Jest sposób przywrócenia starego bez reinstalki? Nie zrobiłem kopii zapasowej plików ale jeżeli jest link do starego to mogę ściągnąć.
Wersja do druku
Jest sposób przywrócenia starego bez reinstalki? Nie zrobiłem kopii zapasowej plików ale jeżeli jest link do starego to mogę ściągnąć.
Jest sposób muszę Ci wstawić na sendspace pliki z oryginału. Niedługo wstawię.
Edit: Pliki dla Gnejusza: http://www.sendspace.pl/file/b8b4375db535095e9d48650 pobierz wypakuj Winrarem, potem wrzuć katalog data do głównego BellumCrucis6 i nadpisz. Usuń pliki map.rwm z 4 kampanii i zacznij nową kampanię na savy to nie działa. Nowa kampania konieczna.
Dzięki Araven, za moment kończy się mecz i pobieram. Nowa kampania konieczna - cha, trudno i tak miałem zamiar zagrać na trudnym albo na b. trudnym.
Na początku idę w dyplomacje i handel, biorę jak najwięcej miast rebelii i jakoś mi idzie. Czytałem poradniki i mniej więcej tak radziłeś, teraz w nowej kampanii postaram się o bank i przejęcie jakiegoś tronu przez mariaż małżeński i kilka mordów. Wojna jest droga w bellum, intrygi są b. opłacalne.
Nie wiem jeszcze jak kraść technologie ale na razie zagram bez kradzieży.
Jeżeli ktoś z Was zna link do stronki z jednostkami do Bellum to może go tutaj wklei? Póki co nie znalazłem a buszowałem dobrą godzinę.
Banki i inne planowane sprawy są tylko w kampanii Full, czyli pełnej jak grasz w light to ich nie uświadczysz. jedyny sposób to wyciąć kilka skryptów z full by chodziła Ci szybciej jak obecnie. I użyj patcha 4 gb i tych programów, link: viewtopic.php?f=367&t=11404
Przepraszam jeśli już takie pytanie w tym dziale padło, ale w którym pliku można zmienić czas pojawiania się księżniczek?
Nie rozumiem pytania, księżniczki się rodzą naturalnie, te szkolone są w kampaniach pełnych w Trybunale królewskim, plik export_descr_buildings jakiekolwiek zmiany w tym pliku powodują konieczność nowej kampanii i usuń plik map.rwm ze wszystkich kampanii. Oraz zrób kopię tego pliku nim cokolwiek zmienisz.
Dzieki Aravenie ,o to mi właśnie chodziło.Cytat:
te szkolone są w kampaniach pełnych w Trybunale królewskim, plik export_descr_buildings
Cytat:
Zamieszczone przez Gnejusz
hehe ale ilość armii zależy od campaing_script, a nie AI, tam jest zapisane jakie bonusy dostaje komp :mrgreen: Sojusze są nieracjonalne? hm, to w jakim modzie i na jakim AI są racjonalniejsze :D Co do nie wysyłania odsieczy to pierwszy raz się ktoś na to skarży, zresztą na najnowszej wersji, której jeszcze nie opublikowałem ani razu mi się taka sytuacja nie zdarzyła, a na tej no cóż, przykro mi. :mrgreen:
Bez urazy ale komputer na Twoim Ai prawie się nie bronił - grałem najpierw na feudal light a potem na full na średnim pt.. Rozegrałem w sumie ponad 200 tur i wojska komputera stały koło obleganego miasta jak słupy lub odchodziły od niego w siną dal pomimo, że frakcja nie miała z nikim innym wojny. Jak poszła krucjata na Urfę (Edessę) to już nie dałem rady patrzeć jak silne armie nie bronią miasta i przepuszczają po swoich ziemiach krzyżowców jak turystów.
nie wiem co jest nie tak z tym Ai albo moją grą. Nie instalowałem niczego ponad:
1. Bellum Crucis 6.3
2. bug-fixer
3.Spolszczenie
4.Mod na staty jednosteg z linka na forum
5.Twoje AI
Bardzo doceniam wkłąd pracy ludzi którzy robią i udostępniają innym submody czy przeróbki więc nie bierz niczego osobiście ale ja Twoje Ai odinstalowałem z powodów jakie przytoczyłem powyżej. Co do ilości wojska komputera to wiem, że zależy od kilku rzeczy, pytałem jak będzie na innym poziomie trudności - grałem kiedyś w Bbroken. Zrobiliśmy nawet poprawkę do rekrutacji dla kilku nacji ale wchodziła wtedy nowsze wersja moda więc projekt nie poszedł daleko. W Broken jednak komputer produkował taką ilość wojska dla swoich nacji... i to przy bankructwie wielu z nich, że nie było sensu grać. po prostu na podglądzie całej mapki był las armii.
Żałuję, że skasowałem stare sawy po powrocie do oryginalnego AI - wysłał bym Ci na PRIW-a i sam zobaczyłbyś co się z tym Ai działo.
viewtopic.php?f=367&t=12791 oto link do tematu o Wielkim Polskim SUBMODZIE submod (Wino + Aramegil + Mietek77 + submody Aravena w jednym).