Re: MEGASUBMOD (Wino+Mietek77+Aramegil+Araven+Kam2150)
Blood, kilka postów wyżej, w linku dla kolegi Konieczko dopisałem te resources, w normalnej rekrutacji i usunąłem ograniczenia handlu dla Jerozolimy i Bizancjum oraz premie dla Seldżuków.
Po co dublujesz pliki?
Zdarza mi się pomylić.
Cieszcie się, że macie różne wersje plików porobione.
Wywala też czasem z resources, ja zawsze gram na ograniczonej rekrutacji, a tam one były.
Edit: W tym temacie w ostatnim poście dałem fix nr 1 do Megasubmoda: viewtopic.php?f=367&t=12871
Cytat:
Zamieszczone przez wino
Co trudno??? Ciężko zainstalować download managera??? Ręce opadają...
Była instalka + muza - źle bo połowa nie umiała zainstalować, były dodatki w plikach - źle bo za skomplikowane. Była instalka podzielona na 2 pliki - źle bo większość nie mogła tego połączyć.
Jest w końcu jedna isnstalka prosta jak cep, na zajebistym serwerze - źle, bo niektórzy nie umieją pobrać. Inni nie umieją zainstalować.
BOŻE WIDZISZ I NIE GRZMISZ!!! Kobrax, zostaw to i pograj w sapera, może tam sobie dasz radę.
1.Przepraszam, że ten serwer mi akurat nie działa. Z innymi problemów nie mam, z pobieraniem innych rzeczy problemów nie mam, a z tym co bym nie robił nie mogę pobrać. Zawsze wywala mi w połowie.
2. Dzieckiem małym nie jestem więc się ogarnij.
3. Skoro urażam "Jaśnie Wielmożnego Pana" i jego dumę to nie będę się już wypowiadał.
Spokojnie Panowie.
Kobrax spróbuj pobrać przeglądarką Google Chrome.
Może się uda.
Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Blood, kilka postów wyżej, w linku dla kolegi Konieczko dopisałem te resources, w normalnej rekrutacji i usunąłem ograniczenia handlu dla Jerozolimy i Bizancjum oraz premie dla Seldżuków.
Po co dublujesz pliki?
Zdarza mi się pomylić.
Cieszcie się, że macie różne wersje plików porobione.
Spoko. Ale jak już pisałem, wrzucony przez Ciebie plik jest z krótszym czasem budowy, a ten który ja wrzuciłem jest bez przyspieszonego stawiania budynków. Czyli nic nie jest zdublowane, 2 różne wersje.
I spoko, każdy się może pomylić.
A chciałem po prostu pokazać że czasem szybciej jest, zamiast pisać na forum że nie działa, samemu obczaić w logu o który plik chodzi, odpalić go notatnikiem i porównać z działającym i poszukać co może nie działać. W tym wypadku różnicę było widać w pierwszej linijce a cała operacja trwała mniej niż 5 min. I naprawdę nie trzeba być jakimś doświadczonym modderem :) Zresztą nie ma co ciągnąć tego wątku :)
Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Jeśli nie działają to graj na tym co jest. Plik jest świetny, nie rozumiem ludzi, co chcą sprawdzać normalną rekrutacja.
Spokojnie, Panowie. Nie powiedziałem przecież, że ograniczona rekrutacja z instalki jest zła. Prowadzę już trzecią kampanię i gra się spoko. Po prostu chciałem też sprawdzić jak by się grało przy normalnej rekrutacji. Z czystej dociekliwości, że tak powiem. ;)
Blood_187: A nie dałbyś rady przygotować takiego pliczku dla normalnej rekrutacji i z darmowym utrzymaniem, tyle że z szybką budową? Jeżeli nie, to spoko. Dzięki i za to co jest. :)
Konieczko:
Kilka postów wyżej zrobiłem Ci taki plik.
Mój post z 09.12.2013 z godziny 12.05, Twój nick jest tam wytłuszczony.
Czyli normalna rekrutacja + szybsza budowa.
Witam wszystkich, od niedawna gram w Bellum 6.3 ze spolszczeniem i megasubmodem. Na prawdę masa frajdy. Denerwuje mnie tylko jedno, opłata za ilość zdobytych regionów. Można to jakoś zmienić ? Pewnie jakieś zmiany w plikach (poproszę o instrukcję). Na starcie zagrałem standardowo Królestwem Polski i jest...trudno. Bardzo dobre stosunki Z Carskimi Niemcami i Węgrami zabezpieczają mnie od zachodu. Ale na wschodzie masakra...Wojna z Księstwem Włodzimierskim i Nowogrodem... do tego musiałem wypowiedzieć w ostatnim czasie wojnę Połowcom.. Ich armia jest trudna do pokonania, bardzo się rozrośli od dalekich terenów wschodu po Węgry (zrujnowali tą frakcję). Szkoda że nie mogę odetchnąć na chwile i podpisać pokoju z rusinami...stosunki 1/10...Zdobyłem Nowogród, Psków, Kijów, Turów, Halicz, Starą Ładogę i nic nie chcą porozumienia. :|
Witaj.
Kary są obecnie śmiesznie niskie w Megasubmodzie za prowincje. Za 15 zdobytych prowincji nie licząc startowych kara wynosi tylko 450 bizantów.
Kupców rekrutuj.
Handel rozwijaj.
Spróbuj dać im prowincję jakąś.
Jak zaczną inne wojny pokój może zawrzesz.
Trzymaj tylko niezbędne wojsko.
Witam!
Nie wiem czy to odpowiedni temat ale mam pytanie czy da się w tym modzie włączyć autozapis bo po całym popołudniu grania i rozegraniu kilkudziesięciu rund miałem crasha i muszę zaczynać od ostatniego zapisu :x