Dalej strzela tylko pierwszy szereg. Nie jest to błąd, tylko zamierzone działanie twórców.
Wersja do druku
Dalej strzela tylko pierwszy szereg. Nie jest to błąd, tylko zamierzone działanie twórców.
Mam prośbę. Czy ktoś może "upnąć" plik startpos.esf odblokowujący Polskę? Gdzieś mi cholera jasna przepadł a tego moda NTF to nie umiem zainstalować. Zresztą on chyba i tak odblokowuje więcej niż jedną frakcję. Byłbym bardzo wdzięczny.
Też wam zaczęło coś ściągać?? W "wiadomości o aktualizacji" nic nie jest napisane, na dodatek nowy steam dla kilkuletniego użytkownika jest mało czytelny...
Mi ściągnęło się DLC tym razem płatne dodające jakąś bitwę i 6 jednostek.
dodatek kosztuje 2 euro, zawiera 6 jednostek koalicji, nie kupuje bo sama konnica praktycznie.
Mnie też się to ściąga ale napisane jest Free DLC Morale co to znaczy?
Witam.
Jestem ciekaw czy używacie okrętów parowych. Wolicie pancernik czy 122 działowy liniowiec? Często używacie
parowców? Jak wam się nimi gra?
Pozdrawiam.
Parowce fajne, tylko łatwo mogą że tak powiem stać się zapalniczką.
Witam jestem ciekaw kto skomponował muzykę do napoleona ( chodzi mi oczywiście o menu główne ) ?
Mógłby mi ktoś dla nowicjusza(nigdy nie instalowałem żadnego modka) dać instrukcję, jak zainstalować mod dodający grę Polską?
przecież jest temat o tym...na twcenter też masz informacje.
Odpowie mi ktos na moje pytanie ? Kto skomponował muzyke do Napoleona / jaki jest tytuł muzyki w napoleonie ?
a zagoglować nie łaska? Jeff van Dyck robił muzykę do poprzednich total warów, może i do empire zrobił.Cytat:
Zamieszczone przez Sareth4
Kupiłem Napoleona!
Wiem! Desperat ze mnie. Cóż zrobić. Czekam na Mafia 2, ale doczekać się nie mogę (ponoć, na bank ma być w sierpniu). Z nudów, gdy po 50 latach światowego pokoju Szwecja została the best of the best, postanowiłem kupić grę nazwaną nazwiskiem człowieka ulubionego przez mojego ulubionego pisarza, czyli pana Waldka Łysiaka.
Nowy Steam! Zajebiście! Nie wiem o co chodzi.
Nowa gra! Zajebiście! 20 GB??? Po...ło kogoś???
Od razu aktualizacja! Czekaj ponad 50 min. Zajebiście!
40 grenadierów straciłem w minutę. Grenadier nie pęka przed byle artylerią. Chłopaki nie raz rozwiązywali problem. Problem gdy nie ma moda i oddział liczy nagle nie prawie 200, tylko 90 żołnierzy. Oddział grenadierów uciekających przed ostrzałem artylerii??? Buahahahaha...marijuana...!!!
Teraz wiem, co oznacza słowo "rewolucja!"
Nic, ale to kompletnie nic nie zrozumiałem z twojej wypowiedzi...jakiś bełkot, potok słów...
"nazwaną nazwiskiem człowieka ulubionego przez mojego ulubionego pisarza" co to kurde ma niby znaczyć?
Jakbym nie znał (i nie czytał) twórczości pana Łysiaka myślę, że też nie zrozumiałbym za wiele z tej wypowiedzi :D
Jaki macie sposób na Borodino(vh)? Mi zawsze całą armię wybijają jednorogi :(
nie podłaź pod nie, zajmij najpierw flanki i zabij kutuzowa ,szturmuj :P
heh 1 oddział jegrów rosyjskich nie oddawszy ani jednego strzału, w walce wręcz wygrywa ze szwadronem kirasjerów i szaserów a Cheval :shock:
Lokalna przewaga?Cytat:
Zamieszczone przez Krang
WTF?!
Od flanek podchodz szaserami aby sciagnac ruskich z redut a cav uzywaj w ostatecznosci...
Chodzi mi o to, że w okolicy było sporo "wrogów", morale cavy spadło i ucieczka...Sam tak miałem(z tym, że to przeciwnik uciekał)...Cytat:
Zamieszczone przez pop517
Podam może mój pomysł na Borodino. Grałem jakiś czas temu, więc nie wszystko pomiętam, ale najważniejszego patentu na wygraną nie zapomniałem. Na prawej flance mamy dwie kawalerie- Ney i chyba lansjerów. Trzeba je od razu rzucić do przodu (lansjerów z prawej strony koło początku rzeczki, Neya przez bród na środku) i zniszczyć unikorna 20. To jest misja samobójcza, ale po kasacji bestii można wziąść się do powolnej eksterminacji Rosjan i zaatakować na całym froncie. W każdym miejscu ma się w miarę wyrównane siły i dlatego przy uważnej grze nie powinno być problemów ze zwycięstwem. Trzeba tylko pamiętać o dwóch rzeczach- uciekającym czasie (60 minut) i o tym, że trzeba jeden silny oddział piechoty lub kawalerii rzucić na koniec mapy i zabić generała Kutuzowa. I to wszystko.
Kto jeszcze nie zauważył informuję o powstaniu działu modów:
viewforum.php?f=227
;)
Witam mam takie pytanie. Od jakiegoś roku gram w MTWII. Zastanawiam się nad kupnem Napoleona albo ETW.
Mógłby ktoś napisać którą grę poleca?
NTW! może mniej państw i krótsza kampania ale jak kupisz Empire to bez DLC wszystkich nie idzie grać bo każda frakcja wygląda praktycznie tak samo... :roll:
A w NTW frakcje różnią się jednostkami?
Na niebieskie, zielone i czerwone. Ale ogólnie różnica w stosunku do Empire jest spora.
A jak jest w NTW z pozimem trudności? W MTWII na vh/vh w zasadzie niema większych problemów, a tu?
Podobnie jak w MTWII.
łatwo łatwo ale wszystkie TW były łatwe, inaczej w multi rzecz jasna:)
Każda frakcja ma zupełnie inne jednostki zarówno z wyglądu i statystyk. To duży krok w porównaniu do Empire. W zasadzie to pierwsza gra z serii gdzie różnorodność jednostek jest tak duża.Cytat:
Zamieszczone przez Rahszas
A to ciekawe stwierdzenie. A w Roma lub MTW2 (w szczególności w dodatki) grałeś?Cytat:
Zamieszczone przez King Louise Assurbanipal
człowieku to jest modder, musiał grać...zresztą zobacz sobie jego skiny to zobaczysz ;p
No fakt, zapomniałem o modach KLA. Ale jednak z twierdzeniem o tym, że w NTW jednotstki są bardziej urozmaicone niż w poprzednich grach serii zdecydowanie się nie zgadzam.
W RTW, MTW2 a szczególnie ETW rostery jednostek miały pewien schemat, wiele było takich które mimo innych frakcji niczym się nie różniło. W NTW każdy roster jest całkowicie odmienny od siebie.
Dokładnie, zresztą weźmy dla porównania choćby piechotę liniową z empire. Wszyscy w takich samych mundurach na wzór angielski pokolorowane na narodowe barwy. To samo milicja, dragoni itp. Podobnie było w medku i romku tyle że tam różnice były pomiędz y jakby grupami kulturowymi jak np. rzymianie, barbarzyńcy, grecy, wschód, w RTW, zachód, arabowie, wschód europy w MTW. Pod tym względem jak i w sumie pod każdym innym napoleon to wielki krok naprzód.
Krok naprzód, ale niestety NTW nudzi po dwóch pierwszych kampaniach. Kampania Europejska jest bardzo podobna do ETW - robisz jednostki i idziesz bezpośrednio na miasta wroga zabijając wszystko co Ci stanie na drodze.
Wielka szkoda, że nie ma symulacji, w której podczas bitew przejmujesz kontrolę nad jednym żołnierzem, np. z liniówki i ładujesz broń i celujesz jak w FPP :)
Mount & Blade - Age of Blackpower - Realms to Revolution units add on. Owy modzik powinien częściowo cię zadowolić.
Bo to jest TOTAL WAR-wojna totalna.Cytat:
Zamieszczone przez Frem
Na tym polega całe potencjał tej serii-jeżeli chcesz złożonej dyplomacji...zagraj w europa uniwersalis
jeżeli chcesz bitew z widokiem FPP-skorzystaj z tego co radzi
cretu.
Natomiast w Total War napawaj się ciągłymi bitwami... :)