Re: Frakcje w TW:R2 - dyskusja - (3 DLC: Ateny, Epir, Sparta
Tak SPARTA to trik marketingowy :P Ale pamiętajcie dużo ludzi już czeka na torrentach wiec jestem w stanie wybaczyć CA ten mały trik :) Jestem zwolennikiem czepiania się szczegółów bo to one czasem maja duże znaczenie na przyjemność gry ale bądźmy świadomi ze istnieją moderzy którzy na pewno poprawia to co będzie trzeba wiec nie stresujcie się za dużo, wręcz przeciwnie cieszmy sie ze nie długo znów poleje sie krew na wirtualnych polach bitewnych :twisted:
No, chociaż będzie można tymi Grekami pograć. Mam sentyment do falangi i dla tego jestem zadowolony.
Choć pewnie nie uda mi się "dostać" takiej frakcji bo będę kupował jak stanieje. Choć w DLC na steam raczej się coś znajdzie.
Dokładnie! Wszystkie DLC do Empire, Napoleona i Shoguna 2 dostępne pierwotnie podobno tylko z zakupem specjalnych "przedpremierówek" czy "special edition" były potem dostępne za grosze...no może złotówki, ale tylko kilka - jedno piwo.
Z tego co sobie przypominam z historii to spartanie byli najlepszymi wojownikami w swoich czasach, całe życie się szkolili a z bronią się nie rozstawali, nawet z nią spali. Nigdy nie byli liczni więc w Rome 2, nawet jeżeli będą mocarni to koszty rekrutacji i utrzymania nie pozwolą na zbudowanie licznej armi. Wymaga to oczywiście innego podejścia taktycznego do bitwy niż w przypadku barbarzyńców, którzy liczebnością przewyrzszali spartę. 8-)
Co jak co ale takie podstawowe i rozpoznawalne frakcje jak państwa powinny być w podstawce ale o to chodzi żeby skusić.
Cytat:
Zamieszczone przez Robb20
Z tego co sobie przypominam z historii to spartanie byli najlepszymi wojownikami w swoich czasach, całe życie się szkolili a z bronią się nie rozstawali, nawet z nią spali. Nigdy nie byli liczni więc w Rome 2, nawet jeżeli będą mocarni to koszty rekrutacji i utrzymania nie pozwolą na zbudowanie licznej armi. Wymaga to oczywiście innego podejścia taktycznego do bitwy niż w przypadku barbarzyńców, którzy liczebnością przewyrzszali spartę. 8-)
Sparta w tym przedziale czasowym to cień swej potęgi, jedynie chwyt komercyjny, swoje lata potęgi miała daleko za sobą, więc taka "podjara" Spartą jest nieco naciągana. To samo się tyczy takich Aten, w zamian za te frakcje powinniśmy dostać Związek Etolski i Achajski, które rzeczywiście były silne. Co do Epiru cieszę się, wreszcie Pyrrus będzie prawidłowo przyporządkowany (w RTW do Seleucydów, co mnie dobiło). No ale przeciętny gracz kojarzy 300 i kupi dlc...
U mnie sprawa stała się jasna.
Jestem wielkim miłośnikiem Sparty. Za jej niepowtarzalny ustrój.
Tylko troszkę szkoda że nie ma Syrakuz lub Pergamonu zamiast Aten.
8-) No rzeczywiście, oligarchia i totalitaryzm to naprawdę niepowtarzalny ustrój
Z tego co pamiętam to Spartą rządzili przez długi czas dwaj królowie z różnych dynastii. :shock:
Równi sobie w prawach i obowiązkach.
Cóż, wojskowe przydupasy w Korei Płn. też sobie dobrze żyją równi w prawach i obowiązkach :)
Chciałbyś żyć z pewnością jako Helot. Bo zakładam oczywiście, że nie bierzesz pod uwagę jedynie kilku procent ludności w postaci Spartiatów?