Jak obstawiacie dzisiejszy mecz Real - Barcelona? Ja stawiam 2-1 dla Barcy ale liczę przede wszystkim na wspaniałe widowisko i walkę na śmierć i życie.
Wersja do druku
Jak obstawiacie dzisiejszy mecz Real - Barcelona? Ja stawiam 2-1 dla Barcy ale liczę przede wszystkim na wspaniałe widowisko i walkę na śmierć i życie.
We Włoszech nic innego Inter znów na mistrza...
:lol:Cytat:
Ale jakby co nikt nie może powiedzieć która liga mocniejsza bo Barca z Interem w pkt 4:1 ale Milan z Realem też 4:1
Nie wiem czym jest spowodowany twój śmiech mówię jedynie o aktualnym sezonie a ten przykład podałem tak sobie jako małą ciekawostkę, albo twój smiech wynika z tego że w obu przypakach są to inne klasy zespołów i Milan z Realem nawet niemają co się równać do Barcy i Interu.
Ale żeby takiego meczu nie puszczać to przestępstwo..
No racja, Juve juz ma po scudetto. Może nie potrzebnie dano nowicjusza Ferrare na ławke? Na JuvePoland już go zwalniają 8-) No ale pożyjemy, zobaczymy jak to się rozwinie.
No i za co ja płacę ? nigdzie meczu nie obejrzę :evil: :evil: :evil: k***. Ale jeszcze jest szansa, może na Al Jazzera albo na hujoza tv obejrze mecz.
Wiesz ja myslalem, ze Ty sobie jaja robisz tą cała "argumentacja" mająca swiadczyc o jakims porównaniu... ale skoro Ty pisałes to serio to cóz, nie mam pytan co do takich "argumentów"... i nie zamierzam odpowiadac Ci dlaczego. Uwazam, że jesteś bardzo ogarnietym czlowiekiem i znawcą piłki... wiec zrozumiesz niedorzeczność jaką napisałes.Cytat:
Zamieszczone przez Milanos
Aquila, chyba nie piszesz o GD, bo jak tak to.... ja tam mogę obejrzec w jakim języku chce ;) W ogole to ligowe mecze Barcy od poczatku sezonu ogladam w dobrej jakosci i po polsku...
ps. nigdzie nie napisałem, ze Serie A jest lepsza gorsza od La Ligi, ja tam nie porównuje raczej... tylko argumentacja po prostu gupia.
Nie oglądałem Meczu Barcy z Realem ale czytając recenzje to nie było ogromnej przewagi ani jednych ani drugich , dla Barcy chyba graty za to że grając w 10 dali rade utrzymać wynik . A co wy gadacie że niebyło transmisji a na canal + sprawdzaliście ?? toż oni zawsze ten mecz transmitują .
A tak na boku nie że się śmieje cyz krytykuję ale http://sport.onet.pl/74327.4,1248705,20 ... omosc.html chyba ostry kryzys Juve jako że Milan naprawdę nie ma mocnego sezonu bo przecież oni prawie niekogo nie kupili a Juve nagle prześcigają
http://rafalstec.blox.pl/2009/11/Tam-gd ... elony.html
Zebysmy w Polsce mieli choc jedną taką szkóle ;/
Nieżle, wygląda to na jakieś agoge, niż szkółkę piłkarską.
Pary ćwierćfinałowe Remes Pucharu Polski:
Ruch Chorzów - Legia Warszawa
Lechia Gdańsk - Wisła Kraków
Korona Kielce - Jagiellonia Białystok
Zagłębie Sosnowiec - Pogoń Szczecin.
Nie wiem czy się cieszyć czy nie chciałem od razu Pogoń bo fajny wyjazd by był a tak w ciągu 3 tygodni 2 razy do Kielc trzeba będzie jechać. Ale jeżeli Jaga wygra gra w 1/2 z kimś z pary Pogoń-Zagłębie czyli żadna Legia żadna Wisła dopiero w Finale . Ale bym zgnił jakby Jaga zagrała w finale z Wisłą a Wisła by została mistrzem lol w Białym by były europejskie puchary hahahaha :lol: .
Jakby w Sosnowcu były to by dopiero był ewenement. W europejskich pucharach grałby klub, który jest 2 ligi pod ekstraklasą w swoim kraju :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=G1gCp7-E ... r_embedded
Coraz wyraźniej widać, że cała "walka ze złymi kibicami na stadionach" to farsa. Walczy się z tym "problemem" nie przebierając w środkach - to 40 radiowozów na jakiś mecz 3 ligi, to setki białych kasków wbijających na sektor i toczących heroiczną walkę o każdy metr trybuny...
Czy do cholery jasnej ktoś jeszcze tutaj wierzy, że tak trzeba, że naprawdę ciężko za sprowokowanie rozróby karać klub 10 punktami straty?
Gdy ktoś dostanie grzywnę, zakaz stadionowy, czy inną duperelę, to jest w środowisku kibicowskim bohaterem, obrońcą klubu.
Natomiast co by było, gdyby przez kilku gości klub nagle z ok 6 miejsca spadł na 16? Tendencje natychmiast by się zmieniły.
Widać więc klarownie, że w naszym kraju z ruchem pseudo kibicowskim się nie walczy, tylko stara się powiększać jego skalę, by móc ukazywać to w mediach. Jako że w świadomości Polaków kibic-fanatyk jest naziolem, a naziol to "prawicowy ekstremista" ( :lol: ), to cele polityczne jakie ktoś chce osiągnąć na tej farsie stają się oczywiste.
Powiem ci jedno nikt sie nie szczyci zakazem bo to nic dobrego mieć w aktach takie coś. Grzywnę? :lol: pierwszo słyszę aby ktoś się cieszył że dostanie do zapłacenia parę stówek.
"Odpalanie rac na stadionie jest zabronione i surowo karane, ale poza nim jest legalne – taką lukę w przepisach znaleźli kibice z Chorzowa. Fana Chorzowskiej drużyny na początku drugiej połowy meczu z Koroną, odpalili dziewięć rac, ale zarówno osobom, które je odpaliły jak i klubowi nic nie grozi, ponieważ kibice z odpaloną pirotechniką stali za ogrodzeniem stadionu. Co najważniejsze o planowanej oprawie z użyciem pirotechniki kibice poinformowali organizatorów, policję i straż pożarną.Pomysł Chorzowski kibiców został opisany w pomeczowym protokole, ale jak przyznaje obecny na meczu delegat PZPN, Krzysztof Smulski o karach dla klubu nie może być mowy." :lol:
A co do tego ostatniego...można wiedzieć OCB? Samo przesłanie rozumiem, ale chodzi mi o jakieś fakty.
Protest przeciwko nowym przepisom jakie chcą wprowadzić POlszewicy.
http://sport.onet.pl/74327.1,1248702,20 ... omosc.html Najlepsza brama sezonu xD
http://devilpage.pl/
Na stronie głównej, trochę niżej, są skróty meczu przeciwko Tottenham. Polecam obejrzeć drugą bramkę Gibbsona. Świetny strzał :twisted:
http://sport.onet.pl/74327.3,1248704,20 ... omosc.html o coraz lepiej w Europie się dzieje :lol:
http://sport.onet.pl/0,1248685,2090529, ... omosc.html
Nie słyszałem o nim do tej pory. Wygląda na to, że był dużym talentem, niestety również alkoholikiem. Ciekawie jednak czytać komenty na youtubie pisane przez obcokrajowców, wspominających go jako dobrego piłkarza :)
Kiedyś było o nim głośno ale potem zrobiło się głośno o jego wybrykach m.in. brał udział w jakiejś burdzie na meczu, wrzucał psom itd :D
A tymczasem Juve wygrało wczoraj z Interem 2:1. Oglądałem tylko drugą połowe i to z przerwami, ogólnie nie był to jakiś dobry mecz. Na koniec mała bijatyka. Coż, szkoda straconych punktów w ostatniej kolejce. Dzięki zwycięstwu, Juve zachowuje ciagle szanse na mistrza, choć ogólnie nie jestem optymistą w tym względzie. No ale może w końcu w siebie uwierzą, zaczną ogrywać ogórków i jakoś to będzie.
a mi sie podobal skrót na jutube, ale caly mecz ciezby było zmęczyć ;]
lazio i roma mi sie nie udalo...
Byle nie wygrał Mila.Z całym szacunkiem ale ta drużyna gra jak reprezentacja Italii czyli nudno,defensywnie zawodowy usypiacz kibica.
http://sport.onet.pl/74327.3,1248704,20 ... omosc.html
Nieeeee ... nie potrafię sobie tego wyobrażić ;/
Za to ładny mecz Valenci ;p
hmmm... kibice Juve jak tam teraz Martin u was się spisuje?
Dobrze, na pewno lepiej od Zdenka 8-) Od kilku meczy gra w podstawowym składzie. Zaliczył już m.in gola, były asysty. Kilka razy podawał też graczom, którzy asystowali przy golach ( a wiec bierze aktywny udzial w grze z przodu ). W ofensywie jest na prawdę pożyteczny. Troszke gorzej z defensywą, wpadały już przez niego bramki. Jednak na forum JuvePoland czytałem, że w meczu z Interem zagrał bardzo dobrze w defensywie ( inni natomiast mówią, że był jednym z winnych utraty bramki ) i kreują go na zawodnika meczu. Jak było, nie powiem, bo oglądałem tylko drugą połowę i to wyrywkowo ( a jak to na forach bywa, część userow może się mylić ). Ja osobiście jestem na razie zadowolony z tego transferu, mam nadzieje, że do końca sezonu poprawi gre z tyłu i zostanie wykupiony ( bo i tak potrzeba prawego obrońce kupić, jeżeliby odszedł ).
Z tego co wiem to on jest(przynajmniej byl w Hiszpanii) srodkowym obroncą, a w reprze gra na lewej... się pozmieniało... ;)
Ech, zacieła mi się transmisja. Może to i dobrze, bo był karny dla Bayernu i jest 1:1. Faulowal własnie Martin, a strzelał... Butt :o
PS: Barsa, ale w Juve gra na prawej flance ;)
hehe Butt znowu brama :) w 2000 juz Buffonowi strzelił.
Niezły kozak, bramkarz w tak ważnym meczu strzela karnego 8-)
Niektórzy napastnicy mają gorszy dorobek :mrgreen:Cytat:
Jest bramkarzem strzelającym często bramki z rzutów karnych. Zdobył w meczach Bundesligi 26 bramek, co jest rekordowym dorobkiem strzeleckim bramkarza w historii ekstraklasy niemieckiej. Znany jest jednak przypadek z pewnego meczu Bundesligi, kiedy to Hans po strzeleniu gola z karnego spokojnie truchtał pod własną bramkę. Ten moment wykorzystał jeden z przeciwników, który od razu po gwizdku kopnął piłkę ze środka boiska. Piłka ominęła Butta, który był od niej odwrócony i wpadła do bramki. Tak padł rekord Bundesligi (dwie bramki strzelone w najkrótszym czasie, ok. 15-20 sekund).
Noooo to pojazd.... 4:1 i Juve papa z LM....
Powiem tak może i Milan fart 100 lecia ale awans jest a jak sie mówi szczęście sprzyja lepszym ale Juve :shock: :roll: :lol: :lol: :lol:
Ciro out :!:
Zamurowało mnie totalnie, dalej nie wierze :roll: kto by się z nas tego spodziewał przed sezonem, masakra jakaś, jutro mam nadzieje usłyszeć że Ferrara się poddał do dymisji, bo to dla niego zdecydowanie za wysokie progi, z takim składem powinni grać k. podobnie jak Barcelona a grają od dłuższego czasu niesamowitą padakę...
Tylko kto na jego miejsce :roll: Musi być trener, który potrafi wykorzystać maksymalnie walory zawodników. No i co z tymi ciągłymi kontuzjami, co chwile ktoś wypada. Już w tamtym sezonie był z tym kłopot.
PS: Z tą Barceloną troche przesadzileś 8-)
PS2: Pochwaliłem troche Caceresa a tu gorszy mecz w jego wykonaniu :roll:
No i ten optymizm przedsezonowy ale widzę, że i terazniejszy, pt. z takim składem powinni grać jak Barcelona mnie powala w kibicach Juve... sorry chlopaki ale "jakim skladem"?
Smuci mnie tylko spadek pozycji Serie A, myslalem, że w tym sezonie do rywalizacji Barca vs Anglia, włączy się nie tylko Real, ale tez Juve i Inter, pierwszy zespol juz odpadl, a drugi to watpie, ze cos zdziała... na Milan nie liczę, trafią na Anglików i bye, bye, choc moze z Arsenalem...