Bezpośrednio nie ma. Można tylko wyznaczyć 1 cel na mapie dyplomatycznej. Trzeba tylko pamiętać o prawach przemarszu i relacjach.
O protektoratach lepiej myśleć jak o tarczy, zasłaniającej/blokującej przeciwnika.
Wersja do druku
Bezpośrednio nie ma. Można tylko wyznaczyć 1 cel na mapie dyplomatycznej. Trzeba tylko pamiętać o prawach przemarszu i relacjach.
O protektoratach lepiej myśleć jak o tarczy, zasłaniającej/blokującej przeciwnika.
Mam pytanie, czy (i jeśli tak, to jak) da się połączyć kilka przetrzebionych jednostek w jedną? Żeby zamiast czekania na odrodzenie się oddziałów, mieć ich mniej, ale o pełny stanie?
Nie da się.
Da się, ctrl+m ;)
Dzięki Arroyo, wiedziałem, że jakiś skrót do tego jest, ale nie mogłem nigdzie go znaleźć :D A tak btw, właśnie odkryłem, dziwiąc się czemu w moim kraju nagle tak mało żarcia jest, skoro rozwijam jak na Seleucydów przystało w każdej wiosce chociaż jedną rzecz z jedzeniem, że mój Egipt był zwolniony z podatków... Gdy włączyłem podatki kasa skoczyła +1336, a żarcie +51
Normalnie S Z O K :D :D :D :D :D :D
Mam ten sam kłopot ze swoją pamięcią.;D Po zdobyciu regionu/prowincji zwalniam ją z podatku by szybciej odbudować poparcie. Po tych kilku turach (dziennie nie dam rady więcej jak 2-3 tury gdy kampania jest już zaawansowana) zapominam o nałożeniu ich z powrotem i skutek jest taki, że co jakiś czas robię przegląd prowincji tylko pod kątem sprawdzenia poparcia i podatków... ;)
A ja mam pytanie związane ze steam. Za bardzo się nie orientuje jak to działa ale chyba są tam różnego rodzaju odznaczenia do odblokowania itp. Czy grając bez podłączenia do neta jakiś czas i po tym okresie się zaloguje to steam przyzna mi jakiś odznaczenia (jeżeli normalnie bym je odblokował) czy to działa tylko przy aktywnym podłączeniu do internetów?
Tylko online.
Hmmm... to dziwne bo grając kiedyś przez ok 3 tygodnie offline (okropność:yyk:) udało mi się odblokować kilka osiągnięć np. te za bitwy historyczne i kilka powiedziałbym randomowych np. szpieg na 10 lvl. Więc wydaje mi się, że można niektóre odblokować offline:)
Ja głównie gram offline i osiągnięcia się odblokowują, czy to w Rome 2 czy Skyrim, rzecz jasna tych za multi offline nie zyskasz.