-
Witam, mam "drobny problem" z polityką wewnętrzną. Jako, że moje imperium Seleukidów ma już 14 prowincji (z czego dwie w połowie moje, a dwie inne, moje i moich satrapii), odkryłem, że jak podbiję jakąkolwiek inną wioskę, to wkroczę w VI poziom Imperium, więc jest już realna groźba wojny domowej - a przyznaję, że bardzo się tego obawiam. Obecnie mam 52% wpływu (155/300 dworzan), ale wojna z Armenią armiami opozycji sprawiła, że spadłem z 62% na 38 i musiałem rozdać swoim trochę awansów...
Tak czy siak, za 10 tur na 100% muszę podbić Cydamus w Phazani z rąk Garamantów, aby mapa mego Imperium fajnie wyglądała, a potem odbić resztę Nabatei (mam Jerozolimę i Petrę). Najbliżej mi do zwycięstwa kulturowego, muszę tylko podbić Hercynię (do której na razie nie mam jak dojść), zbudować Raj Dafne i opatentować jeszcze 4 technologie.
Natomiast najbardziej kusi Mnie zdobycie zwycięstwa militarnego, ale jednocześnie zająć wszystkie prowincje na wschód od Mezopotamii aż do wymaganej Baktrii, lecz wtedy na bank będę za duży. Bardzo proszę o porady jak łatwo i przyjemnie manewrować w polityce wewnętrznej? No, chyba, że da się jakoś inaczej uniknąć wojny domowej...
-
Jak to wgl jest? Grając takim Rzymem muszę starać się aby poparcie było jak najbardziej równe? A np takimi Selucydami żeby mieć jak największe? :)
-
Nie, w obydwu przypadkach dobrze jest by było w miarę równe. Poza republikami (Rzymem i Kartaginą) masz po prostu większy margines... ale tylko jedno stronnictwo mogące obniżać popularność Twojego. W republikach aż 3.
-
Przy jednym stronnictwie opozycyjnym chyba 69 jest bezpieczne. Ale miewałem i 80 bez żadnego śladu w słupku zagrożenia wojną domową.
-
Ja polecam forumowy poradnik. Wszystko jest, trzeba tylko poczytać. ;)
-
Dzięki, to dziwnie, ja gram teraz Selucydami mam 52% poparcia i wysokie ryzyko wojny domowej;)
-
Luknij ambicje własnych wodzów.
-
Witam . Jestem nowy i nie ogarniam jeszcze forum . Mam Rome 2 emparor edition i szukam moda na odblokowanie frakcji szczególnie chodzi mi o Spartę ... Nie chce za to płacić jak na stemie proponują ... Proszę bardzo o jakaś pomoc ... Z góry przepraszam za pytanie które było zapewne wiele razy ale szukałem i nic nie mogę znaleść .... Pomocy !
-
Żaden mod nie odblokuje Ci Sparty. Po prostu musisz kupić DLC Państw Greckich jeśli chcesz pograć Spartą.
-
To dlaczego w necie są filmiki które odblokowywuja wszystkie frakcje ?