Re: MEGASUBMOD (Wino+Mietek77+Aramegil+Araven+Kam2150)
No jak to na jaki? Pytałem przecież:
Cytat:
Zamieszczone przez konieczko
Ty odpowiedziałeś:
Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Zmiana pliku export_descr_buildings wymaga nowej kampanii i usunięcia map.rwm.
Nie działą na savy.
No więc zawiadamiam, że nie działa w ogóle, bo wtedy gra się nie uruchamia i podsyłam loga błędu. Czego tu można nie rozumieć? Wiem, że tego pliku nie ma w najnowszej instalce megasubmoda, ale jest w dodatkach z tego posta --> viewtopic.php?p=300121#p300121 i chodziło mi tylko o to czy są one jeszcze aktualne, bo chciałem wypróbować gry przy normalnej rekrutacji. Jak widać już nie są. A kopię oryginalnego pliku mam. To akurat nie problem. Nie gram w TW od wczoraj.
Aha, w paczce którą podlinkowałeś nie ma żadnego pliku export_descr_buildings. ;]
Plik jest świetny, nie rozumiem ludzi, co chcą sprawdzać normalną rekrutacja. Bo normalna jest kilka razy za wysoka i ma negatywny wpływ na spam armii na mapie.
Plik obecny, działa, i jest zbalansowany.
Sprawdzę sam czy pliki z powyższego linku nie działają.
Edit Konieczko:
http://www.sendspace.pl/file/7b41a9de30e433ef1c3e65d
Ten buildings powinien działać to zwykła rekrutacja +_ free_upkeep taki chciałeś?
Map.rwm pousuwaj i nowa kampania konieczne.
Czy tylko ja mam problemy z pobraniem instalki z tego serwa? Mniej więcej w połowie mi przerywa pobieranie zawsze(nie wiem przy ilu % bo mi 0% ciągle pisze). Na sendspace'a nie można tego wrzucić? Poza tym pisaliście, że instalka ma 650mb, a na przeklej pisze, że 615mb.
Faktoza mi sie ściągło 615mb
Oj z informatyką to jesteście na bakier :) 1000 to dla kompa 1024 chyba nie? Więc zależy w czym podajesz, w MB będzie 615 MB w bajtach 645....... b.
Na sendspace nie wrzucę, bo tam powyżej 25 MB nie idzie pobierać, chyba że masz chyba coś tam wykupione.
E: a jakiś download manager nie pomoże na zrywanie połączenia? Nie wiem, bo już od lat z tych wynalazków nie korzystałem :)
Nawet jak zarwie połączenie to na download menagerach można kontynuować zawsze pobieranie, to można śmiało spróbować.
To mówi się trudno żyje się dalej. Na razie więc sobie nie pogram bo nie mam nerwów i cierpliwości do pobierania z tego przekleja.
Co trudno??? Ciężko zainstalować download managera??? Ręce opadają...
Była instalka + muza - źle bo połowa nie umiała zainstalować, były dodatki w plikach - źle bo za skomplikowane. Była instalka podzielona na 2 pliki - źle bo większość nie mogła tego połączyć.
Jest w końcu jedna isnstalka prosta jak cep, na zajebistym serwerze - źle, bo niektórzy nie umieją pobrać. Inni nie umieją zainstalować.
BOŻE WIDZISZ I NIE GRZMISZ!!! Kobrax, zostaw to i pograj w sapera, może tam sobie dasz radę.
Przecież w download managerach, raz że nie ma ryzyka, a dwa że idzie zazwyczaj szybciej to żadnego problemu nie widzę, tylko wystarczy pół minuty dłużej włączać pobieranie.
Cytat:
Zamieszczone przez konieczko
Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Zmiana pliku export_descr_buildings wymaga nowej kampanii i usunięcia map.rwm.
Nie wiem czy to istotne dla megasubmoda, ale na wszelki wypadek raportuję, że nie działa. Gra się nie uruchamia. Log błędu:
Kod:
22:13:36.468 [system.rpt] [always] CPU: SSE2
22:13:39.781 [script.err] [error] Script Error in mods\BellumCrucis6/data/export_descr_buildings.txt, at line 488, column 113
Hidden resource condition, unrecognised hidden resource 'alania'
Z racji tego iż byłem zainteresowany grą na zwykłej rekrutacji, free upkeepie i normalnej budowie to pogrzebałem trochę w tym pliku żeby się dowiedzieć czemu nie działa. Araven wrzucił owszem działający EDB ale z przyspieszoną budową.
Natomiast jakby ktoś chciał zwykłą rekrutację, zwykłą budowę i free upkeep to poprawiony plik pod tym linkiem: http://www.sendspace.pl/file/4dadff99fa ... descr-unit
Przyczyna była dosyć banalna :) na początku niedziałającego EDP brakowało linijek:
;This file is generated from a spreadsheet
;Please do not modify by hand
;;;;;;;;;hidden resource
hidden_resources sardegna atlantic teutonic_knights_chapter_house knights_of_santiago_chapter_house crusade jihad horde_target no_pirates no_brigands AORtemplari AORgiovanni AORmontesa not_here commercio scozia irlanda inghilterra francia nordspagna sudspagna fiandre germania norditalia suditalia scandinavia polonia lituania ungheria iugoslavia carpazia bizantinia russianord russiacentro bulgaria alania turchia georgia armenia est terrasanta africaovest africaest olive grapes textiles0 minierasale palmeto canapa segale caccia0 carbone0 ebraismo1 ebraismo2 lazzariti calatrava alcantara tau pisani genovesi veneziani catsar tedeschi fiamminghi riverport
W konsekwencji wywalało przez jednostki które można było rekrutować tylko w określonych prowincjach :)