sposób na irytujące zachowanie jazdy, a mianowicie, jadą sobie misie na przeciw oddziału i nagle, tuż przed szeregiem stają, i nic ,dają się w dodatku rozstrzelać...
jest :) zawrócić i zaszarżować jeszcze raz :)
Eh bien! Monsieur Eliminator, a miałem mieć spokój z tym tematem. To prawdopodobnie błąd animacji znany m.in. z DME, skoro jednak pojawia się i tutaj, to może być szersza sprawa wynikająca z niedomagań podstawki. Trzeba przyzwyczaić się, że gry od CA zawsze pozostają niedokończone. Bran Mac Born znalazł rozwiązanie dla braku możliwości rekrutacji w stolicach po wybudowaniu baraków najwyższego poziomu i odpowiadały za to pliki podstawki.
Wracając do naszych baranów, są dwie możliwości obejścia problemu ze zastopowaniem szarży. Przeprowadzasz ją z krótszego dystansu (Bran pisze o 150 jardach, nie wiem ile to jest w grze) klikając dwukrotnie na wrogą jednostkę lub tylko raz, lecz atakując z większego dystansu (200 jardów) i włączając zaraz przycisk "R", z tego co pamiętam odpowiadający za bieg (uruchomi to ciągłą szarżę).
W nowej wersji ID zostaną dodane regiony w Ameryce i Chanat Khiva (w dalszej przyszłości Pustynia Arabska oraz Madagaskar), a już teraz można pobrać z tematu moda na TWC fixy do ikon jednostek.
Czy dobrze przeczytałem nowe regiony w Empire Total War?
Lvcas, żeby jeszcze było czym zaszarżować ponownie :D
Skoro Lordsith tak napisał:
http://www.twcenter.net/forums/showt...t-v3-85/page41Cytat:
New version will include new regions in America and Khiva khanate
In future will be added Arabian desert and Madagascar
Już kilka miesięcy temu pisałem w Curii o tych osiągnięciach moderów ze Wschodu na kanwie dyskusji o postępach modowania.
Wersja 3.9 jest już dostępna!
Nowy wygląd jednostek wraz ze zmianą ikon; moździeże i haubice mniej skuteczne, a przy tym dodano lepsze efekty wybuchu z towarzyszącą im mniejszą ilością lagów oraz naprawiono parę bugów.
Changelog:
Nowa kampania jest konieczna.Cytat:
-Created new normals for every units. Now units will be look much better!
-Reworked textures of Portugal and Denmark units.
-Reduced damage from mortars and howitzers. No more cheats for those who liked these types of artilleryhttp://www.twcenter.net/forums/image...aughing2dw.gif
-Reworked effects of howtizers and mortars. Explosions will be better with less lags
-Added new icons. All credits to mhdsafwanindera.
-Small bug fixes
Czy mógłby ktoś wrzucić roster polskich jednostek? Jestem ciekaw jak to wygląda.
CZy autorzy planują zmienić te nieszczęsne prowincje? ( o ile jest to możliwe). Przyznam, że nie grałem w Empire od prawie roku. Może ten mod mnie zachęci do ponownego uruchomienia?:)
Jak złapię natchnienie, to wrzucę ten roster z obrazkami. Nie wiem co masz na myśli pisząc o "tych nieszczęsnych prowincjach", jakieś nieustające ubóstwo i choroby dotykają ludzi zamieszkujących je?;)
Mod jest milowym krokiem naprzód w modowaniu Empire, choć grafika z Napoleona jest już dostępna dla każdego moda, co sygnalizowałem w temacie DME. Jedna rzecz jest niepokojąca, wywalanie do pulpitu w Late Campaign w starszej wersji moda i obecnie. Nie mogę przejść pierwszej tury AI, ponieważ na frakcji Wirtembergia gra przestaje działać.
A spróbuj rozwiązać wszelkie kontakty z Rosją? Bran AI masz? Grasz na submodzie z polskimi jednostkami?
Podsumujmy ostatnie wydarzenia. Próbowałem późnej kampanii dla Turcji i Brytanii. Jest naturalne, iż Ottomanowie mają kontakty z Rosją, więc mogło wyrzucić mnie do pulpitu z tego powodu. Anglia dostaje w pierwszej turze AI propozycję umowy od Rosji, czyli wchodzi w relacje z nią. To mógł być problem, lecz nie do końca. Co zrobiłem? Ściągnąłem Bran AI, wgrałem, zacząłem kampanię Anglią dwa razy i gra przeszła pierwszą turę w której wpierw odrzuciłem, a później przyjąłem propozycję Rosji. Bran AI rzeczywiście rozwiązuje problem, ale o tym dyskutowaliśmy już wcześniej w tym temacie. Nie chcę używać tego submoda, ponieważ są to ustawienia dla AI znane DarthMod'a, którego używam równocześnie z ID oraz innymi modami o czym wiesz EliminatorzeT, ponieważ pisałem ci jak instalować kilka modów równocześnie. W każdym bądź razie dzięki za przypomnienie o tego rozwiązania eliminującego crash'e w ID, co jednak nie rozwiązuje problemów samego moda, raportowanych autorowi ID.
PS. Zapomniałeś Kolego, że ja nigdy nie gram Rzeczpospolitą, więc używanie submodów z jednostkami dla niej nie wchodzi w grę:)