Asuryan, Bretonia ma przecież osobnego army booka od Imperium a Kislev o ile mi wiadomo nie ma go w ogóle w ostatnich odsłonach.
Wersja do druku
Asuryan, Bretonia ma przecież osobnego army booka od Imperium a Kislev o ile mi wiadomo nie ma go w ogóle w ostatnich odsłonach.
Bzdura - w 6 edycji Bretonnia miała oficjalny AB, podobnie jak Kislev.
Jeśli tak to przepraszam, że wprowadziłem w błąd.
Pozdrawiam
Chodzi o to, ze na oficjalnej stronie Games Workshop Bretonia widnieje jako oddzielna armia do kolekcjonowania. Kislevu tam nie znajdziemy.
Nie pisz jednego postu pod drugim w krótkich odstępach czasu. Zamiast tego używaj opcji "Edytuj post". Na razie tylko Upomnienie.
Asuryan.
Kislev to jednoedycyjny epizod, tak jak Krasnoludy Chaosu - ne ma co go porównywać z Bretonnią, która miała osobny AB od 5 edycji bitewniaka. Jak jest w 8 edycji, nie wiem, z bitewniakiem skończyłem swoją przygodę na 5 edycji. Chodzi mi o to, że Bretonnię na mapie rozdrobnili tak jak inne grywalne nacje - jest więc cień szansy, że będzie kiedyś grywalna.
Gameplay Imperium. Czy mi się wydaje, czy nie będzie wyboru legendarnego lorda, skoro i tak obu dostaniemy do danej kampanii?
Asuryan - Kislev istnieje wg 8 edycji i przygotowuje się do wojny. A Krasnoludy Chaosu wróciły jako Legion Azgortha czy jakoś tak - księga "Tamurkhan: Throne of Chaos".
Wiem, że wszyscy-na forum; żyjemy Warhammerem, ale czy już nikt nie gra w Kampanie, NTW?
Słabo to wygląda z tymi legendarnymi lordami, jeśli mamy mieć obu (wszystkich) podczas gry.
Ja gram tylko w Roma2, Empire i Młota jak wyjdzie, nie lubię NTW (nie moje klimaty i za mało nacji).
Nie tyle "bardziej zróżnicowane", co całkowicie różne są w Warhu - każda nacja ma inne jednostki.
Wg mnei nie ma co porównywać gry fantasy, gdzie mamy nie tylko ludzi, a całą masę stworów z historycznymi TW, gdzie jednostki to ludzie, ludzie na koniach (czasem słoniach i wielbłądach) oraz ludzie obsługujący machiny/statki. :D