Widziałem, też polecam. A podrzucisz jakieś inne filmy prawnicze, nie sądowe? :D
Wersja do druku
Widziałem, też polecam. A podrzucisz jakieś inne filmy prawnicze, nie sądowe? :D
Widziałem ostatnio kilka plakatowych hitów (Piraci, fajny Dyktator, głupiutki Battleship, niezbyt udane Mroczne Cienie).
Przyznaję iż największe wrażenie zrobił na mnie "Iron Sky". Oczekiwałem kompletnej durniutkiej komedii dla mas, pełną efektów i śmiesznych gagów.
Dostałem raczej słabą komedię (MIR z laserową dzidą się jednak broni), ale też film skłaniający do gorzkiej refleksji nad naszym światem, nad głównym Mocarstwem, nad hipokryzją i brakiem skrupułów... oczywiście też nad wszechobecną głupotą. Polecam.
"Szyfry wojny" - nie aż takie arcydzieło jak "cienka czerwona linia" czy "szeregowiec Rayan" ale warto obejrzeć, są krajobrazy, akcja, sporo sprzętu militarnego i wybuchów , ale jest i klimat oraz przesłanie... i kilka ważnych moralnych pytań do przemyślenia po obejrzeniu filmu - czyli wszystkie "warstwy" jakie DOBRY film zawierać powinien.
--------
((chciałem wstawić "cool" ale buźka w okularkach byłaby nie na miejscu , zatem wstawiam :shock: - z pozytywnym wydźwiękiem: jestem pod wrażeniem filmu, zostawił we mnie ślad i skłonił / ciągle skłania do przemyśleń ))
[youtube:1924v8cy]http://www.youtube.com/watch?v=iIJeQNyZ6VE&feature=relmfu[/youtube:1924v8cy]
Ten cały Projekt X całkiem fajnie wyszedł jak dla mnie jestem pozytywnie zaskoczony, no i moim zdaniem dobrze dobrana muzyka. Może nie potrzebnie go puścili naszym przed meczem chyba z Czechami :P .
Oglądał może ktoś z was film "Nietykalni" (nie o tych policjantach i Capone, tylko o afrykaninie i niepełnosprawnym francuzie)? Jak wrażenia?
Ja oglądałem , film bardzo zabawny polecam :)
Dzięki za opinię.
No niedługo do kin wchodzi Prometeusz ( uwielbiam takie filmy) :D
Kosmici,Superbohaterowie w rajtuzach,kolejne czesci gniotow...no ale na Wasze szczescie jestem ja ;) i zawsze cos znajde warte obejrzenia
[youtube:164fi6n2]http://www.youtube.com/watch?v=2E0RoL68t4o[/youtube:164fi6n2]