Teraz też gram na wszystkich skryptach i ok jest w moich finansach.
Wersja do druku
Teraz też gram na wszystkich skryptach i ok jest w moich finansach.
Teraz płacę co turę dokładnie 510 z dwiema armiami w polu.Teraz przy 8000 dochodów to 510 nic nie znaczy ale jak zaczynałem to był problem.
Tak się zastanawiam co jeszcze oprócz dodania Litwy w BC 7 zaproponują nam twórcy moda. Jeśli chodzi o mnie to mogliby pozmieniać co poniektóre rody i dynastie np. jak przyglądam się Szkocji to te klany to są chyba z kosmosu wzięte, bo nic mi o tym nie wiadomo, żeby był klan Mac eanric czy coś w tym stylu. Jest jakiś klan Fitz-duncan albo klan fife? Nie ma natomiast wielkich klanów Campbell, Bruce, Stewart.
Też mam pytanie czy dałoby się zrobić coś takiego, żeby pojawiali się w odpowiednim czasie, coś na wzór bohaterów, albo kandydatów na małżonków, postacie, które miałyby w cechach, że pochodzą z jakiegoś rodu np. York, Lancaster, Anjou, Valois. Chodzi mi o to, żeby np. w XV wieku pojawili się w Anglii Yorkowie i Lancasterowie i żeby mieli cechy że wywodzą się z tych rodów. Tak samo widziałbym we Francji Walezjuszów.
qtango, ale jak zadaję pytanie to odpowiedz a nie olewasz. Prosisz o pomoc, ktoś Ci chce pomóc, a Ty nic. To jak, chcesz pomocy czy będziesz tak pitolił 3 po 3 że w sumie nie wiadomo czy jest już problem rozwiązany czy nie?
Wino, nie odpowiedzialem Tobie poniewaz juz nie jest to dla mnie problemem, moze jak rozpoczne nowa kampanie to problem powroci ale wtedy nie bede rozpoczynal tego tematu ponownie.Dzieki,ze sie zainteresowales i chciales pomoc ale temat mozna uznac za zakonczony.
Ale czemu nie możesz odpisać? Okazało się, że było jak pisałem i głupio Ci się przyznać czy co?
Chcę wiedzieć, bo dla mnie (i chyba nie tylko) zawsze przy jakimś dziwnym błędzie jest to ważna informacja czy problem jest rozwiązany czy nie, bo może się okaże że jest coś zwalone w grze, albo że trzeba na coś zwrócić uwagę, żeby nie generować zbędnych kosztów.
Każdy znaleziony błąd jest więc warty rozwiązania, bo może odkryć coś nowego. W tym przypadku chodzi o koszty, a więc niezwykle ważny aspekt gry. A mod ma błędy, więc warto o nich pisać (np. konni kusznicy u skandynawów mają opis szybki ruch, a tymczasem zasuwają tak samo jak ciężka konnica generalska - jakaś porażka a myślałem, że to super jednostka).
Wino, nie jest mi z zadnego powodu glupio...Nie jest dla mnie ujmą na honorze przyznac sie, ze cos przeoczylem.Ten blad lub moje niedopatrzenie w wzgledach finansow pojawia sie roznie.Za pierwszym razem jak gralem nic takiego nie wystapilo przez 120 tur,a tutaj nagle juz w 3 turze.Jednak sadze ze to moje niedopatrzenie w zgledach finansow bo teraz jest ok.
Ale jezeli sadzisz ze kazdy nawet najmniejszy blad, najmniejsza blachostka jest warta uwagi to zgadzam sie z Toba w 100%.Dlatego jezeli chcesz pomoc to zauwazylem blad w Egipcie - to budynek, ktory jest chyba nastepnym levelem wiezienia i w miejscu nazwy budynku jest jego opis.
P.S super submoda zrobiles jutro pobieram.
Wino konni kusznicy nordyccy maja konie fast_pony znaczy szybkie. Wg mnie są szybsi od normalnej kawalerii, ale dla pewności u nich pod ich attributes dodaj to co pogrubiłem. Zdaje sie o tym zapomnieli. usuń map.rwm to powinno działać na savy, ale zabić się nie dam.
attributes .................................................. ........................................
move_speed_mod 1.1
qtango, dopisałem w wątku o spolszczeniu żeby Darius_d poprawił, bo wziął się ostatnio za poprawki, to może przy okazji by kilka rzeczy poprawił, zobaczymy.
Po czym stwierdzasz, że zrobiłem super submoda, skoro jutro go dopiero pobierasz? ;)
Araven, dzięki. Tak w ogóle mam trochę inne atrybuty tej jednostki: nie mam very_hardy a za to mam dodane crossbow. Używasz innego EDU? Ja mam tego nowego, ale znam tylko dwa - oryginalny i ten drugi. Są jeszcze inne? No i oprócz tych nordyckich konnych kuszników nich nie mają tego atrybutu o szybkości Mounted Crossbowmen, czyli podobna jednostka ale dostępna dla hre, denmark, spain, aragon, portugal, milan, pisa, venice, papal_states, sicily, saxons. Czyli twórcy przyłapani na kolejnym babolu ;)
EDIT: babol dlatego że wszystki pozostałe fast pony mają albo 1.1 albo 1.2, więc to babol, tym bardziej, że mają opis szybki ruch.
Jest ok, używam unitu na zmienione staty, czyli też tego z Twego submoda. Atrybuty wziąłem z całkiem innej jednostki, ważne jest move_speed. To jednostka regionalna, dlatego ma ją wiele krajów. Po zdobyciu Skandynawii nawet Portugalia by ich mogła rekrutować, to nie żaden babol a urozmaicenie gry. Tak samo jak zdobywasz Halicz to rekrutujesz Połowców, to też jednostka regionalna.