Można jakoś wyłączyć garnisson script ?
Wersja do druku
Można jakoś wyłączyć garnisson script ?
Popatrzyłem w plik odpowiedzialny za skrypty i w BC 7.0 nie widzę, aby skrypt z garnizonami był.
A religie , co muszę zrobić żeby zmienić wyznanie ?I czy bd nowe linki do submodów ?
Religię mogą zmienić Norwegia na pogaństwo (trzeba zostać ekskomunikowanym i po paru turach jest event) i Litwa na chrześcijaństwo (trzeba wysyłać kapłanów na Jej ziemie, nie dość że zmieni religię to jeszcze po podbiciu określonych osad przez Polskę zawiera z Nią unię). Egipt zmienia na islam sunnicki bodajże, Połowcy na Chrześcijaństwo i Mongołowie na Islam, ale to już wprowadza sama gra w określonym roku. O które submody Ci chodzi?
Najlepiej wgrać sobie całego megasubmoda, zawiera wszystkie pomniejsze submody, ale daje możliwość wyboru które instalujesz.
Okey , mam
A czy jest gdzieś lista scriptów ,eventów które so wgrane w moda ?typu właśnie Unia itp
Do BC 7.0 nie ma, jest do 6.3, nie działające skrypty mają w campaing_script dopisek ASSENTE
https://drive.google.com/file/d/0B49...ew?usp=sharing
Dlaczego w późniejszym etapie gry nie pojawiają mi się na mapie księżniczki ? Są widoczne w linii rodu jako dorosłe itp, ale jest utrudnione zawieranie małżeństw.
Witam moich znajomych :D
Po długiej przerwie postanowiłem wrócić nieco do Medievala i BC.
Pierwsza rafa to instalacja medievala.
Instaluję z dysków, mam wersję podstawową i Kingdoms.
I teraz wiem, że są patche, ale już się pogubiłem jakich potrzebuję patchy przy instalacji i jaka wersja musi być pod mody w tym CB.
Oraz gdzie znaleźć te patche (chcę wersję polską).
Może ktoś wie? Z góry dzięki za pomoc.
D
Najpierw wgrywasz podstawkę i patche do numeru 1.3, potem kingdomsy i patch 1.5, wszystko jest na płytach.
Ktos przypomni w ktorym roku pojawia sie skrypt "Nowa smiercionosna broń" ?
Czy ktoś ma manuala w języku angielskim ? Wszystkie linki na TWC są niestety nieaktywne już.
I drugie pytanko: czy w BC7 jest możliwość zamiany zamku na miasto ?
Co do pierwszego pytanie ja nie mam.
Co do drugiego nie ma takiej opcji żeby podczas gry dokonać konwersji osady, jedyny sposób to grzebanie w plikach i spowodowanie stałej zmiany.
Manual do 7ki jest tylko włoski.
Na forum znalazłem taki "temat poradnik" http://forum.totalwar.org.pl/showthr...ucis-6-1-i-6-2
Czy jest coś kompletnego ?
Ogólnie która wersja moda lepsza ?7.0 czy 6.3 ?Wliczając submody. Pomimo że 7.0 jest nowszy to wydaje mi się strasznie okrojony ( pomimo 2 nowych frakcji ( chyba )) np. odstępując od oblężenia zaproponowanie poddania się nieprzyjacielskim jednostką podczas oblegania jakiejś prowincji .
Jeśli chcesz szybszych tur bierz 7.0, jeśli chcesz więcej fajnych skryptów to polecam 6.3. Jak dla mnie 6.3 jest lepszy, ale to subiektywna opinia.
A w 6.3 szybkość kompa ma duży wpływ na szybkość tur ?Może bd podobnie jak w 7.0
Hmmm tury z 7.0 latają ciut wolniej od czystego Medka, te z 6.3 to spokojnie czas standardowej tury plus co najmniej 30 sekund, co do szybkości kompa pamiętaj że Medek wykorzystuje tylko jeden rdzeń, ale im więcej GHZ tym tury są szybsze.
Witam. Czy ktoś wie w jaki sposób mianować następców tronu ? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Skleroza nie boli czyli już nie pamiętam, ale chyba w czystym BC bez polskiego submoda władca też ma w świecie postać dziedzic tronu, przekazując tą świtę namaszczasz następcę. Nie zawsze owy patent zadziała (choć dość rzadko się to nie udaje), no i po namaszczeniu gienka na następcę zostanie on nim dopiero gdy ten wyznaczony na początku przez grę skona.
Przepraszam za głupie pytanie XD
Ale może mi ktoś pokazać którą linijkę mam zmienić w BellumCrucis7.cfg "level = * trace" na "level = * error".
orazto = mods/BellumCrucis7/logs/system.log.txt
level = * system (albo coś innego)
zmieńcie na:
[log]* error
to = mods/BellumCrucis7/logs/system.log.txt
level =
Bo za cholerę nie wiem.
Problem w tym że nie zawsze władca ma taką świtę, przynajmniej u mnie, lub wgl przerzucanie świty u mnie nie działa. Tak czy siak popróbuję i dzięki ;p Właśnie a tak wgl to jak się przerzuca tę świtę ? ja po prostu biorę ikonkę np. nauczyciel i najeżdżam nad innego generała jak stoją obok siebie na mapie kampanii, teraz zrobiłem z nich jedną armię i próbowałem w ten sposób, też nic z tego. Próbowałem przerzucić astronom, czarny ogier, nauczyciel, kochanek -,- no i nic. Będę wdzięczny za szybką odpowiedź ;d
A jest jakaś możliwość sprawienia by wykorzystane były wszystkie rdzenie ?Mam ich 8 ale niezbyt szybkie .
BlackHawk
to ma być tak, tu masz początek pliku
Cytat:
[features]
mod = mods\BellumCrucis7
editor = 1
[io]
file_first = true
[video]
show_banners = 1
no_background_fmv = 1
movies = 1
windowed = 0
# widescreen = 0
# grass_distance = 9000
[misc]
show_hud_date = true
# bypass_sprite_script = 1
[game]
auto_save = 0
advisor_verbosity = 0
# ai_factions = skip
# campaign_map_game_speed = 99
# campaign_map_speed_up = 1
# label_characters = 0
# label_settlements = 1
# micromanage_all_settlements = 1
no_campaign_battle_time_limit = 0
unlimited_men_on_battlefield = 1
# unit_size = huge
disable_arrow_markers = 0
disable_events = 0
english = 0
# allusers = 1
[log]
to = mods/BellumCrucis7/logs/system.log.txt
level = * error
[multiplayer]
playable = true
Viking
Przenoszenie świty to zwykłe przeciągnij i upuść, nie zawsze działa bo maksymalna liczba świty to osiem i powyżej tej liczby nie da się nic więcej dodać
ryczek
Niestety nie, silnika gry nie zmienisz a tam właśnie o tym jednym rdzeniu jest zakodowane
Viging
Źle to robisz,aby przenieść świtę dwóch generałów musi być w jednej armii lub w jednym mieście.
Po wybraniu świty musisz ją upuścić na jego ikonce na dole a nie na mapie kampanii :)
Żeby przenieść money script z BC do innego moda to od jakiego do jakiego wersu mam skopiować ten skrypt żeby działał?
W BC money script jest zapis również o evencie, więc sytuacja się komplikuje, a event jest mi nie potrzebny ale nie wiem czy bez tych wersów skrypt mi zadziała?
Ja bym kopiował od
doCytat:
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
;;;;;;;;;;;;;;;;;; 2- Money Script;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Skoro to trzeba było skasować, żeby skryptu nie było to i powinno w drugą stronę dodać:DCytat:
set_counter numero_regioni 0
end_monitor
Dodaję ten skrypt do OiM2 i też tak myślałem ale po odpaleniu moda i naciśnięciu na ikonkę skarbu to wyrzuciło.
Bo grając w BC jak pierwszy raz naciskasz na ikonę skarbu to uruchamiasz skrypt przez event, a w innym modzie nie ma tego eventu trzeba go dodać a tu się pojawiają schody :)
Czy jest event na przyłączenie Litwy do Polski?
Tak jest, ale trzeba spełnić określone warunki omówione kilka stron wcześniej. AI rzadko dokonuje owej sztuki.
Pytanie do graczy którzy grali w BC6.3 i 7.0. Czy zauważyliście w siódemce łatwość przyznawania tytułu Najwyższego Kapłana frakcji duchownemu, w przeciwieństwie do 6.3?
Witam, mam pytanie..
Mój antypapież zmarł i od chyba 30 tur (nie pojawił się/nie został wybrany) nowy antypapież choć dalej mam schizmę u siebie. Jak wybrać nowego, albo od czego zależy by pojawił się nowy antypapież?
A czasem jakaś inna frakcja nie zgarnęła tego tytułu?
Nie mam pojęcia. Antypapież zmarł i nie było żadnego komunikatu o wyborze nowego antypapieża. Nawet nie idzie sprawdzić które kraje wyznają schizmę. Nie było także żadnego komunikatu o tym by ktoś przeszedł na schizmę. Z tego co wynika to tylko ja jestem schizmatykiem i nikt inny, chyba że komputer nie informuję o tym jaki kraj zmienia religię w co wątpię. Hmm... I don't know.
Ma ktoś doświadczenia ze schizmą?
A jaką frakcją grasz? Masz kapłana z wysoką pobożnością? A może zostałeś z powrotem przyjęty do kościoła?
Gram Duńczykami. Posiadam maksymalną liczbę kapłanów we frakcji, ale moim najwyższym kapłanem jest biskup, który nie ma wymaksowanej pobożnosci, dlatego przypuszczam, że być może na status antypapieża trzeba sobie zapracować, ale skoro by tak było to wychodzi na to, że schizmatycy mogą działać bez przedstawiciela.