Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Cytat:
Zamieszczone przez Eldaren
Dla mnie póki co najnowszy Romek jest wciąż niegrywalny,dlatego zagrywam się w moda do pierwszego Romka - Roma Surectum II,który dla mnie jest tym czym Rome II powinien od zawsze być.
No ladnie wyglada. Szkoda,ze w Romka nie mozna grac mp kampanii. W Romka sie tez zagrywalem. Pamietam jak ogladalem na pauzie szczegoly bitwy. AI trzymalo linie i starcia byly dosc ciekawe jak na sp. Ba nawet w medku 2 przeciez uzywalo drabin:) A tak swoja droga, to AI uzywa w Romku 2 wiez oblezniczych? Czy tylko robi wylom jeden w murze i heja?:)Bo to,ze drabin nie uzywa, to pewnie nadal nie poprawili:)
Cytat:
Zamieszczone przez manolito
ok, rozumiem, tyle, że tym sposobem dajesz znak równości, pomiędzy najnowszą odsłoną, a tymi poprzednimi, choć prawda jest taka, że mimo swoich oczywistych wad (np. jak ładnie napisałeś, ludzie pająki w shogun2) nie miały tak fatalnej fałszywej i kłamliwej promocji przed jej wydaniem, beznadziejnej optymalizacji, a ilość ich błędów stanowiła jedynie procent tego co mamy w rome2
Masz bardzo słabą pamięć. Takie ETW też miało kłamliwą promocję i sporo bugów. Medek 2 w chwili wydania był wręcz niegrywalny. Jedyne co wyróżnia Rome 2 z całej serii to czas jaki im zajmuje poprawianie bugów i fakt że najwidoczniej nie potrafią ich poprawić.
Witam, czy wiecie gdzie się edytuje "siłę ciosu" w edytorze "Pack File Manager"?
No to wyglada na to, ze cala ta firma, to jeden wielki gniot;) No ale gralem w tamte czesci a w Romka 2 jakos nie moge. No i teraz jest taka roznica,ze kazdy sie spodziewal po Romku 2 czegos wspanialego . Mamy 21 wiek, kolejna czesc wiec logicznie kazdy sie spodziewal,ze bedzie wymiatac. Jak to stwierdzili psychologowie,ze im dalej od zlych wydarzen tym mniej o nich pamietamy a za to dobre wydarzenia z tamtych lat coraz lepiej. Zatem jakbym kiedys wychwalal Romka 2 a krytykowal Romka 3, to mi przypomnijcie!;)
No dokładnie niedawno pewien znany zagrajmer na YT powiedział że Empire jest jednym z najlepszych TW w historii i pewnie za pare lat ktoś powie że Rome 2 TW jest najlepszym TW w Histori.
Cytat:
Zamieszczone przez dawid621
taki maly off top co do tego moda, to nie rozumiem czemu ludzie sie tak nad nim spuszczaja, jakis czas temu zainstalowalem go sobie i okazal sie nie grywalny, system morale praktycznie tam nie istnial, a walka ciagnela sie w nieskonczonosc w czasie bitwy. Gdyby Rome 2 taki byl, to bysmy dopiero mieli powody do narzekania :P
Na pewno grałeś w Roma Surrectum ? To właśnie na nim powinni wzorować robiąc Rome II, a nie wydając jakiś chłam.
Cytat:
Zamieszczone przez preussen6
Na pewno grałeś w Roma Surrectum ? To właśnie na nim powinni wzorować robiąc Rome II, a nie wydając jakiś chłam.
Tak, napewno gralem wlasnie w tego moda. Pozniej pamietam wydali mini-moda ktory troche pomagal, ale ostatecznie i tak bitwy potrafily sie ciagnac nawet ponad godzine. Dlatego podarowalem go sobie wtedy. Byc moze od tego czasu cos sie zmienilo, bo gralem w to jakis rok temu bodajze.
Od kiedy bitwa ciągnąca się ponad godzinę to coś złego? Do dziś pamiętam jedno oblężenie w modzie do M2, które trwało prawie półtorej godziny. Takie zabawy w grze z serii TW nie miałem nigdy wcześniej, ani przez długi czas później, jak podczas tej bitwy.
Nie każdy ma ochotę i czas rozgrywać jedną bitwę przez godzinę...
Cytat:
Zamieszczone przez adi
No to wyglada na to, ze cala ta firma, to jeden wielki gniot;)
Zaryzykuję stwierdzenie, że prawie cała seria Total War przynajmniej od RTW to jeden wielki gniot ;) (choć są pewne wyjątki jak BI, MTW2 Kingdoms, czy Shogun 2 FoTS). RTW czy MTW 2 są świetnymi grami - ale jako podstawki pod mody, a nie czyste wersje. Shogun 2 bez moda poprawiającego "divide realm" jest na dłuższą metę niegrywalny...
Cytat:
Zamieszczone przez depus
No dokładnie niedawno pewien znany zagrajmer na YT powiedział że Empire jest jednym z najlepszych TW w historii i pewnie za pare lat ktoś powie że Rome 2 TW jest najlepszym TW w Histori.
ETW, jedyna gra w serii bez możliwości zdecydowania co zrobić ze zdobytym miastem :?: :!: Pierwsza gra w której miasto z murami było wielkości fortu :?: :!: :shock: Że już nie wspomnę o innych spierniczonych rzeczach, bo wymieniłem je we wcześniejszym poście :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez adi
No ale gralem w tamte czesci a w Romka 2 jakos nie moge.
Ja z gry w każdą część TW czerpię mniejszą lub większą przyjemność. R2 mimo swoich bugów, dostarcza mi jej całkiem sporo. Choć fakt, bez bugów dostarczało by jej o wiele więcej.
Cytat:
Zamieszczone przez adi
No i teraz jest taka roznica,ze kazdy sie spodziewal po Romku 2 czegos wspanialego . Mamy 21 wiek, kolejna czesc wiec logicznie kazdy sie spodziewal,ze bedzie wymiatac. Jak to stwierdzili psychologowie,ze im dalej od zlych wydarzen tym mniej o nich pamietamy a za to dobre wydarzenia z tamtych lat coraz lepiej.
Mamy 21 wiek, kolejną część - więc logiczne jest, że skoro żadna z poprzednich nie była doskonała, to i ta nie będzie. Będzie za to na pewno postęp graficzny, a więc i większe wymagania sprzętowe. A to że jesteśmy fanami serii, mimo jej widocznych niedoróbek, a jako tacy nie potrafimy się uczyć na własnych błędach - to już inna sprawa :mrgreen: