Wyjeżdżam od piątku do środy, jakoś powinniście sobie beze mnie poradzić przez ten czas. :D
Wersja do druku
Wyjeżdżam od piątku do środy, jakoś powinniście sobie beze mnie poradzić przez ten czas. :D
Genua w MKO 23 jest ciągle wolna.
Genuę przejmę ponownie w mko23
na 2 ko mi czasu wystarczy :)
Wolne są Sycylia i Anglia w mko 33.
Anglia - sytuacja bardzo dobra. Podbite północne wybrzeże Francji, Niemiec, ciągle powiększanie terytorium. Ponadto desant na upadającą Kastylię, możliwość wzbogacenia włości o 2 tamtejsze miasta. Sojusz z Francją, wojna z Kastylią, jednak istotniejszych przeciwników póki co nie ma.
Sycylia - sytuacja dobra. Podbita najbliższa część Afryki. (Tunezja, Trypolis i to niżej). We Włoszech Ankona i Sardynia. Kraj obudowany sojuszami i ponami. Sojusz z Biz i Genuą, pon z Maurami i Egiptem, wojen brak. Sytuacja ekonomiczna nie jest najlepsza, ale za tym krajem przemawia fakt, że ma dostęp do Afryki, czyli może korzystać z wartościowych surowców handlowych. Kupcy w tej kampanii mogą być gromadzeni na jednym polu z surowcem, więc jak najbardziej polecam.
Krucjaty 14 do przejęcia Szkocja ,stan początek wojny z norwegami sojusz z Walią i Irlandią oraz pon z Anglią .
Preferencja dla nowych graczy -jest to KO dla nowicjuszy ale w razie czego każdy chętny zostanie przywitany z otwartymi rękoma.:D
Wjeżdżam jutro ,może sie okazać że nie będę miał dostępu do internetu ,wtedy na okres do końca maja będą mnie zastępować
Avasil:
Brytania 14Walia,WKO33Gruzja,WKO34Aragonia
Mefisto7:MKO23Polska,MKO33Egipt
z góry dzieki.
Ok Areo2 ma zasięg tak wiec bede aktywny w ko.
nie będzie mnie do niedzieli
gdyby jakaś tura doszła do mnie - proszę zaczekajcie
Wyjeżdżam na dwa tygodnie, więc tak:
MKO 23 - Bizancjum to w tej chwili miasto-państwo z miliardowym długiem, chyba (?) mamy tam MG, więc może spokojnie przeklikać,
WKO 33 - nawet nie wiem, czy ta KO w końcu dalej idzie czy nie, ale chyba jeszcze parę państw jest przede mną, więc katastrofa się nie stanie raczej jak parę dni postoi,
WKO 34 - tutaj jestem MG i pewien problem, KO często stoi jeśli nie interweniuje :/ . Jeśli jakiś zastępczy MG się szybko znajdzie, to przekażę hasła, inaczej gracze będą zdani na siebie.
O, i swoją drogą: DOMEN WYCZYŚĆ SOBIE SKRZYNKĘ!!! :D
Przez dwa tygodnie będę na wakacjach, powinienem robić tury w miarę na bieżąco, ale jakby były jakieś drobne obsuwy to proszę o wyrozumiałość.