Cytat:
Nie rozumiem też dziwnej obrony Korwina opartej na manipulacji TVN. Dobrego polityka dostrzega się po tym jak potrafi wyjść z matni, zachować się w sytuacji zagrożenia. A takie sytuacje jak w studiu pokazuje jedno ważną rzecz - Korwin bardzo łatwo daje się złapać. Jest on politykiem nędznej klasy jak dla mnie, co dobitnie pokazuję jego nieudane starania by wejść do parlamentu. Udał mu się zaistnieć teraz tylko dla tego, że poziom polskiej polityki i polityków obniżył się tak drastycznie. Nie ma on klasy, nie potrafi się zachować w sytuacjach gdy nie gra na własnym podwórku.
Takimi tekstami pokazujesz że w polityce chodzi Ci o politykowanie. Dla mnie dobry polityk to taki który da ludziom żyć, będzie robił swoje i nie będzie kradł. To że ktoś wyuczył się jak lać wodę czy manipulować wyborcami jak dla mnie wcale nie znaczy że musi być dobrym politykiem. No chyba że uznamy że Hitler czy inni demagodzy byli świetnymi politykami, bo i w sumie byli. Tusk czy Kaczyński to też są świetni politycy w końcu sondaże mówią same za siebie, mnie osobiście jednak "polityka dla polityki" nie interesuje. Dlatego to że ktoś leje wodę i odwraca kota ogonem według mnie wcale nie znaczy że jest lepszym politykiem od kogoś z nieraz pomylonymi poglądami. No ale polska polityka jest taka że pogłoski o obce dofinansowywanie przegrywają z jakimiś nic nieznaczącymi tekstami o Hitlerze. Bo w końcu afery finansowe pojawiają się co chwilę, Korwin z kolei nie zawsze wybija się ponad swój stały elektorat.