Cytat:
Jak ja lubię ludzi szafujących tak pięknym słowem patriota. A Ty co zrobiłeś Zakapiorze dla Polski, że masz prawo oceniać, czy ktoś nim nie jest czy też jest.
Sam byś się pochwalił ale wolisz żądać od kogoś drugiego tego czym sam nie dysponujesz. Ja przynajmniej patrzę władzy na ręce a z krytyki zawsze może wyniknąć coś dobrego. Ty natomiast przyjmujesz wszystko co się dzieje w Polsce bezkrytycznie, dzięki czemu władza jeszcze się rozzuchwala.
Cytat:
Bo daleko nie trzeba szukać, że Irak miał broń masowego rażenia - Kurdowie po I Pustynnej Burzy. Chyba, że mam Ci wyjaśnić definicję - broń masowego rażenia:
A co mnie obchodzi, że kiedyś miał ale nie miał jej w chwili agresji USA i jego wasalów a to posiadanie było pretekstem. Jak już to ktoś stwierdził- jak tą bronią Irak walczył z Iranem było dobrze. Moralność Kalego.
Cytat:
Stawiasz krzyżyk na tym co Ci nie pasuje, natomiast to co Ci pasuje do Twoich argumentów jest ciągle aktualne.
Nauczyłem się tego od Ciebie mistrzu.
Cytat:
Tak proste co absurdalne.
W każdym razie nadal nie odpowiedziałeś na pytanie. Najwyraźniej jest tak trudne, że aż musisz je zamydlać jakąś mityczną "absurdalnością".
Cytat:
Twoje ego za to jest tak mało napompowane że przyznajesz się do błędów w każdym poście.
Na co przykładów tak samo brak.
Cytat:
Irak dostawał komponenty, a nawet gotową broń chemiczną od krajów zachodnich (od ZSRR zresztą też) w dobie wojny Irak-Iran. I właśnie taką broń chemiczną znajdowano po 2003, więc się nią nie chwalono. Osirak był wtedy tylko pretekstem. A to że iracka broń masowego rażenia była tylko pretekstem to fakt oczywisty. I tu nie widzę różnicy zdań.
Co z tego skoro tą inwazję popierasz.
Cytat:
Dobrze że o tym przypomniałeś, bo właśnie przerabiamy to współcześnie. Rosja forsuje spektakl nazistów sprzed 80 lat o ochronie własnej mniejszości.
Z tego co pamiętam banderowscy władcy Ukrainy po majdanie przebąkiwali coś o zniesieniu rosyjskiego jako drugiego języka państwowego więc argument o obronie mniejszości rosyjskiej ma pewne uzasadnienie. Jednak jakkolwiek by nie patrzeć- był to oczywisty pretekst.
Cytat:
Ta skala ofiar to efekt w dużej części wojny domowej i wzajemnego wysadzania się w meczetach i na bazarach.
Dziwne, że przed 2003 tak się nie wysadzali i nie tłukli między sobą...
Cytat:
Ja żyję w ułomnej demokracji, Ty w reżimie.
Obaj żyjemy w ułomnym reżimie demokratycznym a, że nie pojmujesz prostej definicji to już nie moja sprawa.
Cytat:
A jak popierasz by noże były swobodnie sprzedawane w sklepach, to popierasz morderstwa popełnione nimi?
Porównanie godne Chochlika. A jak popierasz atak na Irak to popierasz jego następstwa czyli wojnę domową i wysadzanie się w meczetach?
Cytat:
Takie rzeczy my żołnierze zostawiamy dla łebskich słuchaczy, a nie paranoików.
No cóż... pozostaje tylko zmówić zdrowaśkę abyś mi kiedyś wpadł pod rękę i pokazał swoją wartość:devil: Łatwo kozaczyć na jakimś forum w necie.
Cytat:
Więc po części się zgadzam, ale jak piszesz ciągle że nie widzisz różnicy co do naszej granicy, a jakiegoś arabskiego państwa, cóż.
Jak zaczynamy kwestionować legalność odległych władz i granic to nie dziwmy się później, jeżeli ktoś zakwestionuje nasze. Nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka..
Cytat:
I widzisz znowu się mylisz jak cywil zajmujący się militarią od newsa do newsa.
I widzisz, znowu się mylisz jak trep zajmujący się polityką od newsa do newsa.
Cytat:
Przypominam o zapomnianym przez Ciebie pytaniu: ile wyborów (tych swobodnych) musi minąć by ugrupowanie uznać za legalnie rządzące? Dla zawężenia podam tym razem jeden kraj-Chiny.
A od kiedy w Chinach są demokratyczne wybory;D