Kolego Aryann, ja tu widzę jedynie wykres na którym akcje GW poszybowały mocno w górę w momencie wydania Total War. Nie w momencie wydania AoS.
Od maja 2016 akcje rosły i w grudniu poszybowały bardzo mocno w górę (prezenty pod choinkę?).
Wersja do druku
Kolego Aryann, ja tu widzę jedynie wykres na którym akcje GW poszybowały mocno w górę w momencie wydania Total War. Nie w momencie wydania AoS.
Od maja 2016 akcje rosły i w grudniu poszybowały bardzo mocno w górę (prezenty pod choinkę?).
Jeżeli chodzi o ogólny zysk GW jaki teraz notuje to głównym źródłem będą licencje jakie firma sprzedała na rzecz gier komputerowych. Póki co 3 trafione tytuły i 4 który też może się okazać strzałem w 10, mogą przynieść taki zysk jakiego GW w swojej karierze nie odnotowało.
Władzy ani Runefang mu nie odebrał, więc to jednak jest jakaś forma wybaczenia. Równie dobrze Schwarzhelm mógł dostać rozkaz by go pozbawić życia.
Ale dlaczego Kislev się wpisuje w formułę Old Friend ? Bo co ? Trochę nie rozumiem, to można pod wiele rzeczy podciągnąć. Poza tym Kislev musiałby być dużym dodatkiem, bo trzeba odwzorować całą armię, która zasadniczo mocno różni się w wyglądzie od Imperium. A CA zapowiedziało że Bretonnia miała być ostatnim do tej części.
Co do Elspeth to tak, ale może się im uda. Swoją drogą znanych jest kilku Patriarchów kręgów magicznych(takich ważnych), i w sumie jeśli się pojawi Teclis to w Imperium powinni być Gelt, Thyrus Gormann, i Elspeth. Rozbici na 3 części. Ale nie wiem czy CA to zrobi. Fajnie by było móc prowadzić do walki zarówno Patriarchów kręgów magicznych jak i Mistrzów zakonów Rycerskich, tych najbardziej znanych, czyli Pantery, Wilka, Słońc i Gwardii Cesarskiej.
Ja wiem że Zwierzoludzie mają Giganta Chaosu. Ale słyszałem argumenty że Ghorgon to nic innego jak reskin Giganta Chosu dla Zwierzaków i się z tym nie zgadzam. Dlatego że jest on tylko w ich armii, ma super model, i 4 łapy do ataku, plus super animacje mogli by mu dać. Wiec z dwojga złego jeśli mamy decydować Gigant Chaosu albo Ghorgon, to ten drugi, bez zawahania. Widzisz na anglojęzycznym forum jest masa przeciwników dodawania nowych jednostek do zwierzoludzi bo są zbyt podobne do istniejących, co za bzdura.
Co do Zwierzoludzi to uważam, że roster pełny winni mieć.
Co do Kislevu to uważam, że zasługuje na bycie An Old Friend - już wyjaśniam. Od wielu tysięcy lat bronią Imperium przed Chaosem, a poza tym wspierali ich nieraz np. w pokonaniu Dietera Helsnichta. Z kolei jako Old Friend pasuje też... Egrimm van Horstmann - były patriarcha Kolegium Światła, teraz Czarownik Tzeentcha.
Co do Elspeth to jest ona tylko w Tamurkhanie. Poza nią masz jednak już 8 Patriarchów:
-Magia śmierci - Viggo Hexensohn
-Magia zwierząt - Setanta Lobas
-Magia cienia - Reiner Starke
-Magia życia - Tochter Grunfeld
-Magia niebios - Raphael Julevno
-Magia ognia - Thyrus Gormann
-Magia światła - Verspasian Kant
-Magia metalu - Balthasar Gelt
Co do zwierzoludzi, zgadzam się z tobą, jednak jeśli CA będzie przystawać w założeniu że DLC do DLC nie powstanie, to nie wiem w jaki sposób rozszerzą ich armię.
Ok, nawet jeśli się zgodzę na twoją logikę co do Kislevu, to rozmiar tego DLC będzie tak duży jak Bretonni, więc albo jest to tajemnica albo dadzą go dopiero do części drugiej. Co do Egrimma to problem leży w tym że bardzo on pasuje do wprowadzenia gdy pojawi się Tzeentch wraz z innymi Bogami Chaosu. Chyba że jako nowy Lorda dla Chaosu, ale z drugiej strony bez specyficznych jednostek Tzeentcha to trochę lipnie. Więc osobiście myślę że na niego poczekamy do 3 części, ale kto wie.
Jest 8 Patriarchów, ale nie liczyłbym na dodanie wszystkich. Skoro nawet teraz, Imperium nie dostało wszystkich najważniejszych postaci min: Kurt, Schwarzhelm, Marius Leitdorf, Valten, Markus Wulfhart itd. Oczywiście pominąłem masę innych. Dlatego mówiąc o Patriarchach i Mistrzach zakonu miałem tylko na myśli tych najbardziej znanych lub kojarzonych. CA nie będzie w stanie wszystkim rasom dodać tak wiele znakomitych postaci jakie zostały przez lata wykreowane.
Co do Zwierzoludzi to jest to bardzo proste - zważ, że przedstawicieli tej rasy i tak jest sporo za plecami Mrocznych Elfów (tj. na zachód od Naggaroth) oraz w lasach. Nie zdziwię się zatem, jak dołożą wtedy te wszystkie jednostki tej rasie.
Co do Engrimma to mogą to zrobić już wraz z drugą częścią, jeśli okaże się, że czwarta rasa to Demony, a nie Skaveny. Ewentualnie jak pojawią się Demony w DLC.
Jeśli tak zrobią ze Zwierzoludzmi to będę się tylko cieszyć, choć idąc tym tokiem myślenia, Imperium ma jeszcze sporo miejsca na jednostki RoR, które mogły by być dodane wraz z najważniejszymi postaciami i lordami.
Wszystko zależy czy CA jako następne DLC do zakupu da znowu Chaos. Większość osób jest napalona na Skavenów. Dlatego ich dodanie będzie ważnym krokiem marketingowym. Od ich obecności zależy jak dobrze dwójka się sprzeda i jaki budżet będzie na trójkę. A to z kolei idzie w parze z tym czy dostaniemy więcej DLC do starych ras i tych nie dokończonych.
To podsumowują nasze typy to mamy:
1. LL Imperium - Kurt Helborg, Ludwig Schwarzhelm, Marius Leitdorf, Valten, Markus Wulfhart, Elspeth, Luthor Huss.
2. Kislev
3. Middenland
4. LL Dwarf - Bugman (mój typ) lub inny Lord dla Krasnoludów
coś przeoczyłem ?
Saper, przeoczyłeś właśnie Engrimma van Horstmanna u Chaosu. Z dawnych typów był jeszcze Nagash dla trupów.
Niekoniecznie. Co za problem wywalić jednostki typowe dla Imperium (czołgi, demigryfy, luminark, rycerzy) a dać za to kilka jednostek typowych dla Kislevu (rycerze Gryfa, skrzydlaci lnasjerzy, ungolscy strzelcy konni)? Tak jak jestem przekonany że "Old Friend" oznacza Kislev, tak samo jestem przekonany że będzie to FLC o wiele mniejsze od Bretonni, wręcz traktujące tą nację po łebkach.