Niestety nadal nic. CA w ogóle miało dawno już dać nową listę "planów rozwoju" gier z TW.
Wersja do druku
Niestety nadal nic. CA w ogóle miało dawno już dać nową listę "planów rozwoju" gier z TW.
mam nadzieje że w tym roku będzie bo czekać do 2018 bez dodatków to tak ciężko
W tym samym roku GW zakończyło współpracę z FFG. Przez kilka lat FFG wypuszczało planszówki i karcianki pod logiem WFB, W40k i Talisman.
News z wczoraj:
http://www.belloflostsouls.net/2017/...ames-2017.html
Age of Sigmar na czwartym miejscu najlepiej sprzedających się gier bitewnych. To olbrzymi sukces po shitstormie z okolic premiery. Na najbliższe miesiące zgodnie z plotkami zaplanowano steampunkowe krasnoludy, dwa odłamy elfów i Slaanesha. To przyciągnie nowych graczy.
Myślę, że warto już uspokoić się z całą tą sytuacją. Kto chce Stary Świat, ten ma dziesiątki książek, army booków, gier planszowych, wideo, żeby się nim nacieszyć i bardzo wiele jeszcze powstanie. Zanim licencja Age of Sigmar zacznie wypierać WFB minie pewnie jeszcze z 10 lat.
Moje przypuszczenia są takie że Boris i czerwony diuk, zostaną kiedyś dodani do głównej kampanii bo to jest za duży potencjał.
U diuka unikalna pozycja w bretonni, a u Borisa to jednostki Ulryka.
Ungrim pewnie też zostanie przeniesiony do Karak Kadrin, ale to dopiero po rozszerzeniu mapy na wschód czyli najpewniej dopiero w 3 części.
Jak dla mnie w drogiej części dostaniemy Elfy wysokie i mroczne, jaszczurki i szczurki. Skawenów dlatego że lepiej nadają się do dlc. Jako że mają system klanowy i spokojnie może do nich wyjść 2 lord paki gdzie każdy będzie mieć unikalną pozycje startową.
Zaś do TK by pasował raso-pak, a później dodanie 1 LL (z osobną lokalizacją) jako flc.
Do Królów Grobowców również pasuje podział na kilka unikatowych pozycji startowych.
http://fs5.directupload.net/images/160506/48rykujx.png
Żeby nie było niepopartych czymkolwiek dowodów na to:
Settra w Khemri by władał
Nekaph z Settrą i Khatepem w Khemri
Khalida w Lybaras (ucięło nazwę na prawym dolnym rogu mapy)
Arkhan Czarny w swojej siedzibie na południe od Khemri
Apophas w Numas
Ramhotep w Quatar
Dodam, że Królowie Grobowców mają swoją magię Nehekhary, ale korzystają też z kilku z 8 magii Imperium np. światło, śmierć. Idąc więc tym tokiem myślenia uważam, że Królowie Grobowców nie będą w formie Race Packa, a w podstawowej wersji III części.
Ja wiem że TK mają osobne miasta i ich władców, ale patrząc na obecny wygląd mapy (ten obszar pod złymi ziemiami) to tak jakoś ciasno mi sie tu wydaje. Już całkowitym milczeniem pominę fakt że te tereny powinny być dużo mocniej wypchnięte ku zachodowi.
Ituriel, pamiętaj jednak, że mogą te deski usunąć, więc wcale nie będzie wtedy tak "ciasno"...
Pytanie brzmi: jak CA zamierza rozwiązać problem z podbijaniem miast krasnoludów/orków, bo rozumiem, że w waszym zamyśle TK mogliby zajmować normalne tereny VC, Imperium itp. Ze Skavenami sprawa będzie prosta, ponieważ zrobią ich na wzór WE. IMO powinni coś zrobić z tym zdobywaniem Twierdz itp. ponieważ te tereny pozostają puste.
Fajne byłyby takie górskie grobowce :D
Nie zrozumiałem za bardzo pytania. Królowie Grobowców raczej będą mogli podbijać ziemie żywych i Wampirów. Skaveni to raczej również górskie, bo o ile pamiętam to zwykłe tereny mogliby niszczyć. Zostają jeszcze Ogry, które będą mogły burzyć tereny normalne, a górskie zdobywać. Tak mi się przynajmniej wydaje.