To nie jest miejsce do dyskusji o ETW, NTW, czy innych historycznych TW.
Wersja do druku
To nie jest miejsce do dyskusji o ETW, NTW, czy innych historycznych TW.
Tu chodzi o ponowne granie tą samą nacją. Jeśli w każdej grze będziemy zaczynać z wszystkimi LL to będzie nuda. Bo jedyną różnicą będą misje fabularne...
Czyli bardzo słabo według mnie.
Misje fabularne i bonus startowy. Ale faktycznie, to raczej niewiele.
Co nie oznacza, że winniśmy tu pisać o ETW, NTW itd.- to zupełnie inne gry, mają swoje tematy do dyskusji. Poza tym to, że jest to ten sam silnik, mechanika i seria nie znaczy, że macie tu pisać o historycznych TW ;)
Dlatego nalegam, by nie dyskutować tu o ETW, NTW, czy innych historycznych TW. Głównie do royal1410 skierowana jest ta prośba.
Sprecyzuję trochę - porównywanie gier? Ok, byle by nie był to spam. Proszę też o to, by nie pisać ogólnie o innych grach cyklu, gdy nie porównujemy ich pod względem mechaniki, grywalności etc.
Czy tylko mnie nie podobal sie nowy film geniuszy z CA?Wielki pokaz o niczym jak dla mnie.Drzewko juz bylo pokazywane,mapa rowniez-dalej nie pokazali jak spisuje sie AI na mapie,jak dziala dyplomacja i jak z szybkoscia bitew.Jak dla mnie malo ciekawe.
Wg mnie dyplomacja w Warhammerze jest jak pokój w państwach arabskich u nas - nie istnieje. A co do szybkości bitew - przypadkiem nie była pokazana w filmie bitwy Krasnoludów z Orkami?
Szybkosc bitew byla pokazana-byla to bitwa w stylu fast click i ostrzal:mrgreen:.Mam nadzieje ze jeszcze cos sie zmieni w tej kwesti bo takiej postaci to bardzo malo eksyctujace patrzec jak oddzialy bija sie ze soba max 12 sekund.
A co do dyplomacji to Alan tez mowil ze bedzie ona istniala-tylko nikt jeszcze nie pokazal na jakiej zasadzie.
Ok, tylko, że gdy pisze w temacie NTW w kategorii poświęconej NTW nikt mi nie odpowiada. Na priva też mi nie odpowiadacie, dlatego wiedząc, że tu jest "ruch", tutaj sygnalizuję problem. Czy w końcu ktoś mi odpowie na moje posty, chociaż na te wysłane na priva?
Co nie oznacza, że masz tu pisać o Napoleon Total War. To nie jest temat odnośnie dyskusji o NTW. Upomnienie słowne.
Arr.
Lepiej, aby wszyscy legendarni lordowie byli obecni na samym początku i aby można było wykonywać misje obu.
Trudno mi sobie wyobrazić sytuację, w której miałbym czas, aby przejść kampanię w Warha tyle razy, aby wybierać dwa razy tą samą nację.