Tak, chodzilo mi o moda do romka I ;)Cytat:
Zamieszczone przez adi
Swoja droga jako ciekawostke powiem, ze spotkalem sie z konwertowaniem jednostek z pierwszego romana do cywilizacji V. Ktos nawet chyba wydal caly taki pack z jednostkami.
Wersja do druku
Tak, chodzilo mi o moda do romka I ;)Cytat:
Zamieszczone przez adi
Swoja droga jako ciekawostke powiem, ze spotkalem sie z konwertowaniem jednostek z pierwszego romana do cywilizacji V. Ktos nawet chyba wydal caly taki pack z jednostkami.
Z całym szacunkiem, ale dzięki Bogu, że bitwy w Rome 2 nie trwają tyle co Ty byś chciał. W życiu bym na to czasu nie znalazł. W Rome 2 (vanilla) bitwy są co prawda za krótkie, ale bodajże KAM polecał moda Ars Gratia Artis i z nim wygląda to już o wiele lepiej (ale nadal jest trochę bugów).Cytat:
Zamieszczone przez kuroi
Moim zdaniem kolega kuroi poprostu nie dokonca zrozumial o czym pisalem. Bo faktycznie fajnie kiedy bitwa trwa dlugo, ale kiedy w tym czasie np prowadzimy dlugotrwale oblezenie, badz stosujemy jakies wymyslne zagrywki taktyczne, natomiast w samym czekaniu na wynik starcia kilku oddzialow prawie godzine nie ma nic fajnego, uwierzcie ;)
To już tylko i wyłącznie kwestia gustu.Ja uważam tego moda za arcydzieło moderskie ale może już nie róbmy takiego off-topu.Cytat:
Zamieszczone przez dawid621
Łatka nr 6 do Rome II to dla mnie wielki zawód, myślałem, że bardziej się wysilą, dla mnie to fix, a nie pełnoprawny patch, myślę, że został on wydany, aby nieco uspokoić coraz większą krytykę na TWC.
Co do RS II długość bitew była odpowiednia dla kogoś, kto lubił stosować trochę taktyki w tym modzie, był czas by stosować manewry. Szarże konnicy trzeba było wyprowadzać kilkakrotnie nim przyniosły one określony skutek . Minusem był jednak spam armii, który powodował ze po pewnym czasie prowadzenie dłuższych bitew stawało się nużące.
No to nieciekawe wiesci. No ja czekam az poprawia ustawianie armii i te blooby(a moze poprawili)I gram kampe MP. Oczywiscie jakby jakis mod do tego co jeszcze balansuje jednostki i dodaje nowe (bo te z Romka jak zwykle bidne)i gra muzyka. A pozniej juz Wam daje linki z bitew Romka 2 a nie innych czesci;)Cytat:
Zamieszczone przez Niesmiertelnik
Adi, przeciez modow dodajacych jednostki masz od groma na steam workshop.
Z automatycznym rozgrywaniem bitew o stolice prowincji :?:Cytat:
Zamieszczone przez adi
No to dobrze,ze sa te mody. No jak te zwiechy sa, to niedobrze. Trzeba bedzie cos wymyslic. Ja te zwiechy chyba mialem. Grasz chwile i zwiecha? Czy jak to dziala?
Gram i na początku zwiech nie ma. Prędzej czy później jednak ktoś atakuje stolicę prowincji - rozpoczyna się bitwa, trochę się ją toczy aż wyskakuje napis "desynchronize" i wywala z kampanii.